Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
DidiDoneva Потребител
|
Пуснато на: Пон Яну 27, 2014 11:46 am Заглавие: детето почти не говори на 2,6 г |
|
|
Здравейте. моето момиче е на 2,6г
говори само отделни думички - мамо, тате, татко,бабо, бабо / браво/ Тои / рибката Дори / Мемо / рибката Немо ,ако - като има пиш или ако , тако - сок или мляко, сали - колата Сали / от филмче /ето, като направи нещо за го видя и отговаря с не ако не иска нещо.
децата които са и връсници като отидоха на ясла и започнаха да говорят добре, правят изречения, а моето дете не си развива говора.
една майка ми каза,че не се занимавам достатъчно с нея, че госпожите в яслата ги занимават и им развиват говора и не знам дали е вярно, но ако правя нещо грешно,моля помогнете ми как да стимулирам детето ми да говори ?
|
|
Върнете се в началото |
|
DidiDoneva Потребител
|
|
Върнете се в началото |
|
Мариана Site Admin- Педагог
|
Пуснато на: Сря Яну 29, 2014 9:06 am Заглавие: Здравейте! |
|
|
Здравейте, всяко дете се развива индивидуално, възможно е вашето дете да бъде от тези, които проговарят по-късно, но възраст 2 г. и половина е оптимална за да направите някои консултации. Бих искала да ми отговорите на следните въпроси: Детето посещава ли детски ясли или си го отглеждате у дома? С кого прекарва деня си? Изпълнява ли словесни поръчки? Разбира ли речта ви? Винаги първоначално е добре да се направи консултация с лекар УНГ и ако по отношение на слуха всичко е наред, сега е времето за консултация с логопед и евентуално с детски психолог. Ако желаете споделете от кой град си, но консултация и евентуално работа с логопед е препоръчителна! Добре е да разговаряте с детето, да го стимулирате да повтаря думички и да го заигравате чрез стихчета- римушки._________________ Добре дошли в НФ "Моето дете": Сайт за настоящи и бъдещи родители, всичко за развитието и възпитанието на детето от 0 до 18г. www.moetodete.com
|
|
Върнете се в началото |
|
DidiDoneva Потребител
|
Пуснато на: Сря Яну 29, 2014 10:16 am Заглавие: детето почти не говори на 2,6 г |
|
|
здравейте.
не ходи на ясла. отглеждам си я сама в нас, мъжа ми работи от сутрин до вечер, като почива 1 или 2 дни в седмицата.
основно аз се занимавам с нея
разбира ми речта, изпълнява поръчки от рода дай дистанционното, не отивай там, хвърли го във боклука,остави го на стола... казва когато нещо и пари. не мисля че не ме разбира, по скоро не иска да говори или не знам защо така, защото усеща ,че се разбираме и без други усилия ли, не знам.
наред е със ушите - правиха и изследване с апаратче - измерващо някои честоти - чува си.
от варна съм.
|
|
Върнете се в началото |
|
|
Пуснато на: Пет Яну 31, 2014 8:27 am Заглавие: детето почти не говори на 2,6 г |
|
|
Щом детето разбира речта, изпълнява поръчки и скоро сте изследвали слуха, това е добре. Ако обаче детето не е проговорило до 2 и половина години е добре да направите консултация с логопед, при всички случаи това ще бъде от полза._________________ Добре дошли в НФ "Моето дете": Сайт за настоящи и бъдещи родители, всичко за развитието и възпитанието на детето от 0 до 18г. www.moetodete.com
|
|
Върнете се в началото |
|
DidiDoneva Потребител
|
Пуснато на: Съб Фев 01, 2014 9:17 am Заглавие: детето почти не говори на 2,6 г |
|
|
според мен просто няма стимул, защото в яслата как проговарят лесно, или виждат конкуренция в други деца , не знам ? аз затова викам да ми дадете идеи как да и стимулирам говора...
|
|
Върнете се в началото |
|
|
Пуснато на: Съб Фев 01, 2014 11:29 pm Заглавие: детето почти не говори на 2,6 г |
|
|
Проговарянето няма нищо общо с яслите, децата ми не са посещавали детски ясли и ДГ и не са имали проблем с говора и социализацията. Там за разлика от вкъщи детето е едно от многото и почти няма време и възможност за индивидуално внимание. Стимулирайте го да повтаря думички и римушки, да назовава предмети по картинки, четете му детски книжки, разигравайте с наличните играчки импровизиран куклен театър пред детето, говорете му...това са начините. Но въпреки всичко консултация с логопед е желателна!!!_________________ Добре дошли в НФ "Моето дете": Сайт за настоящи и бъдещи родители, всичко за развитието и възпитанието на детето от 0 до 18г. www.moetodete.com
|
|
Върнете се в началото |
|
DidiDoneva Потребител
|
|
Върнете се в началото |
|
kamelia_ivanov Потребител
|
|