Национален Форум
Вход Регистрирайте се Въпроси/Отговори Потребители Търсене Национален Форум

Проблем с държанието в училище

Създайте нова тема   Напишете отговор    Национален Форум "Моето дете"от 0 до 18 г. www.moetodete.com Форуми » Ученици
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
silviq boqdjieva
Потребител

Пуснато на: Пет Мар 22, 2013 4:37 pm Заглавие: Проблем с държанието в училище Отговорете с цитат

Здравеите не намерих подобна тема за това започвам нова!
Не знам от къде да започна и не знам как да подходя вече, аз съм писала и други теми, но пак ще обесня по подробно.
По големият ми син които е на 7г.11м и е в първи клас, с баща му сме разделени от 6години и съм с втори брак от 4години от които имам по малък син на 3.6г. Тои подържа връзка с баща си постоянно по телефона и по интернет понякога, а до преди да стане първи клас често и ходеше при него, но сега само лятната ваканция ще е там защото сме от различни градове и няма как.
До този момент не бях получавала оплаквания нито от градината нито от предучилищната група, която беше пак в градина , но друга винаги са казвали че е много кротко и добро и послушно дете.
Сега в училище от едно известно време започнаха много да ми се оплакват че все замесен в някакъв бои, като цяло те игрите им такива че се стигат до бои.Много неприятна ситуация....
.....с учението няма проблем, а всеки ден говоря с него повтарям едно и също и ето че резултат няма.Днес госпожата от занималнята беше възмутена от държанието му не ми каза какво точно е станало каза че тои ще ми кажел а тои не ми каза кои знае какво.Даже лекарката до колкото разбрах щяла да го води до директорката, а това което тои ми каза не е нещ което да се възмути така, но каза това е няма друго....
Записан е и на училищния психолог но за съжаление много рядко го взема за два месеца е ходил два пъти и пак ще ходя при нея да го взема по често поне веднъж седмично, не знам как да постъпя вече с приказки не става, сега го наказах една седмица без лаптоп, и съм забранила някои детски напълно както и играчки. Не знам дали е правилно да го накажа дали ще помогне или ще се озлоби още повече, в нас не се държи така, но може би се въздържа за да не му се скара мъжа ми.....и избива в училище моля даите съвет, мога да обесня и повече неща сега ми е каша и го нахвърлих но ако ми зададете ?-с ще отговоря.

Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
silviq boqdjieva
Потребител

Пуснато на: Нед Апр 07, 2013 6:13 am Заглавие: Проблем с държанието в училище Отговорете с цитат

Активността тук е намаляла, преди получавах бързи отговори Sad

Върнете се в началото
Мариана
Site Admin- Педагог

Пуснато на: Нед Апр 07, 2013 6:17 pm Заглавие: Проблем с държанието в училище Отговорете с цитат

Здравей Силвия, първо искам да ни извиниш за закъснението около отговора, винаги се стараем да отговаряме максимално бързо и да бъдем полезни на нашите потребители. Както знаеш ние всички работим, имаме семейства и ред грижи, но намираме време за безвъзмезден и надявам се полезен труд и тук, а от известно време поддържаме в интернет и фейсбук- страница. Благодаря ти за доверието, друг път също сме разговаряли по различни въпроси и се радвам на приятелството, което сме изградили, като се надявам че чувствата са взаимни.
А сега конкретно по поставения от теб въпрос: От разстояние е трудно да се направи точна преценка на ситуацията, подобни въпроси най- добре се изясняват в лична среща с психолог, тогава в диалога се поражда реалната картина на проблема. Вероятно е нужно съпругът ти да положи по-големи усилия, за да изгради една приятелска връзка със сина ти. Предполагам, че детето таи гняв у себе си, който не може да изрази у дома, защото има страх и задръжки и си го изкарва чрез агресия към другите деца. Това е често срещана ситуация. Мислете в тази насока и се старайте да изчистите нещата, това са вътрешни процеси у него, които само с поучителни разговори няма да разрешат проблема! Направете със съпруга си така, че детето да се чувства значимо, обичано и свободно да изразява това което преживява, разговаряйте с него по приятелски, не го контролирайте чрез страх и наказания, а чрез взаимоотношения крепящи се на доверие и обич! Продължавайте срещите с психолога! Успех и пиши пак!

silviq boqdjieva
Потребител

Пуснато на: Пон Апр 08, 2013 5:24 am Заглавие: Проблем с държанието в училище Отговорете с цитат

Да разбирам ви. Винаги са ми били полезни съветите ви, благодаря ви за отговора.
Аз споменах ,че в училище ходим на психолог но много рядко и недостатъчно за мен малко несериозно ми се струва че подхождат на нещата....
А това за съпруга ми за съжаление няма как да се постигне, аз с него съм говорила не един път, но за жалост няма кои да ме чуе той е сприхав, предимно аз се занимавам с децата но и аз избухвам доста често понякога.Благодаря за насоките, въпреки че ми е ясно че тай гняв , но ми е нужна по конкретно как да постъпвам Sad , защото ми е ясно че проблема няма да се оправи а ще се задълбочи.

Върнете се в началото
Мариана
Site Admin- Педагог

Пуснато на: Вто Апр 09, 2013 7:53 pm Заглавие: ЗДравей! Отговорете с цитат

Няма вълшебна формула, която да подейства. Всичко зависи от вас, трябва да се постараете да извървите стъпките за които писах по-горе. Съпругът ви трябва да направи определени постъпки, за да спечели обичта и доверието на детето. Да изгради приятелска връзка с момчето и то да не таи страх и гняв, а да може спокойно да споделя това което изпитва. За начало да си организират нпр. ходене на риба по "мъжки", разходка, игра или нещо подобно, което да стопли отношенията им. Детето има задръжки у дома и затова изразходва агресията си навън. Нека да продължи консултациите с училищния психолог, въпреки че добре би било да направите няколко посещения цялото семейство и при друг психолог, за да ви помогне да намерите пътя към вътрешния свят на детето. Някъде връзката се е скъсала и трябва да се върнете назад и да поправите грешката. Вие сами трябва да си помогнете, но първо трябва всички заедно да осъзнаете проблема, да го обсъдите и да поискате да го оправите. Родителството не е отговорност само на майката, то е споделена отговорност. А когато децата са момчета, ролята на бащата е огромна.

silviq boqdjieva
Потребител

Пуснато на: Сря Апр 10, 2013 5:30 am Заглавие: Проблем с държанието в училище Отговорете с цитат

Да аз ви разбирам напълно, но за съжаление съпругът ми е само вечер в къщи и единственото което малко успявам да се разбера с него е да реагира по нормално да не бъде толкоз остър и да намери някакъв подход а не да ги стресира. Семейните разходки липсват и на мен в нашето семейство, сигурно от половин година не сме правили такава той все е на работа няма почивен ден и само вечер за няколко часа които иска да си почине на спокойствие и по този начин не обръща внимание на децата а определено имат нужда и от това. Но все пак донякъде успявам да постигна по спокойна семейна среда от едно известно време, защото имаше период в които беше голямо напрежение в къщи само се карахме двамата и обстановката беше изнервена и рекушира и към децата.Благодаря пак за отговорите !

Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Национален Форум "Моето дете"от 0 до 18 г. www.moetodete.com Форуми » Ученици Часовете са според зоната GMT
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

Google