Национален Форум
Вход Регистрирайте се Въпроси/Отговори Потребители Търсене Национален Форум

ba6tata ne mi go vra6ta nikoga navreme

Създайте нова тема   Напишете отговор    Национален Форум "Моето дете"от 0 до 18 г. www.moetodete.com Форуми » Семейство и родители.
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
silviq boqdjieva
Потребител

Пуснато на: Пон Дек 06, 2010 8:34 pm Заглавие: ba6tata ne mi go vra6ta nikoga navreme Отговорете с цитат

Здравейте, първо да ви въведа накратко: Разделени сме с бащата на детето ми вече 3 години, правата са присадени на мен , той трябва да го взема парва и трета седмица от месеца от петък 16ч до неделя 16ч.
Когато го вземе никога не ми го връща навреме, минават седмица, понякога и повече, изобщо не се интересува че отсъства от градина и не може да свикне. Отделно там му пълни главата с глупости, не се съобразява как говори пред него, обижда ме, заплашва ме и т.н. Ходела съм и до полицията и до прокуратурата, но само пиша обяснения и това е, за момента ми го върне и следващия път на ново ...Забравих да кажа че ние живеем в Стара Загора, а бащата в Бургас. Уморих се вече от простотии, има ли нещо което мога да направя, ако трябва закона за закрила на детето не знам ..... дело не мога да водя, защото нямам възможност в момента. Ако има някакъв начин да спра този кошмар, моля помогнете.

Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Мариана
Site Admin- Педагог

Пуснато на: Пон Дек 06, 2010 9:36 pm Заглавие: Здравей! Отговорете с цитат

Проблемът, който споделяш е често срещан. За съжаление той може да се разреши само по съдебен път. Тук са нужни повече съвест и толерантност от страна на родителите, в случа бащата, за да не е потърпевшо детето. Ще се допитам и до нашите юристи, но за сега положението не е особено обнадеждаващо.

silviq boqdjieva
Потребител

Пуснато на: Вто Дек 07, 2010 7:22 pm Заглавие: Re: Здравей! Отговорете с цитат

"Проблемът, който споделяш е често срещан. За съжаление той може да се разреши само по съдебен път. Тук са нужни повече съвест и толерантност от страна на родителите, в случа бащата, за да не е потърпевшо детето. Ще се допитам и до нашите юристи, но за сега положението не е особено обнадеждаващо."
Еми много неприятно нали, по съдебен път го решихме това, но то не се спазва. А за съвест от бащата е ясно, че няма и няма да се промени, той си е прост, знае само да обижда и заплашва, ще съм много благодарна, ако раберете нещо повече, защото то нищо не ми гарантира и ако пак се съдим, че пак ще се изпални...Незнам, много неприятно, но не се издържа така.

Върнете се в началото
Мариана
Site Admin- Педагог

Пуснато на: Сря Дек 08, 2010 8:53 am Заглавие: ba6tata ne mi go vra6ta nikoga navreme Отговорете с цитат

Може да подадете жалби до прокуратурата, полицията и агенцията за закрила на детето, да опишете ситуацията, да поискате закрила и спазване на съдебното решение, съответно от служебно лице да бъде разяснено на бащата доколко се разпростират правата му и че е длъжен да връща детето в определеното време. Ако можете да докажете, че срещите с бащата се отразяват негативно върху детето, може да подадете съдебен иск за промяна графика на срещите, за ограничаването им или забраната им, но това трудно се доказва, а и не е сигурно че ще е в полза на детето, защото то само за себе си се чувства добре по време на тези срещи, т.е. не е малтретирано или нещо подобно. А и един цивилизован разговор между двете страни винаги върши добра работа.

silviq boqdjieva
Потребител

Пуснато на: Сря Дек 08, 2010 5:32 pm Заглавие: ba6tata ne mi go vra6ta nikoga navreme Отговорете с цитат

Мариана написа:
Може да подадете жалби до прокуратурата, полицията и агенцията за закрила на детето, да опишете ситуацията, да поискате закрила и спазване на съдебното решение, съответно от служебно лице да бъде разяснено на бащата доколко се разпростират правата му и че е длъжен да връща детето в определеното време. Ако можете да докажете, че срещите с бащата се отразяват негативно върху детето, може да подадете съдебен иск за промяна графика на срещите, за ограничаването им или забраната им, но това трудно се доказва, а и не е сигурно че ще е в полза на детето, защото то само за себе си се чувства добре по време на тези срещи, т.е. не е малтретирано или нещо подобно. А и един цивилизован разговор между двете страни винаги върши добра работа.

Благодаря ви за отговорите, за цивилизован разговор няма как да стане, просто никога с никой не може да води такъв разговор. А за срещите да ги огранича да не го взема с приспиване, а да идва само да го види не знам. Аз съм пускала жалби и в полицията и в прокуратурата, никои нищо не прави, пиша аз обяснения, после той и това е, защо са тези решения съдебни и закони, като никои не прави нищо да се спазват не знам.

Върнете се в началото
Мариана
Site Admin- Педагог

Пуснато на: Сря Дек 08, 2010 7:10 pm Заглавие: ba6tata ne mi go vra6ta nikoga navreme Отговорете с цитат

Права сте, всичко в България е объркано и нищо няма стойност.

Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Национален Форум "Моето дете"от 0 до 18 г. www.moetodete.com Форуми » Семейство и родители. Часовете са според зоната GMT
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

Google