Национален Форум
Вход Регистрирайте се Въпроси/Отговори Потребители Търсене Национален Форум

Брак по сметка

Създайте нова тема   Напишете отговор    Национален Форум "Моето дете"от 0 до 18 г. www.moetodete.com Форуми » Семейство и родители.
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Мариана
Site Admin- Педагог

Пуснато на: Нед Юли 20, 2008 7:54 pm Заглавие: Брак по сметка Отговорете с цитат

Какво мислите за бракът по сметка? Аз съм против, а вие?
Ето едно мнение по темата:

Цитат:
Брак по сметка

Това е един много често срещан социален феномен. „Участниците” в повечето случаи са млади жени и богати възрастни мъже. Първите са привлечени от възможността за по-лесен живот и материалната обезпеченост на вторите, които пък от своя страна могат да се похвалят със свежа „придобивка”. Сигурно аз съм с много остарели и консервативни разбирания, но не мога да приема подобни връзки. Някои се оправдават, че любовта не се интересувала от броя на годините и събирала хора от различни възрасти. Ако става дума за вариации в размер на 5-6 години, ситуацията не ми изглежда толкова фрапираща, но разлики във възрастта от 20 или 30 години просто ме озадачават. Но и това не са максималните граници. Направо се отвращавам като слушам за бракове между двайсет и няколко годишни жени и техните половинки на шейсет-седемдесет години. Не че искам да си налагам мнението, обаче това ми се струва толкова извратено и толкова отвратително. Какви са тези характеристики на модерния двайсет и първи век? Защо така не мога да ги разбера? Или тези отклонения са се срещали и преди, само че не са били толкова разпространени? Вярно е, че в наши дни материалната сигурност е жизнено важна. Светът се е материализирал, колкото и пошло да звучи. Ако нямаш финансова стабилност, не можеш да водиш нормален живот. Вероятно затова много жени предприемат подобна стъпка. Искат да подсигурят бъдещето си. Да жертват едно за сметка на друго. Да са уверени, че ще разполагат наготово с много пари. И това все са красиви жени. Красотата им явно продава. Вариантът за любовта не го вярвам. Нещо не ми звучи убедително. А да не говорим за куриозите, за които споменават медиите. Например, преди известно време една двайсет и пет-шест годишна носителка на титлата Мис Украйна се омъжи за американски милиардер, който, о, изненада, беше на преклонна възраст, около седемдесет. И тя твърдеше колко много го обича и колко много иска двамата да имат деца. Ужас! Толкова гадно, все едно да се омъжиш за дядо си! Колкото и милиарди да има, не го възприемам като нормално. Тези отношения са нравствено и физиологично изопачени, просто е противоестествено. А и до голяма степен унизително. Една жена пак може да си търси мъж, който да й предложи някакви финансови гаранции. Мъж, на когото да разчита. Но да се продава по този начин е липса на достойнство. Това са си стоково-парични отношения, където жената е принизена до нивото на предмет, закупен за определена сума. Пазарна сделка, какво да се лъжем. Който предложи най-много, той печели в бизнеса.
Адрияна Стефанова, БГ Репортер

Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Национален Форум "Моето дете"от 0 до 18 г. www.moetodete.com Форуми » Семейство и родители. Часовете са според зоната GMT
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

Google