Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
just_an_ODDalisque Потребител
|
Пуснато на: Чет Яну 08, 2009 2:29 pm Заглавие: Ревността между децата и разликата във възрастта |
|
|
Винаги ли има ревност между децата в едно семейство?Как се справяте с този проблем?Каква мислите,че е най-подходящата разлика във възрастта на децата за да се намали до минимум ревността между тях,но все пак да израстнат заедно?
_________________ Манекенка не се става само с оскъдно ядене,трябва и оскъден акъл...
|
|
Върнете се в началото |
|
шушле Потребител
|
Пуснато на: Пон Яну 12, 2009 8:09 am Заглавие: Ревността между децата и разликата във възрастта |
|
|
Мисля,че винаги има ревност между децата независимо от разликата в годините.А като има разлика,значи че винаги по-малкото е обградено с повече внимание поне докато стане по-самостоятелно.Така е и при нас,разликата между децата ми е 6г.
|
|
Върнете се в началото |
|
Мариана Site Admin- Педагог
|
Пуснато на: Пон Яну 12, 2009 8:04 pm Заглавие: Здравейте! |
|
|
Няма правило за оптимална възраст между децата, въпреки че аз лично предпочитам по-големите разлики. А ревност в една или друга степен винаги има, въпросът е родителите да се отнасят еднакво с децата си._________________ Добре дошли в НФ "Моето дете": Сайт за настоящи и бъдещи родители, всичко за развитието и възпитанието на детето от 0 до 18г. www.moetodete.com
|
|
Върнете се в началото |
|
dazi Педагог
Регистриран на: 18 Мар 2007 Мнения: 208 Местожителство: гр.Силистра
|
Пуснато на: Пон Яну 12, 2009 10:27 pm Заглавие: Ревността между децата и разликата във възрастта |
|
|
Да и аз така мисля! Ревност между децата в едно семейство, при всички слуачаи има, къде по-малка, къде по-голяма и силна, но я има! Няма значене възрастовата разлика!
Е, нещата стават лоши, ако детето порасне подтиснато и съчини свои версии. Смятам, че споделянето и говоренето за чуствата на детето е много важно.
Има и нещо друго! И родителите имаме някак по-тънка нишка и чуствителност към едно от децата си. Лично при нас сме се стремили да не личи много, но то се усеща. Поставяме еднакиви правила и граници във възпитанието им, но в някои случаи се усеща разликата в реакциите и отношението ни, на нас родителите! Мисля, че много от тези възрастни даже не си го признават! Но е така! Сложете ръка на сърцето и си признайте!
|
|
Върнете се в началото |
|
silviq boqdjieva Потребител
|
Пуснато на: Вто Ное 02, 2010 8:53 pm Заглавие: Ревността между децата и разликата във възрастта |
|
|
Да ви кажа 4естно аз не правя разлика между децата си. Имам две мом4енца, едното е на 5.6 г а другото е на 1.3 г, много ги оби4ам и двете, нямам слабост към нито единия, само дето в момента пове4е внимание се обръща на малкия, защото сега е интересен много, но не пренебрегвам и големия. Преди да родя втория си син все си задавах този въпрос дали ще имам слабост към някой защото така съм 4увала , но не нямам .Ами аз като се сетя пак батко му като беше малък аз бях обсебена от него, просто това са най- интересните години- първи кра4ки, първи сри4ки и вси4ко останало .
|
|
Върнете се в началото |
|
|