Национален Форум
Вход Регистрирайте се Въпроси/Отговори Потребители Търсене Национален Форум

Деца на разведени родители

Създайте нова тема   Напишете отговор    Национален Форум "Моето дете"от 0 до 18 г. www.moetodete.com Форуми » Семейство и родители.
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
mss_ursula
Потребител

Местожителство: Finland

Пуснато на: Чет Фев 01, 2007 5:06 pm Заглавие: Деца на разведени родители Отговорете с цитат

Kak da se spravim s tazi sityaciq ako ste omajena/jenen za 4ovek s dete ot predi6na vrazka?

Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Мариана
Site Admin- Педагог

Пуснато на: Чет Фев 01, 2007 8:13 pm Заглавие: Здраве,mss_ursula! Отговорете с цитат

Благодаря ти за темата която поставяш и която намирам за актуална. Може би ще ни споделиш какво точно имаш предвид и какво те притеснява по този въпрос. Моят съвет е, че не е нужно да се харесвате и да бъдете обичани от децата на партньора си от предходния му брак, необходимо е просто да бъдете приятел с тях.

mss_ursula
Потребител

Местожителство: Finland

Пуснато на: Пет Фев 02, 2007 1:33 pm Заглавие: Деца на разведени родители Отговорете с цитат

Moqt sly4ai e sledniqt

Ot kakto jiveq sas sapryga mi(1,7m)da6terq my neprekasnato mi pravi na pyk,no i ba6ta i ne jelae da me poslu6a,4e da6terqmy e vinovna za skandalite po m/y ni.A i otkakto rodih tq stana meko kazano neponosima.Zapo4na da se darji kato sestra si koqti v momenta e na 4m. i mai razbira pove4e ot golqmata koqto e na 6 godini Zapo4na da idva vsqka sabota i nedelq,a predi be6e bsqka vtora vinagi kogato vidi 4e az po4vam da 4istq tq vednaga vadi igra4kite i gi razhvarlq navsqkade,ako se naloji da miq deteto to4no togava tq vlizav banqta i na vsi4koto otgore se zakliy4va ina4e kato trqbva da si bar6e zadnika vika ba6ta si koeto spored men ne e mnogo prisa6to na 6 godi6no momi4e,kogato doide se razhijda s obuvkite v/y bebe6kiqt centar kadeto posle se slaga bebeto-ob6to vzeto pravi vsi4ko,4e da predizvika skandal m/y men i ba6ta i daje ponqkoga e iskala da idva samo za tolkova,4e da ni izpokarz do bezobrazie i posle si tragva O4EVADNO dosta dovolna.Daje minalata sedmica sapryga mi mi posegna zaradi neq.Kakvo da pravq?Da tarpq s nadejda,4e nqkoi den vsi4ko 6te se opravi i da6terq mi 6te e sa6tata marla kato sestra si poneje znam,4e 6te doide tozi den kogato tq 6te mi kaje za6to az da go pravq sled kato sestrami ne go pravi i az mislq 4e 6te ima pravoto ili da se razveda?Jiveem vav Finlandiq sapryga mi e finlandec
A kato se ima predvid,4e az ne sam pri4ina za razdqlata m/y neinite roditeli

Върнете се в началото
Мариана
Site Admin- Педагог

Пуснато на: Пет Фев 02, 2007 2:40 pm Заглавие: Привет! Отговорете с цитат

mss_ursula, благодаря ти че ни се доверяваш! Разбирам те напълно. И знаеш ли как виждам нещата отстрани, а ако греша поправи ме. Доколкото ми е известно на запад децата се възпитават по- свободно и непретенциозно, разрешават им се много неща, имат възможността да правят каквото си поискат, поне такива са впечатленията ми. В този ред на мисли, може би въпросното дете има малко по-различно от нашето възпитание. Освен това при раждане на второ дете и особено от втори брак, винаги се получава нещо като ревност от по-голямото дете, това е нормална реакция. Не на последно място е и възрастта, на 6 години детето не е чак толкова голямо и затова искайки му се да е на мястото на бебето се държи и то като бебе. Не мисля, че нарочно ти прави на инат, като цапа и не се съобразява с ред неща, може би е несъзнателно. Обаче, по отношение на съпругът ти не приемам фактът,че е посегнал да те удари. Дано не съм лош пророк, но мъж веднъж посегнал да удари жена ще го направи пак. Това не бива да го позволяваш. Грешката и на двамата ви е,че допускате да се карате, заради детето и особено ако го правите пред него, то несъзнателно ,а по-нататък и съзнателно ще започне да злорадства и да дърпа конците, което никак не е добре. Опитай се да поговориш със съпругът си сериозно и откровено, а защо не след това да проведете разговор и с детето, да поставите проблемите на"масата" и да не позволявате всичко това да те напряга, а семейството да се поставя под изпитания, които са безсмислени, но могат да имат отрицателни последици. Ще се радвам, ако съм успяла да помогна и ако отговориш как стоят нещата от твоята позиция? Със сигурност този разговор ще е полезен и на други жени в твоята ситуация.

Последната промяна е направена от Мариана на Пет Фев 02, 2007 9:03 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Ivanka Zaharieva
Психолог

Местожителство: Димитровград, London

Пуснато на: Пет Фев 02, 2007 4:38 pm Заглавие: Деца на разведени родители Отговорете с цитат

Здравейте, подкрепям мнението на Мариана и това, което е писала. Не искам и да се повтарям. Да разхвърлят и мърсят децата и да имат подобно поведение, не е невъзможно, дори и да си майка на двете деца. Тук наистина е много важно, как ще се изградят отношенията със съпруга, изисква се от Вас да се съобразите с манталитета, взаимоотношенията, които битуват в тази страна. Как гледат на жената? Какво изискват от децата? Ако тръгнеш да воюваш с това дете, ще загубиш много нерви. За да се справиш успешно, налага се да поддържаш златната среда и да се приучиш да избягваш да правиш неща, които да те ядосват и поставят в положение да си жертва. Всичко,което е описано е много кратко и не е много ясно. Ангажирам се да съм по-подробна ако ми пишеш на e-maila alternativabg@yahoo.com
С уважение:Ваня Захариева, психолог.

Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла AIM Адрес Yahoo Messenger MSN Messenger
Мама
Потребител

Пуснато на: Съб Фев 03, 2007 1:39 pm Заглавие: Здравей! Отговорете с цитат

Аз и съпругът ми също имаме втори брак, моето дете живее при нас, а неговото при бившата му съпруга, имаме си и наше дете. Детето от първия ми брак и съпругът ми страшно много се обичат и разбират и по никакъв начин той не дели децата. Бях положително и приятелски настроена и към неговото дете, което можеше да идва у дома когато пожелае, но майката не го пускаше и отказваше цивилизовани отношение, интересуваха я само пари в брой ако имаме- приемаше. Постепенно и безпричинно взе да настройва детето против нас, не се поддадохме и не позволихме това да бъде причина за някакви семейни дрязги. Мъжът ми постъпи като реалист, просто вратата за това дете е оставена отворена, но след като няма желание за общуване и сътрудничество от отсрещната страна, оставихме нещата така и не смятаме да се безпокоим, притесняваме, да молим някого или да се караме. Така, че съпругът ти трябва да не заема страна, а да реагира трезво и мъдро.

Върнете се в началото
stella_eva
Потребител

Пуснато на: Нед Окт 19, 2008 4:46 pm Заглавие: Деца на разведени родители Отговорете с цитат

mnogo vi molq za pomo6t.jiveq v greece.razvedena sum.du6terq mi ot purviq brak jivee pri biv6ata mi svekurva v bg.lqtoto idva ve4e 2 puti pri men.moq nov priqtel se griji za neq i kogato ne sum s tqh se razbirat mnogo dobre.igraqt zaedno,razhojdat se,hodqt da hapnat...no kogato se vurna ot rabota tq ne midava da govorq s nego i revnyva.ne dava i dyma da se izdyma da se ojenim.a moje da suzdadem semeistvo.kak da i obqsnq,4e nqma da spria da q obi4am.kak da q nakaram da spre da revnyva?

Върнете се в началото
Мариана
Site Admin- Педагог

Пуснато на: Нед Окт 19, 2008 5:48 pm Заглавие: Здравей! Отговорете с цитат

На каква възраст е детето? Просто трябва да поговорите двете и да й обясните чувствата си!

Ivanka Zaharieva
Психолог

Местожителство: Димитровград, London

Пуснато на: Нед Окт 19, 2008 7:57 pm Заглавие: Деца на разведени родители Отговорете с цитат

Tova dete ima ogromna nujda ot obich i se chuvstva izostaveno, oshte poveche, che jivee pri baba si i to na bashta si.Tuk ima naslagvane na negativni nastroeniq, no e vajna i vazrastta na deteto...

Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла AIM Адрес Yahoo Messenger MSN Messenger
stella_eva
Потребител

Пуснато на: Съб Окт 25, 2008 3:53 pm Заглавие: Деца на разведени родители Отговорете с цитат

tq e na 10 god.tq samata ne jelae da doide da jivee pri men.iska pri baba si.

Върнете се в началото
Мариана
Site Admin- Педагог

Пуснато на: Съб Окт 25, 2008 6:14 pm Заглавие: Деца на разведени родители Отговорете с цитат

Дано въпросът ми не прозвучи твърде лично, но защо едно момиченце не желае да живее при майка си, а при баба си, в какво се крие причината? Поддържа ли връзки с баща си? По отношение на ревността към приятеля, вероятно подсъзнателно детето се чувства изоставено от родителите и ако сега общува с вас от време на време, напълно възможно е да си мисли, че след като мама се омъжи и евентуално има друго дете, че ще я загуби напълно. Говорете с детето, споделете му чувствата си, дайте му сигурност и....общувайте по-често заедно, всяка раздяла дете- майка води до отчуждаване във времето. Дано бъда правилно разбрана, бях искрена.

stella_eva
Потребител

Пуснато на: Нед Ное 02, 2008 2:08 pm Заглавие: Деца на разведени родители Отговорете с цитат

tq iska da ostane v bulgaria.iska da se vurna v bg.no kak da se vurna?kade da rabotq v bg?taka ili ina4e tq sled 2 god 6te trqbva da smeni y4ili6teto i togava ve4e 6te q doveda tyk

Върнете се в началото
silviq boqdjieva
Потребител

Пуснато на: Пон Ное 01, 2010 7:14 am Заглавие: Здравеите и аз имам подобен проблем Отговорете с цитат

С втори брак съм1 имам син на 5години от първия брак и сега син на 1.3 месеца от втория брак. В на4алото съпругът ми и сина ми се разбираха добре бяха приятели играха си много, но когато се роди малкия съпругът ми малко по малко по4на да се държи по грубо със сина ми- постоянно му прави забележки и все с по жесток тон,ъи много се караме заради това, детето ми запо4на да не иска да стои при мен, а или на село или при бащта си, пла4еше когато си идва тук, тази ситуация много запо4на да ме изнервя и реших да си трагна. Съпругът ми дойде същата ве4ер да говорим, каза 4е ще се опита да намери подход към сина ми и тем подобни ...върнах се, разлика има малко, но виждам 4е му е трудно. Вярно 4е и сина ми също прави на пук по сто пъти трябва да му кажеш нещо и все не 4ува и накрая стигаме до каране за да 4уе. И като му се скарам казва 4е не го оби4ам, защо съм го родила, оби4ала съм само брат му и така ...незнам как да постапя.

Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Мариана
Site Admin- Педагог

Пуснато на: Пон Ное 01, 2010 12:05 pm Заглавие: Здравейте! Отговорете с цитат

Ситуацията е деликантна и трябва да се положат много усилия по отношение на децата от първия брак, след появата на дете от втори брак, нужни са търпение и толерантност. Трудна е ролята на втория баща, когато трябва да отглежда и възпитава дете на съпругата си от предходен брак т.е. да изпълнява реални бащини функции, а в същото време биологичния баща в седмичните си срещи с детето да му угажда и да го глези. Нормално е детето в тази ситуации да се изнервя и инати. Най- голямата грешка е ако всичко това доведе до раздяла на съпрузите. В тези ситуации много помагат семейните консултации с психолог.

silviq boqdjieva
Потребител

Пуснато на: Пон Ное 01, 2010 2:46 pm Заглавие: Re: Здравейте! Отговорете с цитат

Мариана Тодорова написа:
Ситуацията е деликантна и трябва да се положат много усилия по отношение на децата от първия брак, след появата на дете от втори брак, нужни са търпение и толерантност. Трудна е ролята на втория баща, когато трябва да отглежда и възпитава дете на съпругата си от предходен брак т.е. да изпълнява реални бащини функции, а в същото време биологичния баща в седмичните си срещи с детето да му угажда и да го глези. Нормално е детето в тази ситуации да се изнервя и инати. Най- голямата грешка е ако всичко това доведе до раздяла на съпрузите. В тези ситуации много помагат семейните консултации с психолог.

Blagodarq, i normalno li e postoqnno da mi zadava edni i sa6ti vaprosi i to dosta glupavi daje imam 4uvstvoto 4e ne vnikva izob6to v tqh, Naprimer: Sled po4ivka ot gradinata na sledva6tiq den 6te e parviq mu den toi mi vika O6te 2 dena li ostavat? i po skoro imam 4uvtstvo 4e iska da mi zadade drug vapros- Koga 6te ide na selo ili pri ba6ta si ? Jivee se v nqkvo o4akvane da doide tozi ili onzi den ne mislq 4e taka e spokoen ?

Върнете се в началото
Мариана
Site Admin- Педагог

Пуснато на: Вто Ное 02, 2010 2:57 pm Заглавие: Здравей! Отговорете с цитат

Да,нормално е, детето сега опознава света и ако за нас един детски въпрос изглежда елементарен, за едно дете той е нещо много важно. Възможно е детето да изпитва нужда от повече внимание и затова дори и да няма конкретни и смислени въпроси, само и само да задържи вниманието ви върху себе си задава въпроси и търси диалог. Детето е малко и едва ли има понятие от дните на седмицата. Разбираемо е, че ви дразни нетърпимостта му да изкара уикенда с баща си, но трябва да намерите баланс между нещата.

silviq boqdjieva
Потребител

Пуснато на: Сря Ное 10, 2010 6:45 pm Заглавие: mnogo e razseqn Отговорете с цитат

Iskam da vi popitam normalno li e da e tolkova mnogo razseqn.Nakarvam go ne6to da mi dade trqbva sto pati da mu obesnq pokaja kade se namira ni6to 4e e pred o4ite mi trqbva li da se pritesnqvam za tova ? Nai veroqtno se dalji na ne6to neznam?

Върнете се в началото
Мариана
Site Admin- Педагог

Пуснато на: Чет Ное 11, 2010 7:41 am Заглавие: Деца на разведени родители Отговорете с цитат

Възмможно е да се отнася до тип характер или темперамент на детето, до желание за повече внимание от ваша страна или до т.нар. хиперактивност с дефицит на вниманието, като за последното е нужна консултация с психолог.

sasha_t
Потребител

Пуснато на: Съб Дек 03, 2011 7:26 pm Заглавие: Деца на разведени родители Отговорете с цитат

Здравейте, аз съм разведена и имам 2 деца, на 9 год. и на 3год. Отскоро се срещам с друг мъж и двамата се притесняваме как ще реагират децата, когато се запознаят с него, по скоро по- голямото. Та въпроса ми е как да му обясня, че се срещам с друг мъж и как е най- правилно да им го представя?

Върнете се в началото
Мариана
Site Admin- Педагог

Пуснато на: Нед Дек 04, 2011 8:46 am Заглавие: Здравей, Саша! Отговорете с цитат

Най-правилният вариант е, ако проведеш искрен и позитивен разговор с детето. Да му обясниш, че когато хората се развеждат всеки остава родител на децата си, но и всеки има право на партньор и приятел, на щастие и подкрепа, което не означава че нещо ще се промени по отношение на децата. Предложи на детето да се запознаят, направете си една приятна среща между теб, него и децата, прекарайте един забавен ден заедно, децата са много проницателни и чувстват отношението на възрастните към тях, затова основната роля е тази на приятеля ти, как той ще приеме децата, как ще спечели доверието и дори обичта им. Представи го като твой приятел, а бъдещето ще покаже как ще се развият нещата. Успех!

Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Национален Форум "Моето дете"от 0 до 18 г. www.moetodete.com Форуми » Семейство и родители. Часовете са според зоната GMT
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

Google