Национален Форум
Вход Регистрирайте се Въпроси/Отговори Потребители Търсене Национален Форум

Хиперактивност

Създайте нова тема   Напишете отговор    Национален Форум "Моето дете"от 0 до 18 г. www.moetodete.com Форуми » Деца с увреждания.
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Герри
Потребител

Пуснато на: Вто Мар 11, 2014 8:45 pm Заглавие: Хиперактивност Отговорете с цитат

Здравейте!!!
Моето дете е на 4г.Проговори твърде късно,вече разбира всичко и говори с изречения.На въпроси отговаря ,когато той пожелае,но отговорите ги знае.Имахме и все още имаме проблеми с развитието с възпитанието ,с общуването.Когато беше на 2г ,се обърнахме към невролог,тъй като не говореше,не се обръщаше на името си,зрителния контакт беше нарушен и,редица други симптоми.Става ясно,че тези признаци се свързват с аутизма.Отидохме в книника "Свети Никола"-Александровска болница,София.Поставиха ни диагноза: НЕУТОЧНЕНА СЪС ЗАДРЪЖКИ В РАЗВИТИЕТО.След като навърши 3г,го записахме на масова детска градина.Не посещавал логопед,психолог,специален педагог,единствено мама се грижеше и продълва да се грижи за всичко свързано с него.Бързо се адаптира в средата на градината,харесва му там,играе и общува с децата,пее песни с тях.Но не желае да участва в занимания,не отговаря на зададени въпроси,сложна ситуация.Бързо губи интерес към дейностите,вниманието трудно му се задържа,концентрацията му е нарушена определено. За щастие всичко разбира,вече говори с изречения,разкразва кратки истории.
Съвсем скоро получихме вокални тикове,които ги излекувахме със спаскуприл.Невроложката ,която посещаваме ,също му изписа мелатонин-хранителна добавка,която трябва да пие дълъг период от време,5,6м.Тези тикове,и това хиперактивно поведение,раздразнителността са били резултат от безсънието-затова лекуваме нарушение на съня.Действително той заспиваше късно и се събъждаше рано.Сега пием мелатонин от 2 месеца,и пак не може на спи 11ч.Аз мн се притеснявам и нз ,не мога да преценя дали изобщо да му давам...не може да заспи 11ч.Зададох мн въпроси на неврожката,но тя каза,че вредата от безсънието е по -голяма за него.Никъде не съм чела за странични ефекти и вреда от мелатонин-но ,си мисля-нали се синтезира в епифизата,и като се приема външно дали няма да намалее естественото синтезиране и разни подобни.Всъщност нз,вече какво да си мисля,и как да постъпя.Моля мнение,съвет тези майки,които са имали или имат подобни проблеми.Дали аутист,дали хиперактивен, има нарушение на речта ,съня...това са всички диагнози,които са му поставени.Аз ,не да търся диагноза,причина....опитвам се да си помогна на детето,искам просто да се развие пълноценно,има голям потенциал на развитие,притежава невероятна памет ,но всичко това е необходимо да ве доразвие и мн търпение,се изисква с него ,и все пак факт е ,че има проблвми в развитието.
Моля мнение,съвет.

Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Национален Форум "Моето дете"от 0 до 18 г. www.moetodete.com Форуми » Деца с увреждания. Часовете са според зоната GMT
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

Google