Национален Форум
Вход Регистрирайте се Въпроси/Отговори Потребители Търсене Национален Форум


Магистърски програми, специализации, преквалификации.

 
Създайте нова тема   Напишете отговор    Национален Форум "Моето дете"от 0 до 18 г. www.moetodete.com Форуми » За специалисти
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Мариана
Site Admin- Педагог


Регистриран на: 02 Яну 2007
Мнения: 3257

Пуснато на: Съб Юни 28, 2008 1:35 pm Заглавие: Магистърски програми, специализации, преквалификации. Отговорете с цитат

Магистърски програми

Университетите вече започнаха кампанията за прием в магистърска степен. Броени дни след края на кандидатстудентската кампания университетите започнаха нова - за прием на магистри. В повечето висши училища сроковете за подаване на документи вече текат, а факултетите са обявили предлаганите 2 вида магистърски програми - за студенти, завършили същата или различна бакалавърска степен. Макар че не съществува като задължително изискване, магистърските програми за неспециалисти - младежи, завършили бакалавърска степен в друго направление, се предлагат само срещу заплащане в повечето университети. Отпусканите от правителството места за държавна поръчка се заделят за бакалаври, които искат да задълбочат знанията си в същата област. Задължително по закон изискване за платените магистри е да имат успех над 4 от дипломата си за бакалавър.
Новост в тазгодишната кампания са по-масовото предлагане на дистанционни магистърски програми, както и провеждането на приемна кампания за магистърска степен по средата на учебната година преди началото на втория семестър. Тази практика масово се предлага от чуждите университети, но е сравнително рядка у нас. Какви са автономно определяните от вузовете правила за прием?

Софийски университет
Очаква се тази седмица от печат да излезе специалният справочник на СУ за прием в магистърските програми. В някои факултети на Алма матер студентите неспециалисти могат да кандидатстват само за платени магистратури, в други такова ограничение няма. Факултетите решават автономно и дали да провеждат изпит за прием на платените магистри, или да ги класират по документи. При местата за държавна поръчка изпитът е задължителен. При платените магистри някои факултети са поставили по-висока летва за успеха от бакалавърската степен от минималния добър 4, така че кандидатите трябва да се информират предварително и за това. Факултетите, които имат собствени сайтове, вече са обявили предлаганите за тази есен магистърски програми. Връзка към тях има на сайта на ректората http://www.uni-sofia.bg, рубрика Факултети. Голямо разнообразие от програми - 36, предлага Философският факултет: http://forum.uni-sofia.bg/filo/display.php . За много от тях - като "Съвременна философия", "Виртуална култура", "Глобалистика", "Публични политики" и др., могат да кандидатстват студенти от всички направления. За философските специалности приемът е със събеседване, темите са публикувани на сайта на факултета.
Годишните такси за платено обучение са 1100-1200 лв. в редовната форма и от 550 до 900 лв. за задочното обучение. Във Философския факултет няма задължително изискване неспециалистите да учат само срещу заплащане и те могат да се състезават и за местата - държавна поръчка. В някои случаи обаче програмата за тях може да е с 1 семестър по-дълга, за което се заплаща допълнителна такса. Философският факултет е сред звената на СУ, които предлагат и стартиращи от втория семестър магистратури, но те още не са обявени.
Подробна информация за предлаганите магистърски програми е публикувал на сайта си и Стопанският факултет: http://www.feb.uni-sofia.bg/FEBA/ . Тук завършилите неикономически специалности обаче задължително следват в магистърска програма срещу заплащане. За неспециалисти се предлагат 8 възможности - "Икономика", "Стопанско управление", "Статистика и иконометрия", "Управленски информационни технологии", "Икономическа педагогика", "Икономика на фирмата", "Макроикономика" и "Икономика и управление в енергетиката, инфраструктурата и комуналните услуги". Изпитът за неспециалистите е писмен - за оценяване на общата икономическа култура и владеене на западен език, провежда се и устно събеседване.

Университет за национално и световно стопанство
Приемът за зимния семестър в магистърските програми, редовно обучение на УНСС вече приключи. Само след два месеца - през ноември, обаче студентите ще имат шанс да кандидатстват наново - за програми, стартиращи от втория семестър на годината. В УНСС за магистърска програма, държавна поръчка могат да кандидатстват само студенти, завършили същата специалност във вуза. Неспециалисти и завършили същата специалност в други университети задължително следват срещу заплащане. Конкурсният изпит е задължителен и за двата вида програми. За неспециалисти се предлагат серия възможности, виж http://magistri.unwe.acad.bg/, сред които "Бизнес комуникации", "Европейска интеграция", "Икономика на търговията", "Управление на международни проекти", няколко специализации в сферата на "Икономика на отбраната и сигурността". Семестриалните такси за платеното обучение варират от 500 до 700 лв. От тази година УНСС има и дистанционни магистърски програми, за които също ще може да се кандидатства през ноември. Дистанционните курсове се предлагат само срещу заплащане, като са отворени за кандидати, завършили което и да е професионално направление. Присъствените занятия тук са сведени до 30% от тези на редовната форма и се провеждат само в събота и неделя. За 2006 - 2007 г. се предлагат общо 11 специалности, сред които "Международни икономически отношения", "Публични финанси", "Маркетинг", "Счетоводство и контрол", "Публична администрация" и др. Таксите за 1 семестър варират между 540 и 700 лв., като в тях се включват и подготвените за курсовете учебни материали на електронен и хартиен носител. Освен в София центърът за дистанционно обучение има и регионални звена в Хасково и Враца, където УНСС имаше колежи, но реши да ги закрие заради проблеми с признаването на дипломите за степен "специалист".

Технически университет в София
Техническият университет е поставил твърдо условие към студентите, завършили други специалности, но желаещи да следват в магистърска степен. Вузът изисква задължителен подготвителен период по базови дисциплини, като минималната му продължителност е един семестър. Тези кандидати впоследствие се състезават за редовното магистърско обучение, но само в платена форма на обучение. Подробна информация за предлаганите магистратури може да се получи на място в отделните факултети.

ОЩЕ ВЪЗМОЖНОСТИ:
Богат набор от магистърски програми предлагат Великотърновският и Пловдивският университет. Пълен списък на специалностите във ВТУ и групите студенти, за които се предлагат, може да бъде намерен на http://www.uni-vt.bg/openitem.asp?i=244&fn=Magistarski%20programi%202006.pdf. Семестриалните такси са 500 - 600 лв., без магистратурите в сферата на изкуството. Вузът предлага и дистанционни програми, повече информация има на http://www.cet-vtu.com.
Списък с магистратурите на Пловдивския университет е публикуван на адреса http://www.uni-plovdiv.bg/GetResource?id=261&ln=1.
Стопанска академия - Свищов приема в държавна поръчка само студенти, завършили същата бакалавърска степен в академията. Вузът предлага 18 програми за неспециалисти, сред които финансов контрол, банков мениджмънт, маркетинг и бизнесадминистрация. Обучението е задочно, подробна информация за правилата има на http://www.uni-svishtov.bg/intranet/cmdo/Default.asp?page=rules#et4. Магистърските програми за завършили специалности от направление "Икономика" и "Администрация и управление" са общо 27. Информация за магистърските си програми е публикувал и Русенският университет - http://masters.ru.acad.bg/.

Дистанционно обучение:
http://www.kadedaucha.com/?id=248
http://liternet.bg/web/edu/distance.htm
http://onlinekursove.start.bg/_________________
Добре дошли в НФ "Моето дете": Сайт за настоящи и бъдещи родители, всичко за развитието и възпитанието на детето от 0 до 18г. www.moetodete.com


Последната промяна е направена от Мариана на Пон Окт 04, 2010 6:02 pm; мнението е било променяно общо 4 пъти
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Мариана
Site Admin- Педагог


Регистриран на: 02 Яну 2007
Мнения: 3257

Пуснато на: Вто Окт 20, 2009 11:04 am Заглавие: Магистърски програми с европейски дипломи Отговорете с цитат

6 магистърски програми с европейски дипломи обявиха Варна и Пловдив

Варненският свободен университет и Европейският колеж залагат на общите си критерии за качество на образованието и професионална пригодност.
Шест програми за магистри обявиха Варненският свободен университет „Черноризец Храбър” и Европейският колеж по икономика и управление в Пловдив. Освен, че отговарят на потребностите на бизнеса, те съчетават академичните знания с трупане на практически опит в наши и европейски структури, съобщиха от администрациите на партниращите си висши училища. Според тях дипломите ще се признават в ЕС, а още от втория семестър студентите заминават на сертифициран стаж в Брюксел, което им предлага допълнителни конкурентни предимства на пазара на труда.
Новите магистърски програми са в специалностите - Бизнес администрация в туризма, Международен маркетинг, Управление на международни бизнес проекти, Международни икономически отношения, Счетоводство и контрол и Финанси. Записването е до 18 октомври в София, Пловдив, Варна и Смолян, а семестриалната такса - 750 лева.
Обучението ще се провежда в събота и неделя в сградата на Европейския колеж в Пловдив, като занятията започват на 24 октомври. Залагаме на общите си критерии за качество на образованието и професионална пригодност, казаха от администрациите на двете висши училища-партньори.
Новите програми са предназначени основно за професионални и широкопрофилни бакалаври, но ще се прилагат методи и за вертикална мобилност. Това означава признаване не само на придобитата образователно-квалификационна степен до момента, но и на трудовия стаж по изучаваната специалност от вече реализирали се на пазара специалисти, обясни проф. Анна Недялкова, ректор на Варненския свободен университет. Според нея по този начин се спестяват както разходи за обучението, така и времето за завършване на висше образование в по-висока степен.
Едно от най-големите предимства на новите магистърски програми е признаването на дипломите във всички страни-членки на ЕС.
Варненският университет „Черноризец Храбър” е единственото висше училище в България, което има право да поставя знака за европейско дипломно приложение „DS Label”. Като сертификат на ЕС, той удостоверява качеството на образованието и се присъжда на институции, които прилагат европейската система за трансфер и натрупване на кредити.
Правото да поставят този отличителен знак имат само 65 университета от 16 страни. Българският университет във Варна получи европейското отличие на официална церемония в Брюксел през юни тази година.
Знакът DS е документ, който се прикрепя към дипломата за висше образование. Това я прави автоматично призната в Европа и страните, които зачитат европейското образоване – без приравнителни изпити, легализации в консулски отдели или други условия за доказване на академична и професионална квалификация, подчерта проф. Недялкова. Според нея по този начин се улеснява както признаването на висшето образование в различни страни, така и мобилността на работна сила на европейския трудов пазар.
Работодателите се обръщат с особено уважение към студентите, които са завършили университет с DS Label, обясни ректорът на ВСУ „Черноризец Храбър”. И добави, че студентите в новите програми на двете висши училища ще имат възможност не само да практикуват в бизнес структури, но и да разработват и защитават магистърски тези по заявка на фирми, което им дава допълнителна квалификация и предимства след завършване на образованието.

За повече информация:
Татяна Василева, управител на „Мега Комюникейшън” ООД
GSM: 0887 51 22 70, 0893 489 501
vasileva@megacommunication.net
WEB: www.megacommunication.net
e-mail: office@megacommunication.net

1113 София
ж.к. Изгрев
ул. „Д-р Любен Русев” №6, вх. Б-1, ет.2, офис 17
тел.: 02/ 483 04 93, 0884 160 684

4023 Пловдив
бул. „Освобождение” №3
Хотел SPS, ет.3, офис 336
тел./факс: 032/ 993 215_________________
Добре дошли в НФ "Моето дете": Сайт за настоящи и бъдещи родители, всичко за развитието и възпитанието на детето от 0 до 18г. www.moetodete.com
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Мариана
Site Admin- Педагог


Регистриран на: 02 Яну 2007
Мнения: 3257

Пуснато на: Вто Окт 20, 2009 11:10 am Заглавие: Специализирани квалификационни курсове Отговорете с цитат

Специализирани квалификационни курсове

Цитат:
УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ, СТРАНИЦИТЕ НА НАШЕТО СПИСАНИЕ www.galcheva.com СА ДОСТЪПНИ ЗА ВСИЧКИ, КОИТО ИМАТ НУЖДА ДА СПОДЕЛЯТ, ТОВА КОЕТО ГИ ВЪЛНУВА, ЗА ВЪЗПИТАНИЕТО – НАСТОЯЩЕ И БЪДЕЩЕ НА ДЕЦАТА НИ. ЕЛЕКТРОННАТА ПУБЛИКАЦИЯ ЩЕ ВИ СВЪРЖЕ С 60000 ЧИТАТЕЛИ, ТОЛКОВА, КОЛКОТО ПО ПРОГНОЗА ЩЕ ВЛЯЗАТ В НАШИТЕ СТРАНИЦИ ПРЕЗ 2009. ПРЕДЛАГАМЕ ВИ СПЕЦИАЛИЗИРАНИ КВАЛИФИКАЦИОННИ КУРСОВЕ ПО РАЗЛИЧНИ ТЕМИ:
1. ЕКОЛОГИЯ, ЗДРАВНО ОБРАЗОВАНИЕ И ПОВЕДЕНИЕ ПРИ БЕДСТВИЯ, АВАРИИ И КАТАСТРОФИ
2. ПРАВАТА НА ДЕТЕТО
3. ГРАЖДАНСКО ОБРАЗОВАНИЕ В УЧИЛИЩЕ
4. ЕКОПЕДАГОГИКА ЗА ДОУЧИЛИЩНА ВЪЗРАСТ
5. ТОЛЕРАНТНОСТ И АГРЕСИЯ
6. ИНОВАЦИОННИ ПРОБЛЕМИ НА ПРЕДУЧИЛИЩНАТА ПЕДАГОГИКА
7. ИНТЕРАКТИВНИ МЕТОДИ ЗА ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ В ПЕДАГОГИЧЕСКИЯ ПРОЦЕС В ДЕТСКАТА ГРАНИНА
8. ПОДГОТОВКА НА ДЕТЕТО ЗА УЧИЛИЩЕ
9. ПРАВАТА НА ДЕТЕТО И ЕВРОИНТЕГРАЦИЯТА
ИМАМЕ КОМПЕТЕНТНОСТТА ДА ПОДГОТВИМ ТЕМИ, КОИТО ВИ ИНТЕРЕСУВАТ.
ИЗРАБОТВАМЕ БИБИЛИОГРАФСКИ СПРАВКИ ПО ЗАЯВЕНИ ТЕМИ;
КОНСУЛТИРАМЕ НАУЧНИ ПРОЕКТИ И ПОКАЗНИ ПРАКТИКИ.
ИЗРАБОТВАМЕ ПРЕЗЕНТАЦИИ.
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЕКИПА:
ДОЦ. Д-Р КАМЕЛИЯ ГАЛЧЕВА
ГЛ.АС.ГЕОРГИ ГАЛЧЕВ
МАРИЯ ГАЛЧЕВА-СТОИЦОВА – ДЕТСКА УЧИТЕЛКА .
Автори сме на над 100 научни труда по проблемите на предучилищното възпитание!!!
Съавтори сме на новата програмна система за подготвителна група "Здравей училище" на издателство Булвест 2000
Съавтори сме на новата програмна система "Приказни пътечки"на издателство Булвест 2000
За подробности и връзка с екипа:
Тел. 0886208737
Тел. 0889909169
Е-mail: kemm@abv.bg
E-mail: galchev@abv.bg

С поздрав: Доц.д-р Камелия Галчева,
Гл.ас.Георги Галчев_________________
Добре дошли в НФ "Моето дете": Сайт за настоящи и бъдещи родители, всичко за развитието и възпитанието на детето от 0 до 18г. www.moetodete.com
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Мариана
Site Admin- Педагог


Регистриран на: 02 Яну 2007
Мнения: 3257

Пуснато на: Сря Апр 28, 2010 7:12 pm Заглавие: Работа за лекари в чужбина Отговорете с цитат

Цитат:
ТЪРСИМ СПЕШНО ЛЕКАРИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО ПСИХИАТРИЯ И НЕВРОЛОГИЯ, СЪДОВИ ХИРУРЗИ С МНОГО ДОБЪР НЕМСКИ ЕЗИК!

От 20 години обслужваме и подпомагаме клиники в Германия, които са ориентирани към бъдещето. Всички те предлагат качествена медицина, призната в цял свят, която е свързана с обучения и отговорности на високо ниво, както и справедливо заплащане. От 15 години български лекари и медицински сестри работят с нас и успешно започнаха своята бъдеща кариера в Германия. Това е Вашият шанс. На този етап търсим: Абсолвенти медицина, Специализанти, Специалисти, Главни
 Акушерство и Гинекология;
 Хирургия;
 Ортопедия;
 Психиатрия;
 Вътрешни болести;
 Анестезиология;
 Кардиология;
 Неврология;
 Пулмология;
 Гастроентерология;
 Педиатрия.
С одобрените кандидати ще бъдат сключени трудови договори и ще бъдат подпомогнати при получаването на немска апробация.
НИЕ ПРЕДЛАГАМЕ:
- Работни места за лекари специалисти и специализанти в Германия;
- Интервюта в България и Германия с представители на немски
клиники;
- Насочване към желани от Вас места за професионално развитие и придобиване на специалност;
- Организиране на телефонни интервюта и посещение на болници;
- Поемаме разходите за самолетни билети и хотел при интервю представяне в Германия;
- Осигуряваме транспорт от летището до клиниките в Германия с немски представител при интервютата;
- Цялостна подкрепа при изготвяне на необходимите документи за кандидатстване, апробация и работа в Германия;
- Извънредно заплащане по време на дежурство ;
- Медико-социални осигуровки;
- Възможност за продължаване на специализация;
- Поемаме разходите за заверки на необходимите документи за получаване на немска апробация от заклет немски преводач в Германия;
- Съдействие за езикови курсове и езиков сертификат B2;
- Съдействие при намирането на квартира или безплатно общежитие;
- Предлаганите услуги са напълно безплатни за кандидатите!
Заплата: от 3800 до 5500 EUR на Месец
Ако проявявате интерес, моля изпратете подробно CV на немски език на e-mail: s.mircheva@gmx.de
Станимира Мирчева
тел: 0885579990
R & R PARTNER - CLINIC CONSULT
Neue ABC-Strasse 8 • 20354 Hamburg
fon: 040 - 34 21 50 • fax: 040 - 34 21 49
email gisela.schlabinger@rrpersonal.de


_________________
Добре дошли в НФ "Моето дете": Сайт за настоящи и бъдещи родители, всичко за развитието и възпитанието на детето от 0 до 18г. www.moetodete.com
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Мариана
Site Admin- Педагог


Регистриран на: 02 Яну 2007
Мнения: 3257

Пуснато на: Пет Окт 08, 2010 10:09 am Заглавие: Нова магистърска специалност Отговорете с цитат

Магистърска специалност „Национална сигурност” открива УНСС, екорискът и устойчивото развитие са част от обучението

Университетът за национално и световно стопанство открива официално новата си магистърска специалност „Национална сигурност” на 21 октомври 2010 г. от 18.00 ч. в заседателната зала на института. Гости и лектори ще бъдат академичното ръководство на УНСС, представители на посолствата на евроатлантическите партньори на Р България, на МВнР, МВР, МО, парламентарните комисии в Народно събрание по външна политика, отбрана, вътрешна сигурност и обществен ред, Президентство, НРС, НСО, ДАНС, ДКСИ, представители на научния сектор и медии.
Амбицията на катедра „Международни отношения” към Факултет „Международна икономика и политика” при УНСС, както и на преподавателския състав, е с магистърската програма „Национална сигурност” да се изградят компетентни експерти, притежаващи професионални знания и способности, управленска култура и лидерски качества, като адекватен отговор на предизвикателствата пред националната сигурност в съвременния сложен и динамичен променящ се свят. Тези качества ще позволят на обучаемите да бъдат част от експертната общност с нов подход към сигурността, включващ нейните традиционни и модерни граждански аспекти. Програмата съчетава базови теоретични знания с въможност за специализация в областта на стратегическия нализ, мениджмънта на сектора за сигурност и международната сигурност. Акцентът върху аналитичната страна на проблемите отговаря на назряла обществена необходимост от адаптиране на политиката на сигурността към новата стратегическа среда, характеризираща се с неустойчиво развитие на човешката цивилизация и ръст на заплахите.
Курсът е с продължителност 2 семестъра в редовната и 3 семестъра в задочната форма на обучение. Приемът се осъществява по общите прамила за УНСС, курсът завършва със защита на дипломна работа по национална сигурност и диплом за оразователно-квалификационна степен „магистър” по специалността „Национална сигурност”. Завършилите ще имат изградени спосибности да мислят критично и творчески, да оценяват обективно предизвикателствата, рисковете и заплахите на средата на сигурност, да изработват своевременно адекватни решения при реални проблемни ситуации, да работят в екип и да мотивират другите участници за реализиране на концепции и конкретни решения в сферата на националната сигеурност. Възможностите за реалицция на завършващите са в в централни и местни структури на държавните институции – МВнР, МВР, МО, ДАНС, МИЕТ и др, ръководители на държавни и частни фирми по въпросите на сигурността, експерти в структури на ЕС по проблемите на националната и международната сигурност.
От страна на неправителствения сектор гражданско сдружение „Хармония” и Коалиция за устойчиво развитие са партньор на преподавателския състав в областта на преодоляването на еко риска и устойчивото развитие.

За повече информация: доц. Георги Генов, декан на Факултет „Международна икономика и политика” - тел. 0888/ 10 08 20,
e-mail: ggenov@unwe.eu_________________
Добре дошли в НФ "Моето дете": Сайт за настоящи и бъдещи родители, всичко за развитието и възпитанието на детето от 0 до 18г. www.moetodete.com
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Национален Форум "Моето дете"от 0 до 18 г. www.moetodete.com Форуми » За специалисти Часовете са според зоната GMT
Страница 1 от 1

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


Google
 
Powered by moetodete.com © 2006- 2007 Моето Дете
Theme created by phpBBStyles.com | Themes Database
Translation by: Boby Dimitrov