Национален Форум
Вход Регистрирайте се Въпроси/Отговори Потребители Търсене Национален Форум


Поверия. Урочасване.

 
Създайте нова тема   Напишете отговор    Национален Форум "Моето дете"от 0 до 18 г. www.moetodete.com Форуми » Дискусии, въпроси, отговори, мнения.
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Мариана
Site Admin- Педагог


Регистриран на: 02 Яну 2007
Мнения: 3257

Пуснато на: Сря Авг 22, 2007 8:43 pm Заглавие: Поверия. Урочасване. Отговорете с цитат

Вярвате ли в поверия и урочасване? Ето нещо по темата:

Цитат:
Урочасване на децата

За съществуването, предпазването и лекуването от уроки нашият народ има достатъчно натрупан опит. Днешната наука вече по неоспорим начин доказва, че злата енергия на недобросъвестен, зъл, завистлив и с черна душа човек може да проникне с помощта на мисълта в тялото на друг човек, особено когато то е дете. Ще ви дадем мнението и препоръките на нашия голям народен лечител Петър Димков по този въпрос.
Признаци:
Здравото и жизнерадостно доскоро дете след един такъв лош поглед изведнъж клюмва, очите му стават изцъклени. Температурата се повишава, а и понякога зъбите са му стиснати така, че в продължение на няколко дни не може да си отвори устата. Получава свиване на стомаха, което свършва с повръщане на зелено.Тялото му изстива и, ако не се вземат мерки, може да се разболее за дълго време и дори да се стигне до фатален край.
Предпазване:
В миналото разумни родители и хора са пазели децата си, а също и добитъка си, като им връзвали малки талисманчета на главата и на гърдите по едно зърно нишадър, голямо колкото царевично зърно, и ситно мънисто, което да отвлече силата на лошия поглед от жертвата му. И по никой начин не позволявали да ги целуват.
След като майката или друг близък човек на детето забележи, че то след като е било на разходка или в прегръдките на някой неин роднина или познат /непознат/ дава признаци на уроки, да направи казаното по-долу и друг път по никакъв начин да не оставя детето си в ръцете на този опасен за здравето му човек.
Ако родителите на детето се усъмнят в лошите очи на някой човек, който е погледнал детето им, то преди да са го хванали уруките, да направи следното. Детето се опушва с жълта лайкучка и главоч /антемис тинктура/. Или да измият лицето му със светена вода, каквато всяка добра и религиозна майка трябва да си има вкъщи. След това го прекръства с парче каменна /морска/ сол, произнасяйки молитвено думите, изложени по-долу.
Лекуване:
Ако няма под ръка светена вода, тогава лицето на детето се измива с „жива вода“ /за нея се взема 1 паничка чиста вода и в нея се загасват 2-3 живи въглена/, с благоговейно произнасяне на думите: „В Името на Бога на любовта, в името на Бога на мъдростта, в името на Бога на Истината, да се пречисти и освети тази вода, за да измие от лицето и ръцете на детето ми лошите мисли и чувства на урочасалия го“.
Едновременно с измиване на лицето /и ръцете/ на детето да му се даде да изпие от същата вода 3 глътки, като се повтарят или същите свети думи, или пък следната формула: „Измий очи зли, измий очи от уроки.“ След това останалата вода се изплисква зад главата на урочасания, или пък по някое куче или котка.
След това измиване на урочасаното дете, майката с езика си да лизне 2-3 пъти челото му, и то от веждите му към косата, повтаряйки си наум същите свети думи или пък формулата, която преди малко е казала. При липса на светена вода или „жива вода“ със същия успех може да се приложи измиването и с карамфилова вода. За нея се вземат 4 карамфилчета и 1 винена чаша вода, прекръства се лицето на пострадалия и с игла се убожда едно от карамфилчетата и се запалва клечка кибрит.
Когато същото се разгори, с него се опушва лицето на пострадалия във вид на кръст. Тази процедура се повтаря с останалите 3 карамфилчета, като пепелта им се пуска в чаша с вода. След това със същата вода се измива 3 пъти челото на пострадалия и му се дава да пие 3 глътки от нея с произнасяне на казаните по-горе думи. Накрая с останалата вода да се постъпи, както е казано по-горе.

Водна профилактика за бебето

Нашите баби са спазвали правилото: след разходка навън, лицето на детето задължително се измива с вода! Добре е същото да се прави и след посещение на гости в дома, а още по-добре е да го поставим под душа. Защо?
Малкото дете е една отворена система и това му е нужно за нормалното развитие - по този начин то получава възможно най-много информация. Детето попива всичко, но то още не може да отсява впечатленията и енергията от околната среда. То е всеядно. А възрастните, с които контактува, често са напрегнати, тъжни, завистливи, сърдити, гневни и тези рарушителни енергии се попиват от невинното малко създание.
Когато вечер измивате или къпете детето, вие му помагате да се освободи от негативната информация и предпазвате неговата ранима психика от разрушителните енергии. Особено трябва да бъдете настойчиви и последователни след контакт на детето с лош човек - случаен минувач, близък или роднина.

Първият поглед е съществен

Ако има магнетизъм в контакта между бебето и майката, това е основата за доброто развитие на новороденото. Това е първият поглед, разменен между майката и нейното новородено. При раждането бебето изживява шок и крещи. След това то отваря очи и се вглежда в своя нов свят. Неговият поглед е неясен, дълбок и много особен. Тъй като бебето до раждането си е „гледало“ света от корема на майка си, неговият поглед е още изпълнен с така нареченото „вътрешно виждане“.
Какво дава първият поглед?
Първият поглед има за цел да даде сили на бебето, да му позволи да приеме своите първи напътствия в новия свят и допринася за създаването на майчински и бащински връзки. Родителите, които не са очаквали поглед, изпълнен с тъга и стъписване са развълнувани. Те имат думи, жестове, за да приемат своето дете.
Как родителите да се подготвят?
Родителите трябва да се подготвят за този първи поглед. При нормално раждане магията на първия контакт действа естествено. Но когато раждането е силно медикаментозно, родителите не трябва да се колебаят да помолят лекарите или акушерките да ги оставят няколко мига със своето бебе, време да се открият и да се „фиксират“ с нежност. Срещата се осъществява от първия контакт между новороденото и неговите родители.
Ако бебето е много поспаливо по време на своето раждане, нищо не е загубено. Майката няма да пропусне първия поглед. „Предпогледът“ не е само подарък точно след раждането, но ако това е така, това е моментът, когато той е най-силен. Родителите разполагат с много дни, за да запазят интимните моменти със своето дете. Ако детето се ражда с цезарово сечение, майката трябва да поиска да види своето дете.
Първият поглед не заменя другите контакти, той ги обогатява. След раждането, бебето, поставено на корема на майка си, се успокоява, което благоприятства нейното включване в живота му. Тя го милва, масажира го, гледа го, говори му. От своя страна, новороденото я детайлизира със своя поглед, със своите очи. После ароматът на нейните гърди ще го привлече и то ще започне да бозае.

Как да се познае полът на бебето без УЗИ?

Макар и съвременното оборудване да позволява с 99 % вероятност да се определи попът на детето по време на бременността, много често на УЗИ детето се «стеснява» и оставя родителите в неведение. Има някои поверия, макар и да нямат научно потвърждение, все пак понякога се сбъдват. Например:
Ако по време на зачатието партньорите не са встъпили в брак (за да няма майката на кого да се опира в бъдеще, ако мъжът не желае да се жени за нея) – ще се роди момче. А ако партньорите са сключили граждански бра и са венчани – ще се роди момиче.
Ако преди зачатието съпрузите са водили активен полов живот, ще се роди момиче. А ако половият живот на съпрузите преди на стъпване на бременността е с прекъсвания от 3-4 дни, това способства за зачеване на момче (в племето няма достатъчно «истински мъже»).
Ако зачатието е станало в деня на овулацията, ще се роди момче. Няколко дни преди овулацията – момиче. Това поверие е и научно потвърдено: сперматозоидите, които носят «мъжката» хромозома са по-подвижни, но по-жизнени.
Ако в двойката по-силно обича мъжът, ще се роди момче. И обратното.
В един древноегипетски папирус от времето на царуването на фараона Рамзес II е написано, че полът на плода, който все още е в утробата, може да се определи ако с урината на бременната се поливат зърна ечемик и пшеница. Ако пръв прокара ечемикът – ще се роди момче. А ако е пшеницата – ще се роди момиче. В наше време учените са проверили този метод и се оказва, че действа с вероятност около 80%.
dar-center.com


Аз в поверия и суеверия не вярвам, в урочасването- да._________________
Добре дошли в НФ "Моето дете": Сайт за настоящи и бъдещи родители, всичко за развитието и възпитанието на детето от 0 до 18г. www.moetodete.com


Последната промяна е направена от Мариана на Нед Ное 04, 2007 10:29 pm; мнението е било променяно общо 5 пъти
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
tedi_ip
Потребител


Регистриран на: 30 Мар 2007
Мнения: 14

Пуснато на: Пон Авг 27, 2007 12:26 pm Заглавие: за поверията Отговорете с цитат

Когато аз бях бременна майка ми и свекърва ми ми поръсили сол на главата без да видя.Според това поверие,ако бременната се пипне за устата ще има момиче,а за носа- момче.Аз се пипнах за устата и незнам дали това ми донесе моята Виктория.
Искам да споделя и още нещо -за злите очи и уроките.Имаме една съседка,която всеки път като я видим и после става раздразнителна,сърди се за всичко и спи неспокойно.Не помага нито светена вода,нито баене-нищо._________________
TEDI
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
rila
Потребител


Регистриран на: 01 Окт 2007
Мнения: 51

Пуснато на: Нед Ное 04, 2007 9:55 pm Заглавие: Поверия. Урочасване. Отговорете с цитат

Детето ми имаше "УРУКИ". Събуждаше се с писъци, хленчеше, беше неспокоен.
Като се прибрахме, всичките роднини се нахвърлиха на детето да му се "радват". Колкото и да ги ограничавах, да не досаждат на детето ми, ме издебваха зад гърба ми и започваха да му кудкудякат, мятат във въздуха, целуват и мачкат. Така беше първата седмица, след което забраних на когото и да е било да се доближава до детето. Имаха право да му говорят само на нормален език и тон. Имаха право да го вземат само, ако той отидеше при тях и го поискаше, т.е. дядо нямаше право да грабва Алекс без позволението му, докато например Алекс иска да отваря шкафа или да си играе с нещо друго. На някои хора им беше забранено да кудкудякат на високи тонове, а на други неуважаващи личното пространство на сина ми да идват. Баба му едва не изяде шамар, като я хванах да му мие лицето със ледена вода, докато Алекс пищеше. Така и проблемите се решиха, детето си възвърна спокойствието и радостта, започна отново да се смее на сън. Пък нека аз съм лошата Twisted Evil

Та да ви разкажа, аз също имах МАГИЯ. На двадесет години, станах агресивна, раздразнителна, сприхава, лабилна. След един известен период реших, че нещо не е наред с мен. Разбира се, аз също имах магия Idea Затова и влязох в Психиатрията по собствено желание. Странното е, че там нямаше луди, а учители, счетоводители, омагьосани хора с добри образования и професии. След един месец пиене на витамини (не амфетамини) и тестове на Фройд, се установи, че магията се нарича: липса на работа и секс. Idea И това не е майтап, от тогава всичко ми е наред, и против други твърдения за секса родих момче Very Happy

Ще ви разкажа един пример от наш близък. Човека страдаше от депресия, но никой не искаше да си признае проблема, така и до психиатър/психолог не се стигна. Естествено най- нерационалното и лесно решение беше: Той има магия. Следователно жените се юрнаха, намериха знахар, баятел или както и да е някакъв мошеник, който намери някаква си магия на портата, после не знам си къде. Съветите да се отиде на психиатър не бяха последвани, дадоха се сума пари за гледачки и магиини търсачки, положението се влоши и човека се обеси! Сигурно и аз бих го направила на негово място, той поне се отърва от резила.

Странно как толкова милиарди хора по света, живеят без уруки и магии и дори не са чували нито за лоши очи, нито за прородолечители без завършено медицинско и фармакологично образование!? Може би другите нации нямат напрегнати и лоши хора със злобни погледи!?
Смешно е и жалко, че хората у нас и близки ни ориенталски народи с липса на добро образование и достъп до научна информация (тук става въпрос за научна литература и статии, а не за природни самозванци), вярват и си самовнушават неща, които не само им вредят на психиката а и на здравето. Доверяваме се повече на шарлатани, отколкото на специалисти (колкото и да е остаряло и зле обучението на медиците ни, все пак някои са на доста добро ниво). Спомням си случая с една африканка от Гана, която искаше да изяде плацентата си след раждането, защото си вярва, че иначе ще умре. И я изяде...... Тя е права и донякъде го приемам в условията на нецивилизованост, но въпреки това бихте ли го направили.

Самовнушението е майката на магията. Ако вярвате, че имате магия ще се омагьосате. Twisted Evil Как ми се щеше и мен някой да ме омагьоса и направи по-добра снаха. Laughing В това отношение мъжете са с по- здрав разум, макар че много от тях са фаталисти не се поддават на инсинуации.

Ако позволявате чужди и близки хора да се "радват" на децата ви без тяхното позволение, то отидете на психиатър /психолог, да ви обясни защо детето ви има страхове и е неспокойно. Аз бих го отдала по- скоро на нездрава връзка родител- дете и загуба на доверието на детето. Гледайте по- внимателно детето си в очите, децата търсят помощта с поглед, а след това им гръмват бушоните и за известен период се изключват, апатията е също начин за самозащита. Защитавайте и уважавайте личното пространство и желанията на децата си. Те са също нормални човешки същества и имат различни дни с различни настроения. Неспокойният нервен родител също го предава на детето си, колкото и да се опитва да го подтисне.

Спокойствието и здравето на вас и на децата ви са във вашите ръце, а магиите само във фантазията ви!!!
Последната промяна е направена от rila на Нед Ное 04, 2007 11:02 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Мама
Потребител


Регистриран на: 05 Яну 2007
Мнения: 57

Пуснато на: Нед Ное 04, 2007 10:22 pm Заглавие: Поверия. Урочасване. Отговорете с цитат

Аз вярвам, че има урочасване. Детето става отпаднало и вяло, губи сили, лежи, повръща, има главоболие и плаче, а лекарите казват че е добре, пък нищо не помага. Аз също съм имала това усещане. Помагала ми е една възрастна жена от квартала чрез специална молитва и сякаш с вълшебна пръчка детето оздравява. Посъветва ме да измивам лицето на детето със светена вода. Има нещо вярно в това, след като има отрицателни сили, мисли и енергии. А когато детето не е в обичайното си състояние и е зле, едва ли това е плод на самовнушение на майката!? При уплаха и стрес трябва да се взимат своевременни мерки, защото последствията могат да бъдат необратими.


Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
AnaHristova
Потребител


Регистриран на: 15 Яну 2008
Мнения: 8

Пуснато на: Пон Юли 14, 2008 6:58 am Заглавие: Един съвет и от мен Отговорете с цитат

Аз също вярвам в уроките.
Старая се винаги да измивам очите на Дани, когато се прибираме от разходка.
Ще споделя и едни бабини рецепти, за онези които вярват. На нас ни помага.
Когато Дани е неспокоен, дори малко стреснат, предположението е че се е уплашил от нещо, го измивам "през нож". Това ще рече, вземате един нож, поставяте го под течаща вода , и с водата която минава през ножа му измивате очичките и лицето. И така три пъти. След което прибирате ножа под леглото на детето. И там да си стои. До следващия път , в който сте преценили че детето се е поуплашило от нещо.
Аз смятам, че помага.
дано да съм ви полезна.


Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ralica
Потребител


Регистриран на: 15 Сеп 2008
Мнения: 15
Местожителство: sofia

Пуснато на: Съб Дек 20, 2008 10:39 am Заглавие: Поверия. Урочасване. Отговорете с цитат

az sa6to viarvam,ima xora s zli o4i,na6iat slu4ai e sledniat,na6iat bebok po princip e spokoen pla4i samo ako e bolen,gladen i tn..kogato se prebrax za liatoto pri babite i diadovcite,edna na6a blizka nebe6e go vijdala.vlizame nie i v vtozi moment xla6ta malkia za kra4eto i ot tam kato se po4na edin rev.stanami iasno 4e tiago or4asa i vednaga mu baexa i se uspokoi.ot togava ia izbiagva,ima xora s otricatelna energia koiato e predavat na xorata.


Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Национален Форум "Моето дете"от 0 до 18 г. www.moetodete.com Форуми » Дискусии, въпроси, отговори, мнения. Часовете са според зоната GMT
Страница 1 от 1

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


Google
 
Powered by moetodete.com © 2006- 2007 Моето Дете
Theme created by phpBBStyles.com | Themes Database
Translation by: Boby Dimitrov