Национален Форум
Вход Регистрирайте се Въпроси/Отговори Потребители Търсене Национален Форум

Детето ми плаче всяка сутрин по път за яслата

Създайте нова тема   Напишете отговор    Национален Форум "Моето дете"от 0 до 18 г. www.moetodete.com Форуми » Проблеми, отглеждане, развитие и възпитание на децата от ранна/яслена детска възраст: 1-3 г.
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
vilistaneva
Потребител

Местожителство: Bulgaria

Пуснато на: Чет Сеп 19, 2013 7:45 am Заглавие: Детето ми плаче всяка сутрин по път за яслата Отговорете с цитат

Здравейте! Здравейте! Пиша, защото опитах всичко с методите "от вкъщи" , "говорене", "изслушване" и за съжаление нямаме резултат. Ще започна с малко описание на детето и след това ще стигна до проблема.
Кристиян е вече на 2г. и 6 месеца. Говори абсолютно всичко, успява да прави изречения с над 6 думи, може да брой до 20, разказва по картинки какво вижда, пее всички детски песнички и дори на няколко вече има и включен танц. Общо искам да кажа, че изключително много се заминаваме с детето, както аз, така и татко,баба и дори и прабабите. Изключително умен е, много бързо запаметява, но е много,много голям инат и иска ли нещо не спира, докато не го получи, в много редки случай съм успявала да го "забаламосам" както се казва или да го убедя за нещо друго....тука идва и проблема. В стремежа си да го научим на всичко и покажем все повече нови и нови неща, да го сблъскваме с все нови места, екскурзии, игри и т.н той със ставането задава въпроса: "Днеска къде ходим?" или "Днеска какво ще правя аз?", както и започват уговорките за яслата: "Днеска яслата не работи,нали мамо?" или "Днеска почиваме,няма ходя на яслата?"и отговоря ли му, че днеска е на ясла, започва рев, крокодилски сълзи, бяга от баща си(защото той го води), не иска да се облича, стиска ме и т.н и така вече 6-ти месец-всяка сутрин рев,рев….Вече се чудя дали изобщо ще свикне ....
Води ли сме стотици разговори, питала съм го какво се случва на яслата,защо не му харесва, защо не иска да ходи, обещавам му всеки ден, че винаги ще го взимам, че много го обичам,че госпожите са много добри, отговорите му са, че не е хубаво там, че децата не му харесват, иска да стой в къщи или при баба и подобни само и само да не е на ясла, но когато примерно реша да му дам един два дена почивка от яслата, след вторият ден и при баба си не иска да стой, иска все нови и разнообразни неща да му се случват (поне аз така си го обяснявам) или може би като знае, че с мен ходи на различни места и затова не иска другите, скучни са му. Този рев сутрин много ми къса сърцето-питам госпожите, казват, че там е спокоен,много малко плаче сутрин,но после няма никакъв проблеми с него, яде, спи, но не иска да играе с другите деца,стои си с неговите играчки(носи си ги от вкъщи), с госпожата играе, също така госпожите казват, че е много умен,но е много голям инат и не познава думичката "НЕ" , каквото си поиска госпожите неможели по никакъв начин да го контролират, самите те ми казват,че е голяяяям характер и ще трябва някаква помощ, защото като поотрасне какво щели сме да правим? Много искам да му помогна,искам да ме разбере правилно, че не му мисля лошото или че го насилвам за нещо,не искам да е тъжен всяка сутрин...Незнам и аз вече какво да мисля, дали да го спирам от яслата, дали всичко е театър, защото знае, че като поплаче повечко и мама се смилява над него, незнам, трябва ли ни наистина помощ или ще го израсте, хипер активен е,но и ние сме такива,няма как да е друг,ние самите не се спираме,постоянно обикаляме, хора на адреналина сме като цяло. Надявам се, че не съм Ви отегчила,но наистина исках да обясня всичко,за да може да разберете наистина какво се случва в малкото му мозъче, имали ли сте подобен случай и какво бихте ме посъветвали.... Много Ви благодаря предварително и очаквам отговорите ви.

Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла AIM Адрес
Мариана
Site Admin- Педагог

Пуснато на: Пет Сеп 20, 2013 7:29 am Заглавие: Здравейте! Отговорете с цитат

Ще Ви отговоря откровено, като майка и педагог! Аз съм твърдо против детските ясли и отделянето на детето от семейна среда преди 3 г.възраст! Моите деца никога не са посещавали детски ясли и не бих позволила. Детски ясли трябва да се ползват в краен случай при липса на каквито и да е алтернативи, а ако имате свободна баба, която иска да се занимава с детето преди да тръгне на детска градина, това е перфектният вариант. Някои деца свикват, други се примиряват, а трети никога не свикват. Ситуацията ми е позната, защото преди години направих опит с дъщеря ми и...не свикна. Не свикват именно умните деца, които са обичани и обгрижвани у дома, които имат силна емоционална връзка с родителите си, които ясно могат да направят разлика между индивидуална и групова грижа. Деца, които получават повече у дома, отколкото в ясли, няма как да свикнат! Вашето дете иска индивидуално внимание и твърдо се противопоставя на варианта отглеждане в група, където няма как да му е интересно, защото в яслите за разлика от ДГ, педагогическите занимания са минимални. Препоръчвам ви 8-те статии тук: http://www.moetodete.com/content/view/470/66/ Детето ви няма проблем, проблемът е че мястото му не е в детски ясли!

vilistaneva
Потребител

Местожителство: Bulgaria

Пуснато на: Пет Сеп 20, 2013 9:45 am Заглавие: Детето ми плаче всяка сутрин по път за яслата Отговорете с цитат

Много Ви благодаря за отговора... като цяло и моето мислене ме води точно към това... че не му е мястото там и просто не му е интересно

Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла AIM Адрес
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Национален Форум "Моето дете"от 0 до 18 г. www.moetodete.com Форуми » Проблеми, отглеждане, развитие и възпитание на децата от ранна/яслена детска възраст: 1-3 г. Часовете са според зоната GMT
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

Google