Предишната тема :: Следващата тема |
Одобрявате ли стачката на учителите? |
Да, учителите заслужават достойно заплащане! |
|
75% |
[ 12 ] |
Не, не одобрявам стачката им, страдат децата! |
|
18% |
[ 3 ] |
Едва ли нещо ще постигнат! |
|
6% |
[ 1 ] |
Нямам мнение. |
|
0% |
[ 0 ] |
Друго мнение... |
|
0% |
[ 0 ] |
|
Общо гласове : 16 |
|
Автор |
Съобщение |
Мариана Site Admin- Педагог

|
Пуснато на: Вто Окт 02, 2007 6:46 pm Заглавие: Одобрявате ли стачката на учителите? |
|
|
Одобрявате ли стачката на учителите?
Аз подкрепям всеки, който се бори за заслужено заплащане на своя труд!_________________ Добре дошли в НФ "Моето дете": Сайт за настоящи и бъдещи родители, всичко за развитието и възпитанието на детето от 0 до 18г. www.moetodete.com

Последната промяна е направена от Мариана на Сря Окт 03, 2007 5:57 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
Върнете се в началото |
|
Весела Потребител
|
Пуснато на: Сря Окт 03, 2007 5:19 pm Заглавие: Одобрявате ли стачката на учителите? |
|
|
На мен лично ми преподават много добри учители и от тях научих много по важните въпроси - тези за живота. Учителят, който те съветва и ти помага, когато вижда, че изживяваш лош период, заслужава да получава повече от колкото учениците му ще изкарват през лятото.
|
|
Върнете се в началото |
|
dudididi Потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 03, 2007 7:56 pm Заглавие: Одобрявате ли стачката на учителите? |
|
|
Не знам и"за"и "против" съм.
В момента заплатите им са смешни за къртовския труд,това са проверявания на n брой контролни и зверски нерви!Чак 100 % увеличение мисля,че им е бая,я се замислете кой друг има такава голяма отпуска?Работят само 9 месеца годишно+ ваканиите няма и толкова!
Свекърва ми е учителка,класна на 10 ти клас,и децата й се оплакват от госпожата по английски,и до директора са поддали жалба,но учители по език няма,никой не иска с това да се занимава и държат някаква,където не е ясно кой кого учи на английски тя учиниците или те нея!Как да й дадеш на една ей такава 600 лева заплата???Всико трябва да става по заслуга,а не едни да лапат мухи,други да наливат знания в главите на учиниците си с фуния и да получават еднакви заплати!
Действието се развива в езиковата гимназия в Пловдив!Класа е паралелка с разширено изучаване на английски език!
Заплащането на учителите трябва да бъде според заслуги_________________
 |
|
Върнете се в началото |
|
dazi Педагог

Регистриран на: 18 Мар 2007 Мнения: 208 Местожителство: гр.Силистра
|
Пуснато на: Чет Окт 04, 2007 7:46 pm Заглавие: Одобрявате ли стачката на учителите? |
|
|
ПОДКРЕПЯМ! За мен тази стачка е за защита на ДОСТОЙНСТВОТО на бългаския учител. В това влиза и достойното възнаграждение. А за напрежението и емоционално наситения учителски труд всеки е чувал, а колко влага българския учител и колко получава за труда си също е ясно. А защо не се задържат добрите учители и специалисти в тази сфера, също може да е ясно вече!
Необходимо е да се вдигнат и стачкуват и изкажат негодуванието си всички браншове, работещи с деца/включително и социалната сфера/
Да погледнем съседната Румъния! Учителите в Силистра, моят град преминаха границата в знак на протест! Там вече са извоювани позициите!
|
|
Върнете се в началото |
|
Мариана Site Admin- Педагог

|
Пуснато на: Чет Окт 04, 2007 8:30 pm Заглавие: Одобрявате ли стачката на учителите? |
|
|
Цитат: | Необходимо е да се вдигнат и стачкуват и изкажат негодуванието си всички браншове |
Напълно съм съгласна, след като сме в ЕС и цените са европейски, всеки заслужава и европейска заплата!_________________ Добре дошли в НФ "Моето дете": Сайт за настоящи и бъдещи родители, всичко за развитието и възпитанието на детето от 0 до 18г. www.moetodete.com
 |
|
Върнете се в началото |
|
anelka Потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 08, 2007 7:28 am Заглавие: Одобрявате ли стачката на учителите? |
|
|
Аз съм ЗА!!! Достоен труд - достойно заплащане.
Чудя се на хорското мнение, което казва, че учителите не могат да искат повече пари от тези, които получават, защото учениците им знаели повече от тях. Ами така ще е, кой нормален и интелигентен човек ще работи за 300 лв. Тук има мнение, че учителката по английски не заслужава заплатата си, защото е ниско квалифициран кадър, ами дами, дали ще се намери специалист по езика, който да стои за тези мизерни пари. Та той със знанията си може да изкарва толкова пари, колкото за 3-4 месеца в училище. Добрите кадри напускат системата и си търсят достойното място в живота. А тези, които са минали м/у капките в университета, остават да "учат" децата ни.
Нека да има увеличение - дори и 100%-во и тогава да се направи качествен подбор на преподаватели. Нека, когато се обявяват свободни работни места, да се минава през конкурсни изпити, определящи знанията и възможностите на учителя. Да попитам - като толкова много им завиждаме за ваканциите, защо не станем и ние учители?
И нещо лично - аз съм на 28 г. Бях учител три години и напуснах, защото нито знанията ми, нито нервите ми, нито ваканциите и пр. "бонуси" не струват 300 лв. Дори и 100% - то заплащане не би ме върнало пред черната дъска. Защото учител е не само професия, а и призвание, и чест. А когато няма признание за достойния труд в изграждането на младата нация, няма и кадърни хора, които да градят това бъдеще.
Успех, мили Учители!!!
|
|
Върнете се в началото |
|
mama Потребител
|
Пуснато на: Вто Окт 09, 2007 2:44 pm Заглавие: Одобрявате ли стачката на учителите? |
|
|
Цялото ни семейство подкрепя стачката на учителите! Те заслужават достойно заплащане за труда, който полагат! Вярно е, че повечето хора си мислят, че е мнооого лесно, но повярвайте съвсем не е така, особено с днешните тинейджъри.
|
|
Върнете се в началото |
|
mammma Потребител

|
|
Върнете се в началото |
|
monev66 Потребител
|
Пуснато на: Съб Фев 07, 2009 6:47 am Заглавие: Одобрявате ли стачката на учителите? |
|
|
Напълно подкрепих стачката.Имам доста приятели учители.Не може да се живее с такива смешни заплати.
|
|
Върнете се в началото |
|
|