Национален Форум
Вход Регистрирайте се Въпроси/Отговори Потребители Търсене Национален Форум

Да спасим детски живот!
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Национален Форум "Моето дете"от 0 до 18 г. www.moetodete.com Форуми » Зов за помощ
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Мариана
Site Admin- Педагог

Пуснато на: Вто Юли 29, 2008 4:06 pm Заглавие: Алекс Отговорете с цитат

Александър

Цитат:
Приятели, преди няколко седмици при нас пристигна писмо от Мая Петрова , която месеци наред се опитва да намери помощ и лечение за детето си - до сега без резултат. Toва е нейният разказ:
„Синът ми Александър е на 3 години. Въпреки безгрижната усмивка и неуморните му лудории, животът му е сериозно застрашен от рядко заболяване. Диагнозата му е оклузивна хидроцефалия и съдова аномалия с характеристика на аневризма на v.magna Galeni. Когато беше само на 5 месеца забелязах, че главата му расте. Сама виждах разликата спрямо другите деца. Постъпихме в Университетска болница ,,Свети Иван Рилски" и на 13 ноември 2006 година Алекс претърпя операция с оперативен екип – доцент Цеков, доктор Бусарски и доктор Найденов. Операцията му мина успешно, но лекарите ни казаха, че детето ми се нуждае от нова интервенция - емболизация, която не може да бъде извършена в България. Обясниха ни,че емболизацията представлява катетър, който минава по вените и достига до главата и през които се инжектира вещество, което залепва и намалява отвора на аневризмата. В края на същия месец лекуващият лекар на Алекс - доцент Цеков ни каза, че професор Пиер Лазоняс от Франция се е заинтересувал от заболяването на сина ми и се наема да го оперира. Със съпруга ми бяхме на седмото небе от радост, но не за дълго. Няколко седмици след това ни бе казано, че професорът от Франция се е отказал по необясними причини. През декември 2006 год. доцент Цеков ми предложи да подпиша молба до Комисия за лечение в чужбина, която той да подаде, под предлог, че ще носи и други молби в Министерството на Здравеопазването.Лекувашият лекар на сина ми опита да осъществи връзка и с други лекари в чужбина, но отговорът беше един и същ – никой не се наема да оперира Александър. Месеците минаваха в отчаяние и страх, че Алекс може да се влоши безвъзвратно. Чрез „Справки” открих телефона на г-жа Пламка Нинковска и същата ми отговори, че при нея няма молба на дете с такова име. На 21 май 2008 год. подадох молба до Комисия за лечение в чужбина – този път лично и все още чакам тя да бъде разгледана. Срещнах се с д-р Мирослав Лилов от Военомедицинска Академия в София който заедно със свой колега от Полша извършва емболизации. И двамата лекари ми отговориха, че Александър не може да бъде опериран при тях , но ме насочиха да търся лечение за детето си извън България в страни като Франция и Америка, където са най-добрите в тази област.”
Веднага започнахме нашето проучване. Така стигнахме до професор Пиер Лазоняс от Париж и към професор Александър Беренщайн от Ню Йорк като най-добрите и най-опитните лекари в света за лечението на това заболяване. Разбрахме, че емболизацията носи своите големи рискове и е от голямо значение както медицинската апаратура в операционната зала така и опитът и прецизността на лекаря, който бавно движи катетъра по вените на пациента и следи пътя му на специален монитор докато достигне на желаното място в главата. Веднага потърсихме професор Пиер Лазоняс от клиниката Bicetre в Париж. Получихме отговора му в който се четеше нескрито разочарование от лекарите в България. Оказа се, че Александър е бил записан за емболизация във френската клиника още през декември 2006 година. Въпреки предупреждението на професора, че лечението на българчето трябва да се проведе незабавно, лекарите от България са прекъснали връзката без да уведомят родителите, че детето им има възможност да бъде излекувано. Професор Пиер Лазоняс за втори път изрази готовността и желанието си да лекува Александър, но за съжаление на 1 юли от Париж пристигна трагичната новина, че той е бил покосен от сърдечен удар и е починал. Свързахме се с професор Беренщайн от Ню Йорк, който веднага след като прегледа ядрено магнитния резонанс на Алекс ни се обади по телефона, за да ни предупреди, че детето трябва да бъде лекувано незабавно и че всяко едно забавяне на лечението може да доведе до необратими последствия и дори до мозъчен кръвоизлив. Цената на една емболизация при американския професор е 61,500 щатски долара. Поради сложността на случая, на Алекс ще е необходимо да му бъдат направени три процедури през определен период от време до пълното му излекуване. Екипът ни е в контакт и с други лекари и клиники и в търсене на най-добрия и най-бърз вариант за започване на лечението на момченцето. Оказва се, че са изгубени изключително важни за здравето и живота на Александър 20 месеца, през които той е можело да бъде опериран и излекуван. Сега състоянието му вече изисква извънредно спешни мерки. Настояваме за изясняване на причините заради които момченцето стои 20 месеца без лечение и е изложено на риск, застрашаващ живота му! Погледите ни са насочени към Комисията за лечение в чужбина. В очакване да се произнесат по случая на Александър. В очакване на бърза реакция, за да бъде спасено българското детенце. Приятели, нека не позволим да се повтори едно безобразие, в което едно дете е оставено месеци наред без лечение докато е можело да бъде излекувано! Не и този път!
П.П. Телефон за връзка с майката на Александър: GSM 0899381584
Г-ж Пламка Нинковска може да бъде запитана за актуалното състояние на молбата на телефон (2) 9301313
www.save-darina.org

Цитат:
Американският милионер Реймънд Тай финансира лечението на българско дете

Американецът е приел присърце молбата на майката. Американецът Реймънд Тай и неговата фондация финансират голяма част от лечението на тригодишния Александър Петров от Крън, община Казанлък, който страда от оклузивна хидроцифалия и съдова аномалия с характеристика на аневризма на v.magna Galeni. Американецът е приел присърце молбата на майката на българчето и влязъл в преговори с Детската болница в Бостън, която е втора в класацията по неврология и неврохирургия сред детските клиники в Америка. Благодарение на преговорите, цената за цялостното лечение , което ще се състои от серия от емболизации е свалена от $216, 000 на $116, 951. Г-н Реймънд Тай вече е направил дарение от $ 50,000 долара в Детската болница в Бостън. Родителите са стартирали кампания за набиране на средства и в момента сумата която не достига на семейството, за да заминат веднага на лечение е приблизително $46,000 долара. През месец май тази година Реймънд Тай финансира операцията на друго българче - Георги Борисов от град Харманли, който претърпя рядка операция за удължаване на тънкото черво в същата болница. За тези, които желаят да помогнат на семейството, дарителската банкова сметка на Александър в ПроКредит Банк е:
BGN - BG07PRCB92301024098817
EUR - BG54PRCB92301424098811
"Актуално"

Цитат:
Здравейте приятели,
Пиша ви какво става при нас с Алех. Днес мина и втората му емболизация - УСПЕШНО!!! Продължи 4 часа - по-кратко беше чакането от миналия път. Сладуркото беше много смел този път, почти не плака в Предооперативното отделение и получи голям бял плюшен мечок, които съответно беше кръстен с името ГерганаSmile)) Алех влезе в операционната, придружен от Мая и мен с мисълта за любимите му "понички" от Дункин Донуц. Обещах му да му купя две като го изпишат, че много ги обича. С Мая си мислихме, че като нищо може да е сънувал поничките докато е бил под упойката по време на операцията.Smile Останахме при него докато заспи..Да не забравя да ви кажа, че предният ден Мая и преводачката избирали с какъв мирис да е маската, която му слагат да го приспиват. И такова нещо не бях чувала. Донесли им "мостри" в малки шишенца и Алех и Мая избрали мирис на дъвка....!!! Чакането ни се видя ужасно дълго и мъчително след това, но важен беше крайният резултат. Др. Орбач дойде най-накрая и ни каза, че е доволен от постигнатото днес. Успял е да запуши с " лепило" както той сам обясни голяма артерия от лявата страна на главата на Алех, която е захранвала аневризмата. При миналата емболизация лекарят работи от дясната страна на главата му, където запушил друга голяма артерия. Третата емболизация ще е много трудна по думите на лекаря и много рискова. Ще работи в жадната часц на главата на Алех, където било доста трудно да се пипа. По всяка вероятност Мая и Алех ще се приберат в България след 1-2 седмици и ще дойдат отново през Май за емболизацията. Неприятното е, че може да се наложи и четвърта емболизация, но Др. Орбач ще знае това след третата. Излишно е да ви казвам, че лекарят е просто страхотен! Асистентката, която работи с него ни каза, че бил много бавен и много прецизен и правел огромно количество снимки по време на процедурата, за да е сигурен, че катетърут се движи по правилният път. Др. Орбач каза на Мая, че след като приключи лечението на Алех в America, иска да му изпращат ядрено магнитни резонанси от България през определено време, за да си го наблюдава, за да е сигурен, че всичко е ОК...Оказа се, че в болницата работи българка- анестезиоложка. Не се случи днес при Алех, но дойде да ни види докато чакахме. Голяма симпатяга е! Очакваме да изпишат Алех снед 2-3 дни от болницата и да си стягат куфарите за БългарияSmile Поздрави и целувки от мен!
Гергана Барабонкова, Бостън
08.01.2009 г.

Цитат:
Американска клиника спаси българско дете!
Тригодишният Александър Петров от старопланинското село Крън, Казанлъшко, който страдаше от оклузивна хидроцифалия и съдова аномалия с характеристика на аневризма на v.magna Galeni претърпя три успешни емболизации в Детската болница в Бостън и след броени дни се завръща излекуван в България. Американските лекари залепиха артериите, захранващи аневризмата в главата на момченцето с помоща на „магическо” лепило. Три последователни пъти в слабините на Алекс бе поставян катетър, които бавно преминаваше покрай сърцето му, за да достигне до мозъка, където бе инжекрирано залепващото вещество. Американските лекари са изключително доволни от прогреса на малкия си пациент, които след всяка процедура ставаше все по-енергичен и подвижен и вече по нищо не отстъпва на здравите деца. Болницата в Бостън намали неколкократно цената за емболизациите на Алекс, за да може българчето да замине
своевременно на лечение в Америка. Родителите на момченцето са изключително признателни както на американските лекари спасили Алекс, така и на фондацията на американеца Реймънд Тай, на Фонда за лечение на деца и на всички дарители в България , с помоща на които бяха осъществени операциите. Благодарение на съвместните усилия на всички , които протегнаха ръка на Алекс, в България ще играе още едно оздравяло дете!!
Гергана Барабонкова, Бостън
02.03.09 г.

Последната промяна е направена от Мариана на Пон Мар 02, 2009 9:27 am; мнението е било променяно общо 4 пъти
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Мариана
Site Admin- Педагог

Пуснато на: Чет Сеп 04, 2008 2:16 pm Заглавие: Ивана Отговорете с цитат

Помогнете на Ивана

Цитат:
Можете да изпратите SMS с текст “DMS ivana” (без кавичките) на Единен дарителски номер 17 777 (за абонати на Globul, Vivatel и M-Tel)!
Ивана е поела дъх за пръв път на 24 юни 2006 година в Благоевград. Тя се е родила с цезарово сечение, с омотана пъпна връв, поради което липсата на кислород в мозъчето й е довела до появата на увреждане – детска церебрална парализа. Няколко месеца след това започва ходенето по лекари и болници, различните диагнози, притесненията на нейните родители и неизменната присъда: “Ами това ще е, много красиво дете, но за съжаление няма какво да се направи”.
Не така обаче мислят родителите на Ивана – те никога не престават да се надяват и да вярват, че тяхното дете е като всички останали и че ще има възможността да води пълноценен и независим живот. Днес Ивана е на две годинки, а тази възможност изглежда напълно реална и постижима – тя е лечение със стволови клетки. Ивана е включена в графика на клиниката “Нейровита” в Москва за първо посещение на 06 – 17 октомври 2008, второто трябва да се случи в периода 08-12 декември, а третото – през февруари 2009 година. Сумата, необходима за трите трансплантации е 26 645 евро. Семейството не разполага с толкова голяма сума пари и се надява на подкрепата на всеки един от нас, който може да помогне. За още информация: www.ivanamilanova.org За изпращането на дарителския SMS ще бъдете таксувани с 1,20 лв. с ДДС. Избраната от вас кампания получава минимум 90 % от всички финансови постъпления, а останалата сума покрива административни разходи по проекта DMS. Ако искате да помогнете не само чрез SMS, ето и банковата сметка на Ивана:
FIRST INVESTMENT BANK Първа Инвестиционна Банка
Клон Благоевград, п. код 2700Бул. “Св. Св. Кирил и Методи” №9
Тел. 00359 73 827706
ИВАНА ИВАНОВА МИЛАНОВА
BG19FINV91505103642368-EURBG51
FINV91505103642374-USDBG84
FINV91505103642362-BGN
SWIFT CODE: FINVBGSF
София 1797, бул. “Драган Цанков” 37

"Аз жената"

Последната промяна е направена от Мариана на Чет Яну 08, 2009 5:04 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Мариана
Site Admin- Педагог

Пуснато на: Сря Сеп 17, 2008 2:35 pm Заглавие: Молба Отговорете с цитат

Едита

Писмо от пощата на сайта:

Цитат:
Здравейте. Казвам се Рени Цвяткова и освен това съм и една разтревожена и тъжна майка. Имам дъщеричка Едита Ивайлова Цвяткова на 5год. От ноември 2007 година дъщеря ми е със силни болки и кризи в шийната област на ниво С3-С4. Лекувана за какво ли не,всеки лекар изпробваше неговия си метод на лечение,а диагноза на дето ми не беше поставена. Аз съм мед. сестра във В.Търново във интензивна кардиология имам доста познати във тази гилдия и се почна едно разкатаване къде ли не, Г.Оряховица, В.Търново, Плевен, Габрово и София безброй пъти. Нищо. Едита пие какво ли не, резултат и диагноза още няма, а състоянието и става все по-зле. На поредния магнитен резонанс на дата 15,08,08г след 10м разигравания се откри Туморна формация във същия шиен отдел където дете си показваше от самото начало.Още на първия скенер януари месец тумора се вижда,но уви...няма лекар който да го види.Между другото бях посъветвана да заведа детето си на психиатър,защото симулирало болка.Но да го оставим това.Благодарение на това,че от 4 те скенера и магнитни резонанси който съм и правила никой не забеляза Ту маса, а тя си се вижда много ясно от самото начало, вече е обхваната и вертебралната артерия от тумора. Спешно Еди се оперира от Проф.Габровски във Пирогов.Тумора е отстранен частично, диагнозата е страшна Остиосарком-злокачествен тумор. Аз не се спрях до тук. Взех си стъкалцата от натривките на тумора и се консултирах със още пет патоанатома във София. Парадокса е този, че всички те имат различно становище относно диагнозата т.е историята се повтаря. 16 дни вече от операцията на Еди всички патоанатоми все още спорят относно произхода на туморната маса.А остатъка от тумора във нея расте и кризите се завърнаха пак.Лекарите ми казаха ,че са до тук. На БГ ниво това може да се свърши,няма апаратура а освен проф. Габровски никой не пое риска да я отвори. Да се оперира във непосредствена близост до вертебралната артерия е мн. рисковано, а тумора който е останал се е вкопчил именно във нея.Поради това деликатно място на което е разположен,ни препоръчват повторната операция да се извърши във чужбина и по точно във Франция.Разказах Ви моята мъка и сега се обръщам към Вас за помощ и съдействие.Парите който ми трябват са непосилни за мен и за семейството ми. Моля, за вашето финансово подпомагане за лечението на детенцето ми във чужбина и за разпространяването на случая за набиране на средства. Знам, че Ви е писнало от такива като мен, но аз съм майка и съм длъжна да опитам. Благодаря предварително, че отделихте време и за мен.
gsm: 0887/698528, е- мейл - reni_dr@abv.bg
Ако проявите интерес и Ви е трогнало всичко това,което споделих ще ви приложа и всички необходими документи и епикризи относно заболяването и лечението на Едита тук.
Хубав и усмихнат ден желая!
Рени Цветкова

Повече: www.edita2008.hit.bg

Мариана
Site Admin- Педагог

Пуснато на: Пон Ное 17, 2008 5:57 pm Заглавие: Петър Отговорете с цитат

Петър Йочев- 18 г.

Цитат:
Петър е на 18 години, от Ловеч. От почти година той се бори с тежко злокачествено заболяване. През декември 2007 год. получава силни болки в гърба. И започва познатото лутане по болници и държавни институции. Преди Коледа, без да бъде извършена биопсия, му е поставена диагноза невринома. Насрочена и е дата за спешна операция – 4 януари 2008 год. Родителите подават молба в НЗОК за издаване на формуляр 112 за планирано лечение в страна-член на ЕС и получават отказ (стр.1 и стр.2). Смазани от притеснение заради все по-влошаващото се състояние на Петьо и постоянните болки, близките му предприемат смела стъпка – всички роднини продават жилищата си и детето заминава за Германия на датата, на която тук е трябвало да бъде оперирано. И слава Богу! В Германия, в Helios privatkliniken, правят веднага биопсия, която показва, че не се касае за невринома, а за извънкостен сарком на Юинг в горен десен медиастинум и оперативна намеса на този етап е абсолютно невъзможна. Преди да се пристъпи към операция, момчето трябва да премине през лъчетерапия и 6-месечен курс химиотерапия за редуциране на тумора. За да се намалят разходите на семейството, немските специалисти се съгласяват химиотерапията да бъде проведена в България, по специално изготвена от тях схема. Когато Петьо се връща в Германия 6 месеца по-късно, лекарите не скриват разочарованието си – лекарствата не са дозирани според предписанието им, някои въобще не са прилагани, не е правен контролен скенер, момчето е с подути и почти обездвижени ръце и тромбофлебит...Все пак, туморът е намалял наполовина и през юли 2008 год. Петьо е опериран. Следва постоперативна химио и лъчетерапия. Ракът е изключително агресивен и дава разсейки, но химиотерапията действа добре, затова лекарите предвиждат да бъдат проведени 6-8 до 12 курса, според състоянието на детето. Всеки курс струва 7 730 евро (оферта). Родителите и близките на Петър вече са заплатили над 143 000 евро за досегашното му лечение и финансовите им възможности са изчерпани напълно. Затова се обръщат към приятелите и дарителите на децата на “Спаси, дари на...”: “За нас всяка помощ е щастлива възможност да продължим борбата за живота на Петър. За Вашето разбиране и помощ благодарим и оставаме с дълбока признателност!” За да продължи лечението на Петър, са необходими 61 840 евро. Петьо е страстен футболен запалянко. Вълнува се горещо от абсолютно всичко, свързано с футбола.
Един ден, с наша помощ, той ще осъществи мечтата си да стане футболен мениджър. Убедени сме!

Репортаж за Петьо в "Календар" на Нова ТВ: http://www.youtube.com/watch?v=9h8mbrQbctg

Дарителска банкова сметка на Петър Георгиев Йочев
Банка Пиреос България АД
IBAN: BG 82 PIRB 8071 1602281404
"Спаси, дари на..."

Цитат:
Петьо ни напусна!
Дано там, където си, скъпо дете, да има огромен стадион. Футболът – твоята мечта и страст – да е най-първокласен.
Толкова искаме да вярваме, че вече си на зеленото игрище и тичаш, освободен от болката и ограниченията на болничната стая...
Непоносимо ни боли за теб, Пепи.
Почивай в мир!
"Спаси, дари на..."

Цитат:
От пощата на сайта:
В памет на Пепи. Вчера ни напусна Петър Йочев. Коварна болест прекърши един млад и обещаващ талант. Въпреки усилията и надеждите на неговите съученици и цялата общност на Езиковата. На всички толкова ни се искаше Пепи да изживее радостните абитуриентски мигове. След Петър остава тъгата и болката за един толкова рано приключил живот. И спомена за талантливия ученик и искрен приятел. Почивай в мир, Пепи!
12.03.09 г.

Почивай в мир! НФМД

Последната промяна е направена от Мариана на Пет Мар 13, 2009 3:17 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти
Върнете се в началото
Мариана
Site Admin- Педагог

Пуснато на: Пет Дек 05, 2008 11:48 am Заглавие: Наско Отговорете с цитат

Наско

Благотворителна кампания под мотото „Предай нататък: Ти си Коледа за Наско!” организира Община Димитровград. Целта на кампанията е да бъдат събрани средства за лечение на 17-годишното момче, което след катастрофа вече 10 години е в състояние на будна кома. Необходимата трансплантация на стволови клетки в московска клиника струва 25 000 евро. В рамките на кампанията ще бъдат организирани коледни благотворителни базари, в инициативата ще се включат детските градини, училищата, Младежкия парламент и бизнеса в Димитровград. Информация за благотворителната кампания е публикувана в сайта на Община Димитровград. Разкрити са и дарителски сметки в Уникредит Булбанк:
BGN-7527 1082359617
BG32UNCR75271082359617
EUR-7000 1511651193
BG69UNCR75271082359617
UNCRBGSF
Атанас Иванов Атанасов

Мариана
Site Admin- Педагог

Пуснато на: Пет Дек 12, 2008 5:43 pm Заглавие: Кристиян Отговорете с цитат

Кристиян- 2 г.

Историята: http://www.moetodete.com/content/view/486/2/

Цитат:
Кампанията за Кристиян приключи успешно!
Щастливи сме да ви съобщим, че сумата, необходима за втория курс рехабилитация на Криси е събрана и дори надхвърлена! Оставащите средства ще се използват за следващите етапи от лечението на детето.
За момента прекратяваме кампанията за Кристиян, до получаване на нова оферта и дата за следваща рехабилитация. Благодарим от сърце за проявената отзивчивост и бърза реакция! Признателни сме, че въпреки дългата поредица от празници и почивни дни, детското благополучие е винаги приоритет за вас. Благодарим, приятели!
"Спаси, дари на..."
08.01.09 г.

Цитат:
Втора кампания за Кристиян!
Криси, на когото дадохте шанс да продължи рехабилитациите в Международна рехабилитационна клиника Трускавец, вече започна да ни радва с напредък. За дете в неговото състояние скокът е голям – задържа главичката много по-дълго изправена, обръща се по гръб, опитва се да става и да пълзи. Не плаче, когато му правят упражненията. Вече си имаме много по-усмихнат и спокоен Криси. Можете да видите в Галерия колко е пораснал. Родителите на Кристиян не спират да търсят и обмислят всички възможности за още по-бързо и съществено подобрение на състоянието му. Постоянно четат за новости и правят проучвания за най-съвременните начини за рехабилитация. От няколко месеца водят разговори с водещи клиники в Израел. Специалистите от Alyn Hospital са разгледали документите на детето, но не могат да потвърдят ангажимент за лечението му, преди да го прегледат на място. Прегледът ще струва 2450 шекела или около 1000 лв. (оферта), а самолетните билети в двете посоки – 1200-1300 евро, в зависимост от авиокомпанията. От 17 до 29 юни Криси отново ще постъпи в клиниката в Трускавец. Средствата, събрани при предишната ни кампания, са достатъчни, за да се проведе лечението, но за следващия курс, който ще е през септември, детето отново се нуждае от подкрепата ви. Офертата за септември се очаква да бъде същата като настоящата – 3 208 евро и ще ви я представим до средата на месец юни. Обявяваме кампания за набиране на средства за консултация на Криси в Израел и за рехабилитация през септември в Трускавец общо за 10 000 лв. Можете да помогнете на Криси и като изпратите дарителски SMS с текст DMS KRISI на номер 17 777 (за абонати на GLOBUL, vivatel и M-Tel). За изпращането на дарителски SMS ще бъдете таксувани с 1,20 лв. с ДДС.
Дарителска банкова сметка:
ПроКредит Банк (България) АД
Кристиян Ивайлов Кръстев
BG28PRCB92301026892718 - лева
BG75PRCB92301426892712 - евро
BG67PRCB92301126892711 - долари
BIC: PRCBBGSF
Телефон за контакт с бащата на Кристиян - Ивайло Кръстев: 0887 57 03 46
"Спаси, дари на...", 21.05.09 г.

Цитат:
Трета кампания за Кристиян!
Криси продължава рехабилитациите си в Трускавец, защото резултатът от тях е удовлетворителен - след всеки курс напредъкът в развитието му е видим и сериозен.Следващият курс от лечението е насрочен за 2-14 декември 2009 год.Консултацията в Израел, на която родителите на Криси се надяваха да предложи ново лечение, не успя да се осъществи, затова в момента в дарителската му сметка има 1 069 лева и 1 786 евро. Не достигат 2 700 лв., за да замине Криси за Международна рехабилитационна клиника Трускавец за пети пореден път. Можете да помогнете на Криси и като изпратите дарителски SMS с текст DMS KRISI на номер 17 777 (за абонати на GLOBUL, vivatel и M-Tel). За изпращането на дарителски SMS ще бъдете таксувани с 1,20 лв. с ДДС.
Дарителска банкова сметка на Кристиян Ивайлов Кръстев:
BG28PRCB92301026892718 – лева
BG75PRCB92301426892712 – евро
"Спаси, дари на...", 19.10.09 г.

Цитат:
Третата кампания за Криси приключи успешно!
Скъпи приятели, сумата за поредната рехабилитация на Криси в Трускавец е събрана!Ако епидемиологичната обстановка в Украйна позволява, Криси ще постъпи в клиниката на 2 декември.
В случай, че грипната епидемия там продължава да се разраства, приемът ще бъде отложен с 2 седмици, но важното е, че усмихнатото ни момченце ще продължи рехабилитациите си, благодарение на вашата неизменна подкрепа!Благодарим ви!
"Спаси, дари на..."
16.11.09 г.

Цитат:
Четвърта кампания за Кристиян!
Криси продължава лечението си в Международна рехабилитационна клиника Трускавец и в резултат продължава да постига успехи - казва "мама" и "баба" и вече се опитва да пристъпва. Следващото посещение е планирано за периода от 24.03. до 05.04.2010 година и е на стойност 3 862.70 евро. В сметката на Криси има 1 607 лв. и 100 долара. Необходими са още 6 867 лв. (в сумата са включени и 880 лв. за път), за да бъде проведен и този курс рехабилитация на Криси. Едновременно с това, родителите му работят ежедневно с него и у дома. За да се доближи домашната рехабилитация по качество до провежданата в клиниката в Украйна обаче, са необходими няколко специални съоръжения. При предишното си пътуване купиха от Киев топка и дюшек, но за постигане на истински ефект, са му нужни още няколко (оферта): Колело за горни и долни крайници, което е изключително подходящо за рехабилитиране на квадрипарезата на Криси; Проходилка, важна за баланса и прохождането; Специална количка, защото момченцето порасна и обикновената детска количка вече му е малка и неудобна. Цената за трите уреда е 13 344 лв. Обявяваме кампания за набиране на 20 200 лв.
Дарителска банкова сметка на Кристиян Ивайлов Кръстев:
BG28PRCB92301026892718 – лева
BG75PRCB92301426892712 – евро
"Спаси, дари на..."
11.01.10 г.

Цитат:
Четвъртата кампания за Кристиян приключи успешно!
С удоволствие ви съобщаваме за още една успешно приключила кампания – тази за малкия Криси! Благодарение на вас, в края на март детето проведе поредния курс рехабилитация в Украйна.
Освен това, вече близо 2 месеца се упражнява вкъщи с колело за горни и долни крайници и със специална проходилка, което стана възможно отново благодарение на вашата неизменна подкрепа. А от вчера си има и нова, много по-комфортна и подходяща количка. Криси е истинско късметлийче с приятели като вас! Ние също!
Благодарим ви!
"Спаси, дари на..."
15.05.2010 г.

Последната промяна е направена от Мариана на Нед Май 16, 2010 12:19 pm; мнението е било променяно общо 8 пъти
Върнете се в началото
Мариана
Site Admin- Педагог

Пуснато на: Чет Дек 25, 2008 7:17 am Заглавие: Лори! Отговорете с цитат

Лори

Да подадем ръка на Лори!
Лорина Мелева от София е на 13 години и страда от билатерална (двустранна) церебрална пареза на дясната ръка и левия крак. В България са й правени 3 операции – 2 луксации на тазобедрената става и 1 на ахилеса, за съжаление неуспешни. След преглед в Мюнхен в средата на 2008 година, в клиника Харлахинг препоръчват нови операции, като лекарите дават много добри прогнози Лори отново да ходи сама и да се обслужва, което е най-голямата мечта на нейното семейство. Необходимата сума е 22 500 евро.
Родителите на Лорина искрено се надяват, че с общата помощ на всички нас Лори ще получи възможността да заживее като своите връстници.
Можете да изпратите дарителски SMS с текст “DMS lori” (без кавичките) на номер 17 777 (за абонати на Globul, Vivatel и M-Tel).
За изпращането на дарителския SMS ще бъдете таксувани с 1,20 лв. с ДДС.
Избраната от вас кампания получава минимум 90 % от всички финансови постъпления, а останалата сума покрива административни разходи по проекта DMS.
Ето и сметките за събиране на средства за Лорина:
ПроКредит Банк АД
SWIFT BIC: PRCBBGSF
Лорина Ламброва Мелева
Банкова сметка в лева:
BG26PRCB92301025393910
Банкова сметка в Евро:
BG94PRCB92301425393914

Мариана
Site Admin- Педагог

Пуснато на: Вто Фев 24, 2009 6:27 am Заглавие: Лозинка Отговорете с цитат

Лозинка

http://www.lifewithcf.org/index.php?option=com_content&view=article&id=84:2009-02-18-19-44-43&catid=42:zovzapomosht

Мариана
Site Admin- Педагог

Пуснато на: Вто Мар 10, 2009 1:49 pm Заглавие: Гьоркем Отговорете с цитат

Гьоркем

http://www.save-darina.org/index.php?option=com_content&task=view&id=485&Itemid=110

Цитат:
Кампанията за Гьоркем приключи успешно!
В превод името на Гьоркем означава „Приковаващ очи”. И той наистина прикова очите ни към себе си. Само за 20 дни средствата, необходими, за да замине на операция при професор Клеменс, бяха събрани!
„Сибел и близките й още не могат да се съвземат от вълнението! И колкото пъти се чуем и пак и пак благодари и се моли да сте щастливи!!!” - ни писа Айнур, приятелка на семейството. Благодарим ви и ние! Ако проф. Клеменс прецени, че се налагат още операции, ще подновим кампанията за Гьоркем. Благодарим, приятели!
"Спаси, дари на..."
01.04.09 г.

Цитат:
Трета кампания за Гьоркем!
Гьоркем напоследък се заседява пред телевизора. Какво точно вижда, майка му не може да каже, но в едно е сигурна – малкият ни сладур истински се забавлява с новото си откритие. А ние сме щастливи, защото Гьоркем продължава да ни доказва, че всяко усилие да помогнем на дете си заслужава, колкото и минимални да изглеждат в началото шансовете. Професор Клеменс очевидно също е на мнение, че има още възможности за лечение, затова е насрочил дата за нова операция. Поканата е за 18 януари 2010 год. Сумата отново е 3 180 евро. В сметката на Гьоркем в момента има 550.46 лв. и 189.52 евро.
Необходими са още 6 932 лв. (5 432 лв. за операцията и 1 500 лв. за транспорт), за да продължи пътят на едно дете към света на зрящите и към... телевизионните детски филмчета Smile.
ОББ АД, клон Шумен
Гьоркем Гюнал Сали
BG38UBBS80021430205210 - в евро
BG90UBBS80021079463720 - в лева
BIC: UBBSBGSF
12.10.09 г. "Спаси, дари на..."

Цитат:
Четвърта кампания за Гьоркем!
На 18 януари 2010 год. – преди почти година, с ваша помощ изпратихме Гьоркем за петата му операция в офталмологичната клиника в Грайфсвалд. Тогава проф. Клеменс прегледа момченцето и прецени, че за момента и двете ретини се развиват изключително добре и на този етап не е необходима оперативна намеса, но иска да го прегледа отново след една година и ако се налага - да оперира. Веднага след като се върнаха, родителите на Гьоркемче преведоха 2580 лв. на Рафаил, който в този момент се нуждаеше спешно от средства за операция в същата клиника, а през март, когато от болницата върнаха по сметката и останалите неизразходвани 6180 лв., ги дариха на Петьо Узунски. Направиха го, защото: „Събраните за Гьоркемче парички са не само парички, а любов и не можем да си позволим да пилеем и частица от тази любов!” – написа тогава тяхната и наша приятелка Айнур. Малко е да се каже, че сме им благодарни за безусловната подкрепа в тежък за други родители момент! Горди сме, че близките на Гьоркем са част от каузата „Спаси, дари на...”! Гьоркем вече има насрочена дата за преглед и евентуално операция. На 14 февруари 2011 год. детето трябва да постъпи в клиниката. Обявяваме кампания за набиране на 7 860 лв. (6360 лв. оферта и 1500 лв. за път) за лечение на Гьоркем в Грайфсвалд, Германия!
ОББ АД, клон Шумен
Гьоркем Гюнал Сали
BG38UBBS80021430205210 - в евро
BG90UBBS80021079463720 - в лева
BIC: UBBSBGSF

"Спаси, дари на...", 03.01.2010 г.

Новини за Гьоркем:
http://www.save-darina.org/content/view/660/1/

Последната промяна е направена от Мариана на Вто Фев 15, 2011 8:33 am; мнението е било променяно общо 3 пъти
Върнете се в началото
Мариана
Site Admin- Педагог

Пуснато на: Пон Апр 13, 2009 3:48 pm Заглавие: Николай Отговорете с цитат

Николай

http://www.moetodete.com/content/view/500/2/

Цитат:
Кампанията за Ники приключва успешно!
Вчера таткото на светлото ни ангелче Александра е превел по дарителската сметка на Николай 5 000 лв. С това дарение необходимата сума за 1 година пълен набор рехабилитационни процедури на Ники е набрана! За съжаление, 75 дни не бяха достатъчни на Министерство на здравеопазването, за да вземе решение. Нищо ново. 30-те дни, за които сумата беше събрана, е нашият красноречив обществен отговор на това обидно отношение към болните деца на България. Малкият ни къдрокоско вече е в Банкя, където го чака сериозна работа през следващите 60 дни. Записан е и на конната база в Банкя, за да не прекъсва терапията чрез езда. Майка му е сигурна, че при този усилен режим на рехабилитация, до няколко месеца Ники ще ни зарадва със съществен напредък.
Благодарим ви безкрайно, приятели! Поклон пред прекрасните родители на Алекс!
13.05.09 г.
"Спаси, дари на..."

Последната промяна е направена от Мариана на Чет Май 14, 2009 7:22 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Мариана
Site Admin- Педагог

Пуснато на: Съб Апр 18, 2009 4:52 pm Заглавие: Филип Отговорете с цитат

Филип- 4 г.

http://www.save-darina.org/content/view/501/1/

Цитат:
Първата кампания за Филип приключва!
Родителите на Филип получиха необходимите 2000 лв. за преглед в неврологичната клиника на Медицинско училище Хановер. Средствата бяха осигурени от кампанията на детска градина „Ран Босилек” в село Тополи. Благодарим на директорката на детската градина, на кмета, на жителите на Тополи и на всички вас за съпричастието към проблема на Филипчо! На 27 април Филип ще бъде прегледан от проф. Краус. Веднага след това ще имаме яснота какви средства ще са необходими за по-нататъшното му лечение и ще подновим кампанията за него.
"Спаси, дари на..."

Дарителски банкови сметки:
ПРОКРЕДИТ БАНК (БЪЛГАРИЯ) АД
Филип Себайтин Ариф
BG23PRCB92301028522311 – в лева
BG64PRCB92301428522316 – в евро

Цитат:
Втората кампания за Филип приключи успешно!
Приятели, можем с радост и удовлетворение да се поздравим с още една успешна кампания! Благодарение на вас, на родителите на скъпото ни ангелче Светльо и с щедрата подкрепа на немската организация Ein Herz für Kinder, Филип получи своя шанс да бъде лекуван в една от най-престижните неврохирургични клиники в Германия – тази на Висше Медицинско училище Хановер. Операцията ще извърши лично проф. Краус. Изчакваме професорът да се върне от конгрес тази седмица и да насрочи дата за стационарен прием на Филип. Няма да коментираме поредната проява на безразличие към живота на едно дете от страна на КЛЧ. С това ще се занимае Темата на Нова. На 13 или 14 юни предаването ще бъде посветено на децата, нуждаещи се от финансиране на лечение в чужбина. Там ще видим и усмихнатото личице на Филип, доверчиво очакващ помощ. И той я получи! Отново от всички вас – хората, даряващи надежда. Благодарим ви! Късмет на теб, сладко приятелче! Ще ви информираме редовно как протича лечението на детето. Надяваме се всичко да премине гладко и по най-благоприятния за Филипчо начин.
02.06.09 г.
"Спаси, дари на..."

Последната промяна е направена от Мариана на Вто Юни 02, 2009 5:14 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти
Върнете се в началото
Мариана
Site Admin- Педагог

Пуснато на: Чет Май 14, 2009 7:27 pm Заглавие: Благодарим! Отговорете с цитат

Цитат:
Благодарим!
Ето, че достигнахме момент, за който мечтаем и се борим от две години и половина - на сайта няма актуални кампании! Разбира се, това е само временно, защото, както казва майката на Ники: „болестите, искаме или не, ги има”, но все пак, в този момент на затишие, можем да се поздравим и да си позволим малка равносметка. За 30 месеца 27 деца получиха шанс за лечение и 38 кампании завършиха успешно. Когато започнахме през декември 2006 год., изобщо не подозирахме колко работа ни чака. Не бяхме наясно основно с два факта – един лош и един хубав. Нямахме и бегла представа до каква шокираща степен държавата е изоставила грижата за тежко болните си деца.
Никой не беше потърсил отговорност от ЦФЛД за забавените с месеци молби. Отговорните институции си живееха в безметежност и нехайство към живота на десетки деца. Много от тези деца ни напускаха завинаги, тихо, без да се чуе за трагедиите им, без да получат шанс.
Сред родителите на деца със спешна необходимост от лечение в чужбина упорито се говореше, че е безсмислено (и дори опасно) да се опитват да получат помощ от държавата - това би било единствено загуба на ценно време за живота на децата им. Абсурдни решения като: „Комисия за лечение в чужбина към Министерство на здравеопазването дава съгласие да проведете лечение в чужбина със собствени средства, без финансов ангажимент от страна на Министерство на здравеопазването” не бяха рядкост. Пренебрежителното мълчание, изгубените документи и безкрайните изисквания към притеснените родители също. Сега, след 2 години и половина, можем (все още плахо) да заявим, че обществото ни успя да задвижи тежката машина. Е, със скърцане наистина, но тя все пак заработи. През 2008 год. ЦФЛД изразходва за лечение всичките си дарения, както и държавната субсидия. Това се случва за първи път от създаването на Фонда през 2004 год. Проблеми продължава да има, най-сериозните от които са с националните медицински консултанти, в десетки случаи забавящи фатално становищата си; със сроковете по цялата верига КЛЧ-ЦФЛД-Министър; с комуникацията МЗ – родители и доста други, но началото е поставено. Министерство на здравеопазването бавно осъзна, че се формира активно и непримиримо гражданско общество, което няма да се откаже да наблюдава работата му и да изисква да я върши качествено. Да се готви Здравната каса, защото и там съществуват множество нередности. 2 години и 5 месеца след приемането на България в ЕС издаването на формуляр за планирано лечение Е112 продължава да е рядко изключение. Случаите, в които е издаден, се броят на пръсти, а ние знаем със сигурност само за един. Вторият факт, за който не бяхме напълно подготвени, когато започнахме, е каква огромна подкрепа ще получи нашата инициатива. Винаги сме знаели, че българският народ е привързан към децата си и е готов на всичко за тяхното щастие. Знаехме също, че за нашия народ няма чужди деца. Но не бяхме изпитали лично и в реално време мощния заряд и мащабите на тази любов. Чувството на съпричастност с хиляди хора е неописуемо. То не просто ни окрили – даде ни увереност и сила, че можем! За екипа ни вашето доверие е отговорност, която не забравяме нито за миг. От самото начало държим и ще продължаваме да държим:
– да знаете точно на кого дарявате,
– да виждате за какво се използва дарението ви,
– да усещате, че приносът ви е решаващ и оценен,
– да участвате активно, според възможностите си,
– и над всичко това – да осигуряваме пределна прозрачност на целия дарителски процес.
Няма да спрем да ви благодарим. Лично, от сърце, с искрено възхищение и дълбоко уважение към всеки от вас поотделно, прекрасни Хора! Поклон пред родителите на нашите ангелчета, които продължат да помагат на други деца! Ще помним винаги усмивките, очичките, силата и духа на Дари, Светльо, Цеци, Александра, Марти и Петьо. Защото те имаха мисия. Обединиха хиляди хора около една красива цел. Дариха ни светлина, воля и смисъл.
Отвориха сърцата и душите ни.
Затова сега боли...
Но и затова продължаваме.
Благодарим за щедростта, постоянството, усилията и любовта.
Благодарим за детските усмивки.
Благодарим за дарената надежда на толкова много родители.
Благодарим за честта да се радваме и страдаме заедно.
Благодарим за чудесата!
" Спаси, дари на..." www.save-darina.org

Мариана
Site Admin- Педагог

Пуснато на: Съб Юни 27, 2009 10:03 pm Заглавие: Как умира едно дете в България! Отговорете с цитат

Мехмед- 13 г.

http://www.moetodete.com/content/view/505/2/

Цитат:
Получихме писмо от пресцентъра на МБАЛ „Св. Марина” Варна:
„ДО ПРОКУРАТУРАТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
ДО ВСИЧКИ МЕДИИ
УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,
Във връзка с материали публикувани в медиите относно лекарска небрежност проявена при лечението на 12- годишния Мехмед Сунаев в Клиника по детска онкохематология, приложено Ви изпращаме официалното становище на МБАЛ "Св. Марина" ЕАД - Варна и отговора на болница "St. Jude Children's Research Hospital" до доц. В. Калева, дм. Ръководството на лечебното заведение е предприело всички необходими мерки за пълното изясняване на случая и ще продължава да Ви информира своевременно.
От пресцентъра на
МБАЛ "Света Марина" ЕАД Варна”

Ето и отговора на St. Jude Children's Research Hospital, изпратен на 29 юни от Wayne L. Furman, MD, до доц. Калева:
„Dr Kaleva: I wish I could offer something to help for this unfortunate young man. Unfortunately we have nothing that would offer any chance of cure and would be unable to take this patient. We concur with aggressive attempts to control pain and symptoms as that is the best that could be offered. Sorry.”

Във връзка с горното държим да направим следното изявление:
Това е отговорът, който майката на Мехмед искаше да знае! Ако имаше начин да го получи без участието на лекуващия лекар в кореспонденцията, изобщо нямаше да повдигаме темата. Но такъв начин не съществуваше! Направихме многократни усилия да установим контакт с американската болница сами. Безуспешно. Смятаме, че това е най-малкото, което всички дължим на Мехмед – изпращането на един въпрос и получаването на отговор. Майката на Мехмед има право да потърси лечение за детето си в чужбина, след като в България няма повече какво да бъде направено. Тя е родител и като всяка майка иска да е сигурна, че е направила наистина абсолютно всичко възможно, за да спаси сина си, колкото и малки да са шансовете. Вярваме ще се съгласите, че не може да бъде обвинявана за това. Именно с тази надежда е подала още в началото на годината молба до Комисия за лечение в чужбина. След отказа от КЛЧ ни потърси за съдействие. Никой от нас не подлага на съмнение професионалните достойнства, опит и авторитет на лекарите от МБАЛ "Св. Марина"! Имахме конкретни въпроси към конкретен лекар. И ги зададохме от трибуната на "Спаси, дари на...", защото другите възможности за комуникация с този лекар бяха изчерпани. Никога не сме твърдели, че Мехмед ще бъде излекуван в St. Jude! Не сме го обещавали и на майка му. И ние, и тя знаем какво е реалното състояние на сина й, но като майка тя настояваше да бъдат направени запитвания в чуждестранни клиники, за да не бъде пропуснат нито един шанс, ако съществува такъв. Има ли нещо нередно в това?
Убеждението, че докато има живот, има надежда, ни събра в тази инициатива преди три години и ни дава сили да продължаваме да подкрепяме изпаднали в беда деца и техните родители. Наясно сме колко тежко е състоянието на Мехмед, но искаме да изживее с достойнство и спокоен полагащото му се на тази земя време.По някакви причини това не се случваше през последните 2 месеца. Детето страдаше тежко. Твърдим го отговорно и стоим зад думите си. Кой би стоял безучастно пред плачещо от болка дете, молещо за помощ? Кой не би потърсил алтернатива? Дори и само за палиативни грижи! Не искаме да допуснем едно дете да си отиде от нас в паника, болка и отчаяние. Надяваме се, че позицията ни е ясна. Държим на диалога. Вярваме, че в бъдеще ще го има, за доброто на нашите деца.
"Спаси, дари на..." www.save-darina.org

Цитат:
Сбогом, Мехмед!
Тази сутрин Мехмед ни напусна. Още една чиста душа отлетя далеч от земните страдания и човешки грехове. Мехмед имаше мисия тук, сред нас, чувстваме го. И я изпълни, а ние ще продължим да я следваме.
Сбогом, скъпо детенце! Прости ни и почивай в мир!
"Спаси, дари на..."

Почивай в мир, мило дете!

Последната промяна е направена от Мариана на Чет Авг 13, 2009 2:17 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Мариана
Site Admin- Педагог

Пуснато на: Нед Юли 05, 2009 6:36 pm Заглавие: Йоанна Отговорете с цитат

Да помогнем на шестокласничката Йоанна от Русе!

Цитат:
Дъщеря ми Йоанна е с практическа глухота и ползва в училище усилвателна уредба FM-система. За съжаление след един от часовете, тя я забравя на бюрото и когато се връща за нея, разбира, че я няма. След разпитване от страна на директора на училището се разбира, че е счупена. Йоанна е ученичка в 6 клас в “В. Априлов” и апаратурата и е необходима в учебния процес. За съжаление е доста скъпа – 1080 лева. Молбата ми е към всички, които имат макар и минимална възможност, да помогнат на моята дъщеря, да се обадят на мен или в училището, ще им бъда безкрайно благодарна! Тел. 0897767006 и тел. на училището 082841-424.
Светла Иванова, e-mail: yoni1@abv.bg

Мариана
Site Admin- Педагог

Пуснато на: Вто Юли 07, 2009 8:10 pm Заглавие: Да помогнем на Бети? Отговорете с цитат

Бригита

http://www.sosbety.org/index.html

Видео: http://www.sosbety.org/video.html

Изпратете СМС на 17777 с текст DMS Bety. Цена- 1,20 лв. с ДДС.

Мариана
Site Admin- Педагог

Пуснато на: Пон Авг 24, 2009 2:55 pm Заглавие: Елица Отговорете с цитат

Елица- 11 мес.

http://www.helpelitsa.org

Да помогнем с SMS 17 777 С ТЕКСТ DMS ELICA !

Мариана
Site Admin- Педагог

Пуснато на: Съб Авг 29, 2009 10:14 pm Заглавие: Емо Отговорете с цитат

Емо

http://help-emo.com

Мариана
Site Admin- Педагог

Пуснато на: Вто Сеп 01, 2009 5:53 pm Заглавие: Да помогнем на Поли и нероденото ú дете да живеят! Отговорете с цитат

Да помогнем на Поли и нероденото ú дете да живеят!

http://help-polly.info

Мариана
Site Admin- Педагог

Пуснато на: Нед Окт 04, 2009 2:02 pm Заглавие: Иван Отговорете с цитат

Иван

http://www.save-darina.org/content/view/527/1/

Цитат:
Кампанията за Иван приключи успешно!
С огромна благодарност и удовлетворение споделяме с вас радостта си! Ванко ще продължи лечението си във Франция. Там, където лекарите са най-запознати със заболяването му и ще му бъде осигурена прецизна лъчетерапия, съобразена със спецификата на неговия конкретен случай. Беше от изключителна важност последният етап да бъде проведен без компромиси с медицинска техника и специалисти. Признателни сме! Дадохте на детето не само възможност да получи качествено лечение, но и сила за тази последна крачка към пълното оздравяване. Подкрепата ви е безценна и за майка му: „Позволете ми от мое име и от името на сина ми Иван Арнаутски, да изкажа нашата голяма благодарност за направените дарения чрез обявената кампания за набиране на средства на „Спаси, дари на...”. Благодарим за разбирането и съпричастността Ви в нашата борба със заболяването сарком на Юинг, от което е болен синът ми повече от една година. Ние вярваме, че заедно с Вас ще победим болестта и така детето ми, както и хиляди деца, които страдат от различни коварни заболявания, ще успее да реализира своите мечти. Пожелаваме Ви преди всичко много здраве и нека късметът и успехът винаги да Ви съпътстват.
БЛАГОДАРИМ ВИ!
Иван и Елеонора”
А ние пожелаваме на Ванко лека и безпроблемна лъчетерапия и след нея никога повече да не се сеща за болести. Благодарим на всички вас, които и през летните дни не забравихте децата, нуждаещи се от помощ! За страданието няма сезони, но и за милосърдието също. Вие го доказахте. Благодарим на родителите на любимия ни Цеци за неизменната подкрепа. Звездичката Цеци грее в сърцата ни и продължава да раздава любов. Благодарим на г-н Христов и на екипа му, които дариха на Ванко няколко прекрасни морски дни, много топлота и забавления в луксозния хотел „Зорница Сендс Спа”! Терапията в Париж ще продължи 2 месеца. Ще ви информираме редовно как протича лечението. Хайде, мило приятелче, малко остана! Всички сме с теб! Ще те чакаме за една хубава и спокойна Коледа вкъщи.
"Спаси, дари на..."
03.10.09 г.

Цитат:
Втора кампания за Иван Арнаутски!
Ванко отново има нужда от нашата помощ.
Дотук момчето ни измина дълъг път към оздравяването си: пълен курс химиотерапия, ортопедична операция и лъчетерапия във Франция. От края на декември 2009 год. Ванко започна да се оплаква от болки в рамото, но рентгеновото изследване в Пазарджик не показва нищо тревожно и лекарите решават, че най-вероятно става въпрос за артрит.
Едва в края на февруари се откри разсейка в рамото. Майка му се свърза с лекуващите лекари в Париж и Ванко спешно замина за консултация. След обстойния преглед и изследвания френските специалисти взеха решение да не оперират веднага, а първо да стопират процеса с нов курс химиотерапия. Изключително загрижени за детето, те осигуриха подходящата таблетъчна химиотерапия безплатно.
Вече трети месец Ванко е на тази нова, модерна терапия, която не се прилага в нашите детски онкохематологии. Отделно от това му беше направена още една серия лъчетерапия в болница Токуда. В резултат, Ванко се чувства много по-добре. Вече отдавна не го боли рамото. Кръвните му показатели са стабилни, добре приема лечението. Следващите необходими стъпки са: изследване с ПЕТ скенер, хирургическа консултация в Париж за възможностите да бъде опериран повторно, както и консултация в клиниката по химиотерапия.
Изследването с ПЕТ скенер ще се проведе във Варна и по първоначална информация ще струва 3000 лв. Ванко има тези пари в сметката от първата кампания. Общо в сметката му има 3957 лв. и 2517 евро. Засега нямаме яснота какви средства ще са необходими оттам насетне, но опасността парите в сметката да не стигнат е много голяма, затова предложихме Ванко да е детето, за което да се набират средства от благотворителната изложба на художничката Елентина Петрова. Освен всичко друго, Елентина и Ванко имат нещо много общо - и двамата са истински бойци. И победители!
Иван Илиев Арнаутски
BG96PRCB92301030163110 – лева
BG67PRCB92301430163114 – евро
SWIFT BIC: PRCBBGSF
"Спаси, дари на..."
20.06.10 г.

Цитат:
Благотворителната изложба приключи!
Благотворителната изложба на художничката Елентина Петрова приключи на 19 юни. Продадени са над 20 картини, а средствата от тях – 3 000 лв. – вече са в сметката на Иван Арнаутски. Остават още няколко непродадени картини, които в близко време ще бъдат изложени. Когато имаме подробности за мястото, ще пишем. Изложбата беше красиво събитие, наситено с емоция и много, много топлина. Елентина, със своята лъчезарност и талант, спомогна в огромна степен за това. Благодарим ти, Ели! Ти си невероятен човек! Твоите изумителни изгреви донесоха слънце в живота на едно дете, силно и чудесно като теб! Признателни сме ти от цялата си душа и нетърпеливо очакваме следващите ти творби Благодарим и на нашия Георги Корфонозов, който преведе 2 000 лв. от своята дарителска сметка на Ванко.
Обичаме ви, момчета!
"Спаси, дари на..."
04.07.10 г.

Цитат:
Втората кампания за Иван приключи успешно!
По стечение на обстоятелствата, кампаниите за Ванко се случват все през месец август. Втори път момчето ни има нужда от бързата ви реакция и подкрепа в разгара на лятото. Миналата година при приключване на кампанията споделихме убеждението си, че за болестите няма сезони, но затова пък и за милосърдието няма. Сега можем да добавим - не е вярно, че доброто се проявява само по празници.
За добротата няма сезони. Махатма Ганди е казал: “Човек е толкова велик, колкото е работил за добруването на своя ближен.” Благодарим ви, велики хора! Ванко, стискаме палци операцията да мине така бързо и успешно, както и кампанията
Успех, приятелю!
"Спаси, дари на..."
08.08.2010 г.

Повече за кампаниите в подкрепа на Иван: http://www.moetodete.com/content/view/513/2/
Новини за кампанията на Иван: http://www.save-darina.org/index.php?option=com_content&task=view&id=617&Itemid=110

Сбогом, Ванко!
http://www.save-darina.org/content/view/701/1/

Последната промяна е направена от Мариана на Нед Юли 03, 2011 5:18 pm; мнението е било променяно общо 8 пъти
Върнете се в началото
Мариана
Site Admin- Педагог

Пуснато на: Вто Окт 13, 2009 12:53 pm Заглавие: Ани Отговорете с цитат

Ани

http://www.moetodete.com/content/view/525/2/

Цитат:
Кампанията за Ани приключи успешно!
Щастливи сме да ви съобщим, че средствата, необходими за лечението на Ани с експериментално лекарство, са събрани! Тя ще продължи да приема лекарството през следващите 2 години по схема, назначавана на всеки 4 месеца от "Genome", съобразно имунния й статус. Тъй като социални грижи предвиждат възможност за смяна на инвалидна количка 5 години след получаването на първата, родителите ще закупят с дарените от вас средства и инвалидна количка за легнало положение, която необходима на Ани сега. Признателни сме за подкрепата, която дарихте на русокосото ни момиче в усилията му да преодолее последиците от тежката болест! За Ани и родителите й вашата подкрепа е от изключително значение не само като финансова помощ. Тя ги зарежда със силна позитивна енергия и увереност, че ще успеят. За тях тази подкрепа е и още едно доказателство, че: "В живота доброто и лошото вървят заедно, но доброто е повече. Когато се случи трагедията с Ани, изведнъж се оказахме заобиколени от неподозирано много добри хора, които ни помогнаха, и продължават да ни помагат, да се справим с това изпитание. Получихме толкова много разбиране и безрезервна помощ! Мечтаем да съберем всички наши приятели на едно място и да им благодарим лично, но те наистина са много и скоро ще ни трябва стадион, за да ги поберем. " Благодарим на бТВ за разбирането и сътрудничеството! Още веднъж благодарим горещо на лекарите на Ани – проф. Романски, д-р Каракашев, д-р Уилям от УМБАЛ „Св. Ив. Рилски” и д-р Рангачев от УМБАЛ „Царица Йоанна” за професионализма и всеотдайността им! Благодарение на постоянната работа на рехабилитатора Любомир Спасенов, когото Ани чака с нетърпение всеки път, тя продължава успешно да раздвижва ръцете си и се справя все по-добре. Предвижда се този месец да й бъде махната окончателно и трахеостомната канюла. Това ще е голямо облекчение и нова победа за Ани. С обич и надежда очакваме още много победи, Ани!
"Спаси, дари на..."
03.02.2010 г.

Сбогом, Ани...!
На 5 март 2011 г., след усложнения от грип, довели до тежка дихателна недостатъчност, Ани Бородкина ни напусна. Душата й отлетя при другите ни ангелчета...Почивай в мир, скъпо момиченце!
Прекрасната ти усмивка ще продължава да свети в сърцата ни!
Поклонението ще се извърши на 08.03., от 12 часа, в храм „Св. Св. Кирил и Методий” в София (на Женския пазар)
"Спаси, дари на..."

Последната промяна е направена от Мариана на Пон Мар 07, 2011 7:09 am; мнението е било променяно общо 3 пъти
Върнете се в началото
Мариана
Site Admin- Педагог

Пуснато на: Вто Ное 10, 2009 8:37 pm Заглавие: Мукоцисцидоза Отговорете с цитат

Помощ за децата болни от мукоцисцидоза

Цитат:
Молба за помощ

Здравейте!
Пише Ви, Анета Владимирова Феодорова, заместник председател на Асоциация Мукоцисцидоза.
Нашата организация е изцяло родителско- пациентска и единствената ни цел е подобряване качеството и удължаване живота на децата и възрастните пациенти със заболяването муковисцидоза.
Болестта, която е наш постоянен и ежедневен спътник, засяга почти всички органи и системи в организма. Нашите деца и възрастни пациенти страдат предимно от хронична, рецидивираща пневмония (дихателна недостатъчност обикновенно породена от нелекуваните инфекции), неправилно храносмилане, въз основа на което - слаб имунитет и недохраненост. За един нормален начин на живот е нужен здрав организъм. При нашите пациенти той не е такъв, поради липсата на двата най-важни елемента в живота на човек - храна и кислород. Болестта е хронична и изтощителна, но с вземането на подходящи медикаменти: витамини, хранителни добавки, имуностимулатори, мукулитици, бронходилататори, хепатопротектори) това и за тях ще бъде възможно.
Нашите болни са лишени дори от животоспасяващи антибиотици, които са нужни за една развила се инфекция, обикновенно венозни. Недолекуваните пневмонии водят до прогрес на болестта и завършват с фатален край.
Държавата не ни осигурява клинична пътека, поради което се налага сами да си купуваме венозните и орални антибиотици.
Социално и Здравно министерство не ни осигуряват - инхалатори, дренажни уреди и кислородни апарати (за нуждаещите се), трябва сами да ги купуваме.
Осигуряването на всички тези медикаменти и уреди са непосилни за бюджета, на едно българско семейство имащо болен с муковисцидоза.
Обръщаме се към Вас за Помощ. Молим !
За повече информация относно заболяването и дейността на Асоциацията, предоставяме нашия сайт www.lifewithcf.org .
Като майки и възрастни пациенти Ви молим, да разгледате това писмо и да станете съпричастни на нашите молби. В момента има млади хора с муковисцидоза, на 20-25 години, работоспособни и образовани, но поради липса на лекарства се налага да спрат работа и обучение и тихо да чакат смъртта приковани на легло. Повечето от децата на 8-18 години, не посещават редовни училищни занятия стоят затворени, поради слаб имунитет приковани от родителския страх, въз основа на липсата на имуностимулатори и хранителни добавки, които да ги поддържат здрави. Малките ни дечица между 1-8 години не играят по детските площадки, риска за тях е голям - прихванали някоя бактерия тя би била пагубна за целия им живот.
Нашите деца и пациенти са отхвърлени от обществото и това е факт, а не клише, живеят малко и некачествено. В "нормалните" държави хората с това заболяване живеят до 50 години, тук у нас нашите звездички гаснат на 13-15 години! Това не е бреме, не е неудобство, това е тъжно!
ПОМОГНЕТЕ НА НАШИТЕ ДЕЦА И ВЪЗРАСТНИ ПАЦИЕНТИ ДА ЖИВЕЯТ ЕДИН КАЧЕСТВЕН ЖИВОТ.
Моля, помогнете Ни!
Желая здраве и късмет!!!
www.lifewithcf.org/
Банкова сметка на асоциация "Муковисцидоза"
Банка "ОББ" АД; BIC: UBBS BGSF;
IBAN: BG20UBBS80021055424015
www.bgpetition.com/mucoviscidosis_cystic-fibrosis/index.html
Как още да помогнете?
Освен финансовата помощ всеки един може да помогне на Асоциация "Муковисцидоза" и по редица други начини като отдели само малко от личното си време. Ние се нуждаем от Вашата помощ в много насоки част, от които са:
* Преводи на статии свързани с муковисцидозата - в мрежата съществува голям обем от информация свързана с това коварно заболяване, която обаче е на чужди езици. Помогнете ни да ги преведем за да може повече лекари и пациенти да се запознаят с най-новите разработки в областта.
* Редактор на статии - нашия сайт е все още твърде млад и недобре развит. Бихте могли да помогнете с редактирането и публикуването на материалите, които сме събрали.
* Ако живеете извън България Вие можете да помогнете при закупуването на лекарства, които не се внасят в България.

Мариана
Site Admin- Педагог

Пуснато на: Пет Дек 11, 2009 7:26 pm Заглавие: Гюлчин Отговорете с цитат

Гюлчин- 1 г. 8 м.

http://www.moetodete.com/content/view/532/2/

Мариана
Site Admin- Педагог

Пуснато на: Сря Яну 27, 2010 3:17 pm Заглавие: Рафаил Отговорете с цитат

Рафаил

http://www.save-darina.org/index.php?option=com_content&task=view&id=576&Itemid=110

Цитат:
Кампанията за Рафаил приключи успешно!
С истинско възхищение към всички вас, които се отзовахте незабавно на зова за помощ за мъничкия Рафи, съобщаваме, че в рамките само на един ден, сумата, необходима за операцията, е събрана и дори надхвърлена! В момента в дарителската сметка на Рафаил има 8 977 лв. и 255 евро.Изпитваме огромно облекчение, надежда и признателност! И вярваме, че заобиколено от толкова много загриженост и обич, бебенцето ще има късмет.Месец след първата операция, се очаква да бъде извършена още една, на лявото око. Когато проф. Клеменс вземе окончателно решение и издаде оферта, ще подновим кампанията за Рафаил.Успех, бебчо! Чакаме само хубави новини от Грайфсвалд.
Благодарим ви, приятели!
"Спаси, дари на...", 28.01.2010 г.

Мариана
Site Admin- Педагог

Пуснато на: Пет Яну 29, 2010 3:15 pm Заглавие: В помощ на децата на Хаити! Отговорете с цитат

В помощ на децата на Хаити!

Цитат:
Помогнете на децата, пострадали от земетресението в Хаити!
Почти два милиона деца в този момент са изложени на риск в Хаити - разделени от семействата си, ранени, заклещени под руините на разрушени сгради. Безброй нови жертви. Отчаяние. Всеки един момент е въпрос на живот и смърт. Всеки може да се включи с дарение на краткия SMS номер 1021. С всеки SMS на цена 1,20 лв. с ДДС се дарява 1 лв. за децата на Хаити. Всички мобилни оператори и Interactive Media Service подкрепят безвъзмездно каузата и всеки лев ще отиде за животоспасяваща помощ, предоставяна от УНИЦЕФ в Хаити. Може да се набират средства по банковата сметка на УНИЦЕФ: Райфайзен Банк България BG34 RZBB 9155 1065 0349 19, както и през сайта на УНИЦЕФ www.unicef.bg.
БТв

Последната промяна е направена от Мариана на Нед Май 23, 2010 9:16 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Мариана
Site Admin- Педагог

Пуснато на: Вто Фев 02, 2010 11:23 am Заглавие: Петър Отговорете с цитат

Петър Узунски- 6 г.

http://www.save-darina.org/index.php?option=com_content&task=view&id=582&Itemid=110

Мариана
Site Admin- Педагог

Пуснато на: Нед Май 16, 2010 12:21 pm Заглавие: Мехмед Отговорете с цитат

Мехмед- 9 г.

http://www.save-darina.org/index.php?option=com_content&task=view&id=593&Itemid=110

Цитат:
Кампанията за Мехмед приключи успешно!
Радостни сме да ви съобщим, че средствата, необходими за трета операция на Мехмед в Германия са събрани! Благодарение на вас, на 28 септември Мехмед ще бъде опериран. Вие му дарихте безценния шанс да види този свят, пълен с толкова много любов и отзивчивост! Сега остава да се надяваме, че въпреки драстично забавеното лечение, проф. Клеменс ще успее. Сигурни сме, че каквото зависи от него, ще бъде направено. Успех, Мехмед!Благодарим ви, приятели!
"Спаси, дари на..."
20.07.2010 г.

Последната промяна е направена от Мариана на Вто Юли 27, 2010 5:58 am; мнението е било променяно общо 3 пъти
Върнете се в началото
Мариана
Site Admin- Педагог

Пуснато на: Пет Май 21, 2010 1:04 pm Заглавие: Търси се... Отговорете с цитат

Цитат:
МОЛЯ ВИ, СКЪПИ ПРИЯТЕЛИ, ПОСТАВЕТЕ ТОВА СЪОБЩЕНИЕ ДА ГО ВИДЯТ ПОВЕЧЕ ХОРА. СПЕШНО Е! ДА ПОМОГНЕМ НА ДЕТЕНЦЕ НА МОИ БЛИЗКИ. ТЪРСИ СЕ СПЕШНО КАНЮЛА С БАЛОН ЗА ИНТУБИРАНЕ РАЗМЕР 3,5 ИЛИ 4,00. МОЛЯ, СПЕШНО Е, АКО МОЖЕТЕ ДА ПОМОГНЕТЕ, ОБАДЕТЕ СЕ НА 0889000393 - КАСАЕ СЕ ЗА СПАСЯВАНЕ НА ЖИВОТА НА 2 ГОДИШНО ДЕТЕ!
Пламен Петров, facebook.com

Последната промяна е направена от Мариана на Нед Май 23, 2010 9:15 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Мариана
Site Admin- Педагог

Пуснато на: Пет Май 21, 2010 1:09 pm Заглавие: Кристияна Отговорете с цитат

Кристияна на 6 г.

Цитат:
Кристияна Димитрова е на 6 години от Нова Загора.
Момиченцето идва на бял свят след тежко раждане, с увита пъпна връв. Налага се да бъде поставена на апаратна вентилация и изкуствено хранене. След известен престой в кувьоз животът й е спасен, но няколко месеца по-късно се установява детска церебрална парализа, средна степен (епикриза).
Както на всички деца с това заболяване, и на Криси й е необходима постоянна усилена рехабилитация, работа с логопед, ортопед, невролог и редовни прегледи от очен лекар.
Родителите й се стремят да й ги осигурят, доколкото им е възможно. През октомври 2009 год. Криси е консултирана от швейцарския ортопед Бруно Франие, който посещава България чрез фондацията на сестри Малееви. Професорът остава доволен от развитието й.
Вече сме ви разказвали колко сериозен е проблемът с рехабилитацията на деца с ДЦП и други неврологични заболявания в България. Накратко: Здравната каса финансира едва 10 процедури месечно и ако родителите нямат възможност да доплатят за останалите 20 дни, смисълът на престоя им се губи. Такъв е случаят и с Кристияна. Досега родителите й са успявали да се справят (фактура за 10 дни престой в санаториума в Котел), но вече изнемогват финансово и търсят помощ от всички нас: "Всичко, което искаме, е детето ни да получи добра и продължителна рехабилитация, за която нямаме достатъчно средства. Изгубвам надежда, че може да се случи нещо добро, но не искам надеждата на детето ми да изгасва и онзи пламък в нейните очи."
Обявяваме кампания за набиране на 4 800 лв. за шестмесечен престой (от юни до декември) на Криси в СБР Котел!
Кристияна Красимирова Димитрова
Societe Generale Expressbank AD, клон Стара Загора, офис Нова Загора

BG21TTBB94005525187908 – в лева
BIC/SWIFT: TT BB BG 22

Телефон за връзка с майката на Криси: 0897 953 676 – Дарина Христева
www.save-darina.org

Цитат:
Кампанията за Кристияна приключва успешно!
Средствата, необходими на Криси за рехабилитация, вече са набрани! Благодарение на вас, русото ни момиченце ще се рехабилитира интензивно дори повече от 6 месеца, тъй като се събраха 6 237 лв., вместо обявените 4 800 лв. При деца като Криси рехабилитацията продължава през цялото детство, така че тя със сигурност ще има нужда от допълнителните средства. Няколкомесечният непрекъснат престой на детето в санаториума в Котел вече дава своите резултати – отскоро Криси може да седи на коленца и е изключително горда с това постижение , а родителите й са истински щастливи. Вероятно до месец-два Криси ще се премести за известно време в санаториума в Банкя, който все пак започна да приема деца за лятото. От ценоразписа на комплексната здравна услуга е видно, че цените са приемливи и съпоставими с тези в СБР Котел. Вчера по телефона Криси каза: "Аз съм на санаториума в Котел и съм много добре. Благодаря на всички хора!"
"Спаси, дари на..."
01.07.10

Последната промяна е направена от Мариана на Чет Юли 08, 2010 7:32 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти
Върнете се в началото
Мариана
Site Admin- Педагог

Пуснато на: Вто Юни 15, 2010 10:20 am Заглавие: Антонио Отговорете с цитат

Антонио на 10 г.

http://www.save-darina.org/index.php?option=com_content&task=view&id=607&Itemid=110

Цитат:
Кампанията за Антонио приключва окончателно!
Днес получихме актуална рецепта за лекарството, от което Антонио се нуждае. Становище на невролог няма, но и рецептата е достатъчна, за да разберем, че 16 000 лв. на година е изключително завишена цена.
Потърсихме по-внимателно в интернет и открихме, че сироп Енцефабол струва между 60 и 80 долара. Това означава, че за лечението на Антонио са необходими не повече от 130 лв. месечно. Набраните до момента средства по сметката на детето са около 1 700 лв. (очакваме пълния списък с дарители). Тези средства ще бъдат достатъчни за едногодишното му лечение с лекарството. Сметката на Антонио Антонов в Уникредит Булбанк е дарителска и напълно защитена от недобросъвестно ползване на средствата по нея. Родителите не могат да използват събраната сума, без да представят официална оферта/проформа фактура. Парите ще се превеждат единствено по банков път на фармацевтична фирма или лечебно заведение. Проблемът се породи от нашето предоверяване на обясненията, както и на фактурите, представени от бащата. Избързахме, загрижени за детето...Вече ще внимаваме повече. Все още не можем да свикнем, че има хора, които не се свенят да използват болестите на децата си за лично облагодетелстване. Антонио наистина е болен и наистина има нужда от Енцефабол. По тази причина ви благодарим, че му помогнахте! Благодарим и за това, че ни обърнахте навреме внимание за несъответствията между събираната и фактически необходимата сума. В такива случаи за пореден път си даваме сметка колко е важно, че сме заедно! Благодарим!
"Спаси, дари на..."
01.07.10

Мариана
Site Admin- Педагог

Пуснато на: Нед Авг 15, 2010 4:20 pm Заглавие: Да спасим детски живот! Отговорете с цитат

Да помогнем на 4-ри годишната ми племенница Анибел

Цитат:
Здравейте,казвам се Мирела Младенова на 23год. от София,Имам племенница на няма и 4 годинки.Ще напиша това което е като информация в нейната група в facebook.com от името на майка и .
Аз съм маиката на Анибел.От град Кърджали сме.Самотна майка съм.С бащата на детето сме разделени.От няколко месеца по точно февруари се наложи да се преместим да живеем в софия.В момента и незнам докога сме в София.Живеем на свободен наем от 250 лв. Немога да работя, средствата с които се издържаме са 260 лв, които даржавата отпуска на детето за това, че е болничка.Настоящото заболябане на Анибел датира от месец август 2008 година. Вследствие на разстроиство и повръщане и не оказано навременно лечение в Кърджалийската болница се увреждат бъбреците на детето. 2008 година беше временно на хемодиализа, след което бъбречната функиция се възстанови леко, но не напълно. До месец февруари тази година с лекарства специален хигиено диетичен режим, и непрекъснати контролни прегледи и лечение в детския хемодиализен център в софия, успяхме да задържим бъбречната функция в едно що годе добро състояние. Месец февруари след прекарана остра вирусна инфекция бъбречната функция се влоши. Бъбреците отказаха изцяло и се наложи хемодиализно лечение. Сега 4 пъти седмично сме на хемодиализа. Заболябанията на Анибел са- Хемолитично-уремичен синдром, Терминална бъбречна недостаъчност (последен стадии) , Хемодиализно лечение и Високостепенна артериална хипертония. Почти не уринира в много добри случаи по 100 -150 грама за 24 часа. Неможе да консумира течности, заради уринирането и прави задръжки в белия дроб(има отоци по него) . От високото кръвно, което поддържа и се повредиха и очичките, носи очила. Пие през три часа лекарства за кръвното всеки ден. Стигало е до 230 на 180.След толкоз лекарства наи добрите стойности до които спада са 140 на 100, което пак е прекалено високо за едно 4 годишно детенце.Цитирам думите на лекуващия лекар на Анибел- В България не е възможно да се направи генетичен анализ за вродени форми на хемолитично– уремичен синдром. Поради необходимостта от извършване на бъбречна трансплантация и липсата на жив донор не развитата донорска база за трупни органи и недостатъчен опит в трансплантациите при малки деца и придружаващите заболявания на Анибел (които са вследствие на бъбречната недостатчъност) трансплантацията трябва да се осъществи в чужбина. Аз съм с прекаран исхемичен мозъчен инсулст и не ставам за донор на детето си, лекарите не се съгласябат да везмат от мен бъбек,а баща й категорично отказва да си даде бъбрека. Смятаме по точно се молим майка ми бабата на Анибел да е подходяща за донор( тя иска да си даде бъбрека), чака ме резултатите от теста за съвместимост между майка ми и Анибел. Ако майка ми става за донор трансплантацията ще бъде извършена във Франция, ако са съгласни за което ни трябват 50 000 евро. Може да се направи и трансплантация в германия но там цената която получихме е страшна 100 000 евро.Имаме и трета оферта от Турция която е на стойност от 50 000 долара. Но всичките оферти са с наш донор. ПОдадох молба във фонда за лечение на деца в чужбина, за отпускане на средства за лечението и трансплантацията на детето, но те ни прехвърлиха документите към изпълнителна агенция по трансплантации, които не работили с държави които не са членки на европейския съюз.Направих пътеки до министерството на здравеопазването и изпълнителна агенция по трансплантации, но .... . Почти всеки ден ходим с детето до тях. От изпълнителна агенция ми казаха че щели да се опитат да се свържат с някаква клиника но трябвало да има направено генетично изследване за хемолитично уремичен синдром и донор. Това генетично изследване немогат да го направят в България. Лекуващите лекари на анибел бяха се заели да се извърши изследването в франция, но изведнъж се отказаха и сега ние трябва да си намерим държава и клиника която да направи това изследване, което е много скъпо също. Да знам за Анибел времето е отмного голямо значение. Аз подадох молба във фонда за лечение на деца в края на месец март. В началото на месец април откриха този новия фонд изпълнителна агенция за трансплантации . И са се разбрали децата лечение ги поема фонда а за трансплантации агенцията.А Анибел е толкова жизнерадостно дете така обича да играе пее рисува.А пък колко е умна.Вика ми Мамо защо съм болничка?Кога сте се оправя за да мога да пия вода и да порасна? Защо бъбреците ми не работят?Искам като другите деца да си играя и да ходя на училище. Като 4уя тези думи сърцето ми се къса направо.Незнам какво да и отговоря,защото и аз самата незнам отговорите на тези въпроси.И бъбречното заболябане е толкоз коварно заболяване, дори и след трансплантация никои не ни дава гаранция че организма й ще го приеме.Борим се за нещо невъзможно.Но аз като родител съм длъжна да се опитам да направя даже и невъзможното за Анибел.А пък ако майка ми не става за донор тогава не ми се мисли какво ще стане.Господ да ни е на помощ...
Днес излезнаха резултатите от изследването са съвместимост между Анибел и баба и.Има повече от 50 % съвместимост и става за донор.
Искренно моля всички хора съхранили в себе си малко от добротата да помогнат от сърце.
Има открита дарителска сметка на нейно име, очакваме и скоро да и бъде предоставен DMS номер.

Дарителска сметка в ПИБ:
Първа Инвестиционна Банка, София ул. Драган Цанков 37
BG19FINV91501304458500, (BIC) FINVBGSF
Анибел Методиева Белчева
Сметка на името Ангелина Ангелова Иванова, клиентски номер 8090101668

Това е линк към групата във ФБ ,в групата има и епикризите на детето http://www.facebook.com/home.php?ref=home#!/group.php?gid=131321726896810&v=wall
Бг мама

Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Национален Форум "Моето дете"от 0 до 18 г. www.moetodete.com Форуми » Зов за помощ Часовете са според зоната GMT
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Страница 2 от 3

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

Google