Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Марчела Потребител
|
Пуснато на: Съб Фев 17, 2007 4:41 pm Заглавие: Възглавничката? |
|
|
С или без възглавничка трябва да спи бебето? Съответно от кога трябва детето да спи на възглавничка и каква?
|
|
Върнете се в началото |
|
Tsvetelina_roshkova Потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 02, 2007 2:06 pm Заглавие: Възглавничката? |
|
|
Моят син спи с възглавница от скоро.Съвсем нисичка е,много му е удобна.Преди му бях сложила една по-висока,но я избутваше.
Педиатрите съветват децата да спят без възглавници.Не знам защо.Някой твърдят,че е заради опасността от евентуално задавяне при повръщане.Други-защото с възглавница положението на гърба се променя и води до изкривявания.Има много и объркващи мнения и по тази тема.
Детенцето на приятелско семейство имаше стафилококи в нослето и беше с затруднено дишане.Техният доктор пък каза,че задължително трябва да спи и да се храни(в по-ранните месеци)на средно висока възглавница по принцип,не само в случая.
|
|
Върнете се в началото |
|
д-р Д.Димов Лекар
|
Пуснато на: Пон Мар 12, 2007 3:44 pm Заглавие: Възглавничката? |
|
|
Желателно е, децата да спят на ниски възглавници.Бебетата могат да спят и без възглавнички!Спане на висока възглавничка, в полулегнало положение се препоръчва на децата с гастроезофагеален рефлукс.При запушване на нослето, полулегналото положение облегчава дишането.Но в тези случаи капките за нос вършат добра работа, а и инфекциите отшумяват бързо.
|
|
Върнете се в началото |
|
Боби Потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 21, 2007 9:41 am Заглавие: Възглавничката? |
|
|
До годинка детенцето ми спеше без възглавничка, след годинка спи на ниска възглавница.
|
|
Върнете се в началото |
|
sisi_miami Потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 07, 2008 9:02 am Заглавие: Възглавничката? |
|
|
Откакто се е родила си спи на възглавничка.
|
|
Върнете се в началото |
|
AnaHristova Потребител
|
Пуснато на: Нед Юли 13, 2008 7:52 pm Заглавие: Възглавничката? |
|
|
И аз често съм си задавала въпроса със или без възглавница. Ние слагаме една тензухена пеленка свита на няколко. Така сме от първия ден, сега сме на 5 месеца и половина. И....от скоро импровизираната възглавница се превръща в биберон....докато заспива, и дори докато спи си я слага в устата, прехвърля я през главата....понякога аз му я взимам...и в крайна сметка доста често спи без възглавница. Явно му е удобно...дано да няма проблем.
|
|
Върнете се в началото |
|
vanq qnakieva Потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 01, 2009 5:43 am Заглавие: Възглавничката? |
|
|
Ние от самото начало спим с ниска възглавница . 
|
|
Върнете се в началото |
|
|