Мариана Site Admin- Педагог
|
Пуснато на: Пет Мар 14, 2008 4:02 pm Заглавие: Второ висше или семейство с дете? |
|
|
Цитат: | Второ висше или семейство с дете?
Завършваш университет и продължаваш с магистратура, после още едно, само че друга специалност и така възможностите ти за добра и доходна работа в бъдеще се увеличават. Наближаваш 30-те, все пак си успял да намериш половинката в живота си някъде между семестрите или дипломната работа. Но ученето ти заема 90 процента от свободното време, а едва 10 остават да градиш семеен живот. Размислите клонят везната само в една посока- учене, кариера, осигурено бъдеще. Едно дете и семейни задължения биха попречили на по-нататъшното професионално развитие. И така докога? Когато вече времето да създадеш потомство е поотминало и се чудиш и се маеш при кой специалист да отидеш, та да решиш този здравословен проблем. При тях всичко е в точни величини и ограничено време. До 30 ще завърша, после ще си намеря работа, но сякаш още не сме готови да имаме деца, нека поизчакаме. И така отлаганото събитие, може изобщо да не се случи. От много учене не се става учен. Съвсем спокойно могат да се комбинират и двете неща. С малко повече желание и подкрепа бихте могли да се радвате на щастливо семейство, а в същото време и да завършите успешно образованието си, като след това малко по-малко да изградите и кариерата си.
Галина Милославова |
Напоследък наистина се наблюдава нещо такова, хора по на 35 и повече години все още градят кариера и все има какво да направят и оставят на заден план това да създадат семейство и дете. И аз мисля, че нещата трябва да се съчетаят. Аз се омъжих на 20 г., имах дете, бях студентка и работех, след време пък докато специализирах родих и отгледах второто си дете, в този ред на мисли образование и добра професионална реализация не ми липсват, но ако бях чакала може би човек винаги има какво още и още да иска и така да не му остане време за неща като семейство и деца. Няма най-добра възраст за това, но мисля че за една жена 25-28 г. е добър период да помисли за семейство и дете. При вас как стои този въпрос?_________________ Добре дошли в НФ "Моето дете": Сайт за настоящи и бъдещи родители, всичко за развитието и възпитанието на детето от 0 до 18г. www.moetodete.com
|
|
П-Райчева Потребител
|
|