Национален Форум
Вход Регистрирайте се Въпроси/Отговори Потребители Търсене Национален Форум

Навикът детето да спи между мама и тати

Създайте нова тема   Напишете отговор    Национален Форум "Моето дете"от 0 до 18 г. www.moetodete.com Форуми » Клуб "Татко"
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Мариана
Site Admin- Педагог

Пуснато на: Нед Яну 07, 2007 9:39 am Заглавие: Навикът детето да спи между мама и тати Отговорете с цитат

Често срещан проблем при много родители е отказът на детето им да спи на своето креватче и предпочитанието му да се"гушка"между мама и тати.Ако детето не е приучено своевременно да знае мястото си за сън,често то упорито отказва да заспи на креватчето си.

Цитат:
Вили Йорданов
Модератор:
Мнението ми по темата е че повечето майки все още не могат да се оттърсят от факта, че децата им не трябва да висят на гърдите им до ранния пуберитет. И по този начин лишават бащите от внимание и близост с тях. Защо ли? Защото детето щом спи между двамата тя естествено, че ще гушка него, а не бащата въпреки, че през целия ден са били заедно с детето. Тук е тънката линия бащата да не загуби връзката с майката и да започне да гледа настрани, защото той е бил цял ден на работа и в крайна сметка вечерта иска да получи малко внимание и ако детето е пречката то неминуемо следват изстудяването и отчуждаването на взаимоотношенията майка баща. Така, че мението ми е децата от кърмаческа възраст да се приучават да спят отделно. И така двамата родители ще запазят онази искра която ще ги държи заедно.Говоря по принцип.

Цитат:
Бамбина
Потребител:
Дъщеря ми никога не е спала при нас. Има си легло и си спи там.

Цитат:
tanche
Потребител:
А при нас, когато тати е на работа,мъничък спи при мен - "пази".

Цитат:
amber
Потребител:
"Мнението ми по темата е че повечето майки все още не могат да се оттърсят от факта, че децата им не трябва да висят на гърдите им до ранния пуберитет. И по този начин лишават бащите от внимание и близост с тях. Защо ли? Защото детето щом спи между двамата тя естествено, че ще гушка него, а не бащата въпреки, че през целия ден са били заедно с детето. Тук е тънката линия бащата да не загуби връзката с майката и да започне да гледа настрани, защото той е бил цял ден на работа и в крайна сметка вечерта иска да получи малко внимание и ако детето е пречката то неминуемо следват изстудяването и отчуждаването на взаимоотношенията майка баща. Така, че мението ми е децата от кърмаческа възраст да се приучават да спят отделно. И така двамата родители ще запазят онази искра която ще ги държи заедно."
Мммм...тук не съм много съгласна.От всичко написано излиза,че "онази искра която ще ги държи заедно" е само в леглото.Според мен ако тази искра я има, мъжа и жената ще намерят начин да се гушкат (когато детето го няма например или дори когато играе в другата стая).Но ако възприемаш детето си като пречка да интимничите и ако гушкането с детето ти е такава досада....ами какво да кажа?!Май в този случай имаш проблем. А и целият постинг ми звучи един вид като изнудване:"Или малкото да се разкара от леглото ни или "ще започна да гледам настрани".

Цитат:
Олег
Потребител:
Явно мъжете тук и по подобни форуми сме малко и то не защото сме незаинтересовани...Аз поддържам мнението на Вили и то не защото сме мъже, разбира се че леглото и това дали детето ще е между нас или не, не е основното за връзката ни с жена ми. Но аз винаги съм бил против и съм против това децата да спят между родителите си, спалнята е място само за мама и тати, а мъниците трябва да си знаят вечер мястото. Разбира се има прекалено много време да им обърнем внимание и винаги ми е било приятно да си играя с тях, но има време и място за всичко!

Цитат:
Вили Йорданов
Модератор:
Опасявам се, че amber не ме е разбрала правилно. Мнението ми е принципно. Много са нещата, които свързват съпрузите, не малко са и тези, които ги дистанцират, понякога и незначителни. Не съм против гушкането на детето с родителите, напротив. Но мисля, че вечер детето трябва да си знае мястото за сън и че точно тогава мястото му не е на спалнята между родителите.

Ето нещо което сме го учили в учебниците по детска психология, относно разделителната функция на бащата. Надявам се Вили да не визира мен, защото и нашите деца често обичат да се гушкат при нас, особено малкия ни син. В това няма нищо лошо, дори е прекрасно, но може би наистина вечер е добре децата да си имат изграден навик и да спят на креватчетата си. Наистина е много трудно да се откаже детето от спане между родителите, ако вече му е било позволено и му е станало навик. Има и още нещо, повечето български семейства не разполагат с детски стаи, а би било добре. Как стоят нещата при вас?

Цитат:
Мама
Потребител:
Спомняйки си за моето семейство, спалнята на родителите ми едва ли не беше реликва и там ние децата нямахме място, беше недопустимо да лягаме между тях. Но и отношенията ни родители-деца бяха сравнително студени. Сега разсъждавам по друг начин. Искам да дам на децата си това, което аз не съм получила от родителите си. Позволявам им да спят понякога между нас и когато са ни "на гости" са много щастливи и послушни. Това сплотява отношенията и дава топлина на децата. Честно казано имаше един период в който те заспиваха между нас и не си искаха кошарките, първо едното, а после и другото. Дори си казвах, че тази грешка няма да я повтарям с второто си дете, но уви. Определено това не се харесва на татковците, но не го превръщаме в трагедия. Не става дума винаги децата да спят между родителите си, но понякога защо пък не. Все пак няма винаги да са толкова сладки и малки, когато пораснат със сигурност няма да си лягат между нас. Вижте това мнение: "Да спим с бебето – да, не, понякога?": http://bglog.net/bebelog/10627

Цитат:
dudididi
Потребител:
Мойта дъщеря си има стая и си спи там от 3 месечна някъде.Имаме бейбифон и с него си я слушаме,така сме спокойни.Вечер идва при нас да си я гушкаме и да си поиграем с нея преди да заспи,но си знае,че си спи в нейната си стая и не може при мама и тати.Докъто беше болна от Шарка спеше при нас аз чесно казано имах чуство,че всеки момент като се врътна и ще я смачкам.Много тясно ми беше

Цитат:
mamma
Потребител:
Нашето детенце си има кошарка, но обича да спинка при нас, аз нямам против, нали сега е времето да му се радваме и гушкаме, не като стане на 15.

Последната промяна е направена от Мариана на Съб Авг 18, 2007 7:59 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
pipi99
Потребител

Пуснато на: Вто Фев 20, 2007 7:54 pm Заглавие: Навикът детето да спи между мама и тати Отговорете с цитат

Моята дъщеря е на 7 год. и винаги е спала сама в собствена стая.

Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
eli
Потребител

Пуснато на: Сря Фев 21, 2007 9:58 pm Заглавие: Re: Навикът детето да спи между мама и тати. Отговорете с цитат

Цитат:
Вили Йорданов, написа:
"Мнението ми по темата е че повечето майки все още не могат да се оттърсят от факта, че децата им не трябва да висят на гърдите им до ранния пуберитет. И по този начин лишават бащите от внимание и близост с тях. Защо ли? Защото детето щом спи между двамата тя естествено, че ще гушка него, а не бащата въпреки, че през целия ден са били заедно с детето. Тук е тънката линия бащата да не загуби връзката с майката и да започне да гледа настрани, защото той е бил цял ден на работа и в крайна сметка вечерта иска да получи малко внимание и ако детето е пречката то неминуемо следват изстудяването и отчуждаването на взаимоотношенията майка баща. Така, че мението ми е децата от кърмаческа възраст да се приучават да спят отделно. И така двамата родители ще запазят онази искра която ще ги държи заедно.Говоря по принцип."

Напълно съм съгласна с теб. Ние мамите също имаме нужда от татковците в края на деня. Имаме нужда да си поприказваме, да се погушкаме. Но бих допълнила и още една гледна точка: хигиената. Според мен е много важно детето да си спи в неговите чаршафи и мисля, че всеки един знае защо.

Върнете се в началото
amber
Потребител

Местожителство: Варна

Пуснато на: Чет Мар 01, 2007 6:00 pm Заглавие: Re: Навикът детето да спи между мама и тати. Отговорете с цитат

eli написа:
"Но бих допълнила и още една гледна точка: хигиената. Според мен е много важно детето да си спи в неговите чаршафи и мисля, че всеки един знае защо."

Защо? Rolling Eyes

Потребител

Пуснато на: Пон Ное 05, 2007 12:44 am Заглавие: Навикът детето да спи между мама и тати Отговорете с цитат

В скандинавските държави децата спят до училищна възраст при родителите си. Но това си е личен избор на родителя. Ние четем, пеем и гушкаме нашия син докато заспи. За мен е също по- спокойно да е до мен. Винаги сме постигали невероятен сихрон с Алекс при въртенето на сън в леглото. Разбира се и двамата не пием, така че риска да притиснем Алекс научно погледнато е почти изключен. Синът ми си спи в спалния чувал, така се избягва и риска от задушаване (подтискане на респираторната дейност, поради претопляне). Апартамента ни е достатъчно голям, за да намерим и усамотение за интимния ни живот.

Върнете се в началото
Ivana
Потребител

Пуснато на: Чет Сеп 04, 2008 2:18 pm Заглавие: Навикът детето да спи между мама и тати Отговорете с цитат

Моето бебенце изобщо не иска да спи при мен и баща й.Пробвала съм да я слагам да спи на обяд на нашата спалня,но осеща,че това не е нейното легло и не иска да заспи,затова че аз нямам проблем с това. Razz

Фалконе
Потребител

Местожителство: Варна

Пуснато на: Сря Сеп 15, 2010 8:50 am Заглавие: Навикът детето да спи между мама и тати Отговорете с цитат

Все още спи при нас и скоро дано успеем да купим легло за малкия. След няколко месеца само в кошарата,свикна с нас. Но сега пък той няма търпение да му вземем легло,което ще си е негово. Smile

Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Национален Форум "Моето дете"от 0 до 18 г. www.moetodete.com Форуми » Клуб "Татко" Часовете са според зоната GMT
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

Google