| Предишната тема :: Следващата тема |
| Генът или социалната среда? |
| Гените! |
|
5% |
[ 1 ] |
| Социалната среда! |
|
26% |
[ 5 ] |
| Еднакво-гените и соц.среда. |
|
68% |
[ 13 ] |
| Друго /Какво?/ |
|
0% |
[ 0 ] |
|
| Общо гласове : 19 |
|
| Автор |
Съобщение |
Мариана Site Admin- Педагог

|
| Пуснато на: Съб Фев 24, 2007 11:03 am Заглавие: Гените или социалната среда? |
|
|
Гените или социалната среда са водещият фактор във възпитанието на детето? Според мен и двата фактора са еднакво значими, но защо ли мисля, че генът не отстъпва.  _________________ Добре дошли в НФ "Моето дете": Сайт за настоящи и бъдещи родители, всичко за развитието и възпитанието на детето от 0 до 18г. www.moetodete.com
 |
|
| Върнете се в началото |
|
goris Потребител
|
| Пуснато на: Чет Май 31, 2007 4:37 pm Заглавие: Гените или социалната среда? |
|
|
| Според мен гените са подводни камъчета - зависи колко са големи и дали ще бъдат закачени, за да изплуват.
|
|
|
dazi Педагог

Регистриран на: 18 Мар 2007 Мнения: 208 Местожителство: гр.Силистра
|
| Пуснато на: Пет Юни 22, 2007 9:41 pm Заглавие: Гените или социалната среда? |
|
|
| Водещите факторите във възпитанието на децата са равнопоставени. Без едната част, другата е немислима. Но винаги може да има и изключения
|
|
|
Мама Потребител
|
| Пуснато на: Сря Авг 22, 2007 5:54 pm Заглавие: Гените! |
|
|
| Мисля, че гените. А социалната среда е допълнителен фактор. Познавам хора- българско семейство осиновили дете с ромски произход, въпреки че е живяло в перфектна среда, след години то проявява предимно интерес към ромски песни и ритми, общуване с младежи от този етнос, проявява и други характерни навици и привички. Генът е непобедим природен феномен и човек не може да избяга от него.
|
|
|
N.N. Потребител
|
| Пуснато на: Пет Авг 24, 2007 12:36 pm Заглавие: Гените или социалната среда? |
|
|
| Здравейте, моето мнение е, че и двата фактора са еднакво значими. Гените определят скоростта и възможностите на индивида да възприема нещата, но от възпитанието зависи неговата гледна точка и начинът, по който се справя с живота. Бих променила поговорката "По дрехите посрещат - по ума изпращат" така: "По гените посрещат - по възпитанието изпращат".
|
|
|
monev66 Потребител
|
|
|
|