Национален Форум
Вход Регистрирайте се Въпроси/Отговори Потребители Търсене Национален Форум

Възглавничката?

Създайте нова тема   Напишете отговор    Национален Форум "Моето дете"от 0 до 18 г. www.moetodete.com Форуми » Проблеми, отглеждане, развитие и възпитание на децата от кърмаческа възраст: 0-1 г.
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Марчела
Потребител

Пуснато на: Съб Фев 17, 2007 4:41 pm Заглавие: Възглавничката? Отговорете с цитат

С или без възглавничка трябва да спи бебето? Съответно от кога трябва детето да спи на възглавничка и каква?

Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Tsvetelina_roshkova
Потребител

Пуснато на: Пет Мар 02, 2007 2:06 pm Заглавие: Възглавничката? Отговорете с цитат

Моят син спи с възглавница от скоро.Съвсем нисичка е,много му е удобна.Преди му бях сложила една по-висока,но я избутваше.
Педиатрите съветват децата да спят без възглавници.Не знам защо.Някой твърдят,че е заради опасността от евентуално задавяне при повръщане.Други-защото с възглавница положението на гърба се променя и води до изкривявания.Има много и объркващи мнения и по тази тема.
Детенцето на приятелско семейство имаше стафилококи в нослето и беше с затруднено дишане.Техният доктор пък каза,че задължително трябва да спи и да се храни(в по-ранните месеци)на средно висока възглавница по принцип,не само в случая.

Върнете се в началото
д-р Д.Димов
Лекар

Местожителство: Кърджали

Пуснато на: Пон Мар 12, 2007 3:44 pm Заглавие: Възглавничката? Отговорете с цитат

Желателно е, децата да спят на ниски възглавници.Бебетата могат да спят и без възглавнички!Спане на висока възглавничка, в полулегнало положение се препоръчва на децата с гастроезофагеален рефлукс.При запушване на нослето, полулегналото положение облегчава дишането.Но в тези случаи капките за нос вършат добра работа, а и инфекциите отшумяват бързо.

Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Боби
Потребител

Пуснато на: Сря Ное 21, 2007 9:41 am Заглавие: Възглавничката? Отговорете с цитат

До годинка детенцето ми спеше без възглавничка, след годинка спи на ниска възглавница.

Върнете се в началото
sisi_miami
Потребител

Пуснато на: Чет Фев 07, 2008 9:02 am Заглавие: Възглавничката? Отговорете с цитат

Откакто се е родила си спи на възглавничка.

Върнете се в началото
AnaHristova
Потребител

Пуснато на: Нед Юли 13, 2008 7:52 pm Заглавие: Възглавничката? Отговорете с цитат

И аз често съм си задавала въпроса със или без възглавница. Ние слагаме една тензухена пеленка свита на няколко. Така сме от първия ден, сега сме на 5 месеца и половина. И....от скоро импровизираната възглавница се превръща в биберон....докато заспива, и дори докато спи си я слага в устата, прехвърля я през главата....понякога аз му я взимам...и в крайна сметка доста често спи без възглавница. Явно му е удобно...дано да няма проблем.

Върнете се в началото
vanq qnakieva
Потребител

Пуснато на: Пон Юни 01, 2009 5:43 am Заглавие: Възглавничката? Отговорете с цитат

Ние от самото начало спим с ниска възглавница . Very Happy

Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Национален Форум "Моето дете"от 0 до 18 г. www.moetodete.com Форуми » Проблеми, отглеждане, развитие и възпитание на децата от кърмаческа възраст: 0-1 г. Часовете са според зоната GMT
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

Google