Търсене:
 
      Начало Статии и интервюта Подходящи играчки за децата от пув 12 07 2020      
 
Оценка: / 7
СлабОтличен 
Съдържание на статията
Подходящи играчки за децата от пув
Страница 2
Страница 3

Как да избираме подходящи играчки за детето от предучилищна възраст?

След третата си година вашето дете е готово за по-сложни играчки - в края на краищата, то вече може да си облича само тениската, да си мие ръцете и зъбите, да ходи и тича уверено.
Въображението му се развива все повече с възрастта. То си измисля свои собствени истории, герои, планове и приключения. А играчките продължават да бъдат негови верни приятели. Като му носят удоволствие, те му помагат да си изгради самочувствие, да усъвършенства фините си движения, да развие езиковите, комуникативните и познавателните си способности.
Ето някои подходящи играчки за детето от предучилищна възраст:
Пъзели:
На тази възраст децата развиват своите умения за решаване на проблеми и координирани движения. Нищо не проверява техните нови способности по-добре от пъзелите. Някои от по-простите се продават с подложка, върху която прилягат елементите. За по-малките те са с малко на брой, но големи елементи и проста, лесно разпознаваема картинка. С увеличаването на възрастта се увеличава броят на елементите и сложността на изображението. Обикновено на всеки пъзел е отбелязано за каква възраст е подходящ.
Карти за игра:
Простите игри с карти са полезни за развитието на паметта на вашето дете. С игрите за памет като "Кент" и "Мемори" то ще се забавлява, като се опитва да свързва еднаквите неща и вероятно ще изпада във възторг, когато успее да се справи.
Детски кухненски сервиз:
Предучилищната възраст е възрастта на подражанието и въображаемите игри. Едно от нещата, които децата обичат най-много е да имитират мама и татко. Детският кухненски сервиз им позволява да "готвят" всякакви видове въображаеми ястия. Добавете и няколко празни малки бурканчета от сладко или от подправки и вашето дете може да стане втори Ути Бъчваров.
Комплекти за конструиране:
Повечето от децата на тази възраст са се усъвършенствали в подреждането на кубчета, но това не означава, че играта е загубила своята привлекателност. Те харесват най-много блокчета, които се сглобяват (като "Лего"), защото могат да използват своето въображение и двигателна координация, за да построят по-високи и по-сложни кули. Вечни любимци са и дървените или пластмасови цветни кубчета.
Художествени принадлежности:
Вашето дете е готово и има желание да експериментира с тях - ваша работа е да му осигурите нужните пособия. Децата на тази възраст обичат цветните моливи, водните бои, пластелина, цветните хартийки от вестници или списания (те стават за колажи), правенето на фигурки от хартия, темперните бои и рисуването с пръсти. Само се уверете, че всичко, което купувате е лесно за измиване и не е токсично.
Играчки за забавления на открито:
Тъй като вашето дете започва да усъвършенства физическите си умения, то обича играчките, които му позволяват да изпробва своите нови способности. Чудесни играчки за тази възрастова група са люлките, топките и малките кошове за баскетбол, меките футболни топки, комплектите за игра на федербал и т.н.
Книги :
Езиковите умения на вашето дете се усъвършенстват, расте речниковият му запас. То започва да следи нишката на разказа и разбира по-сложни думи. За това е много важно да му купувате подходящи книги за неговата възраст. Това са книжките с приказки, разкази и стихотворения за деца. Изследванията показват, че децата, на които се говори повече, четат се повече приказки и се пеят повече песни, демонстрират по-добри езикови способности. Те научават голям брой думи и израстват с любов към литературата и ученето. Постепенно направете библиотека на вашето дете. Сядайте често с него на килима и му четете на глас, позволявайте му да "чете" само и да ви разказва какво е научило в детската градина.

Източник: http://marti-online.com

 
Google
 
 
Facebook
Advertisement
ТЕМИ ОТ СТАТИИТЕ
Статии
За грешките на възрастните не бива да пл...
За грешките на възрастните не бива да плащат децата Колегите ми от местната комисия за б...
Още  ]
МКБППМН
Местните комисии за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и тяхната р...
Още  ]
Таласемични синдроми
Таласемични синдроми Структура на нормалния хемоглобин Хемоглобинът е хромопротеин, изгра...
Още  ]
С какво са опасни някои билки
С какво са опасни някои билки Също както при ...
Още  ]
Бременност в пълна хармония с хормоните?...
Бременност в пълна хармония с хормоните Раждане и контракции Как протича раждането? ...
Още  ]
  Моето Дете