Национален Форум
Вход Регистрирайте се Въпроси/Отговори Потребители Търсене Национален Форум

Детето ми не общува

Създайте нова тема   Напишете отговор    Национален Форум "Моето дете"от 0 до 18 г. www.moetodete.com Форуми » Проблеми, отглеждане, развитие и възпитание на децата от предучилищна възраст: 3-7 г.
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
silviq boqdjieva
Потребител

Пуснато на: Чет Юни 13, 2013 7:52 am Заглавие: Детето ми не общува Отговорете с цитат

Здравейте искам да попитам за малкият ми син които след месец ще навърши 4г. През зимата се гледахме в къщи, сега от месец ходи редовно на градинка и то без проблем. Все още сме обаче с памперс вечер като спи и на обяд на градинката нося чаршафи за кошарката защото често се напикава, но не само там а и вкъщи.Онзи ден когато го вземах госпожата ме попита дали общува със нас, защото с тях не говори дори като го попитат нещо не отговарял или много рядко също не казва сутрин добро утро следобед не казва довиждане а аз постоянно казвам за да ме чуе да го направи и не само там а и на познати за да взема пример. Като цяло той с мен общува със други хора също но не винаги отговаря като го попиташ нещо, но с баща си от известно време много се отчуждиха защото поне аз така мисля, баща му много му се караше и удряше и той някак си имам чувство че се наплаши от него дори не иска да стои при него когато мен ме няма, дали за това само е причината незнам. Иначе с децата си играе, понякога е голям дразнител. Другото което е, че много мрънка смисъл като иска нещо е толкова усилен и мрънка а не говори нормално. А когато му направи някои чужд човек или баща му прави едни странни движения с главата , а преди имаше скърцане със зъби, потропване с краката, но не като за инатене,също по едно и време си правеше едни движения с пристчетата, а сега само главата така завърта.

Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Мариана
Site Admin- Педагог

Пуснато на: Чет Юни 20, 2013 12:19 pm Заглавие: Здравейте! Отговорете с цитат

Трудно е да се прецени от разстояние. Детето умее ли да провежда разговор- диалог, да се изразява с изречения, изговаря ли правилно думите, изпълнява ли словесни поръчки? Поради каква причина детето и бащата са се отчуждили и защо бащата е стигнал до там, че да му се кара и да го удря? Играете ли и общувате ли с детето? Какъв е микроклиматът във вашия дом, имате ли семейни конфликти и дразки, които разрешавате пред детето? Детето заиграва ли се, справя ли се с игрови задачи, общува ли спокойно с връстници? Казвате, че мрънка, а не говори нормално, как да разбирам това? Тези въпроси за важни, за да се изясни ситуацията. Като начало е добре вие и съпругът ви да седнете очи в очи и да обсъдите тези въпроси, бащата да погледне на детето като към свой син, да излизат заедно на разходка, да играят, да се научат да общуват спокойно, за да върне детото доверието си към него. На 4 години детето отдавна трябва да се е научило да контролира физиологичните си нужди без да ползва памперс, както и да умее да общува и разговаря с възрастни и с връстници. Движенията, наподобяващи тикове за които разказвате, не са за подценяване и трябва навреме да вземете мерки, вероятно детето е преживяло стрес и това има външен израз. Създайте спокойно обстановка вкъщи, научете се да общувате и играете с детето, четете му приказки, стимулирайте го да развива речта си. Съветвам ви да направите консултация, първо с детски невролог, след което с детски психолог и логопед!

silviq boqdjieva
Потребител

Пуснато на: Чет Юни 20, 2013 8:06 pm Заглавие: Re: Здравейте! Отговорете с цитат

Мариана написа:
Трудно е да се прецени от разстояние. Детето умее ли да провежда разговор- диалог, да се изразява с изречения, изговаря ли правилно думите, изпълнява ли словесни поръчки? Поради каква причина детето и бащата са се отчуждили и защо бащата е стигнал до там, че да му се кара и да го удря? Играете ли и общувате ли с детето? Какъв е микроклиматът във вашия дом, имате ли семейни конфликти и дразки, които разрешавате пред детето?-проси, бащата да погледне на детето като към свой син, да излизат заедно на разходка, да играят, да се научат да общуват спокойно, за да върне детето доверието си към него. На 4 години детето отдавна трябва да се е научило да контролира физиологичните си нужди без да ползва памперс, както и да умее да общува и разговаря с възрастни и с връстници. Движенията, наподобяващи тикове за които разказвате, не са за подценяване и трябва навреме да вземете мерки, вероятно детето е преживяло стрес и това има външен израз. Създайте спокойно обстановка вкъщи, научете се да общувате и играете с детето, четете му приказки, стимулирайте го да развива речта си. Съветвам ви да направите консултация, първо с детски невролог, след което с детски психолог и логопед!

Отговарям по ред на въпросите. Изразява се добре, но не произнася правилно думите повечето пъти само аз го разбирам.Провежда диалог разговор, но като че ли по рядко го прави преди повече бърбореше сега по малко , изпълнява словесни поръчки, но понякога отказва казва примерно ти го вземи!Бащата и детето се отчуждиха защото мъжа ми започна да работи повечко и си идваше вечер за по 2-3 часа и предимно беше напрежение и искаше спокоиствие и тишина и му се караше и още по лошо че го и удряше и така тои се поотдръпна от него.Ами по рядко играем с него, но аз лично общувам постоянно с него и всяка вечер четем приказка с много малко изключения.Да много често има семейни конфликти дразги които разрешаваме пред него, а знам че не трябва и всеки път това повтарям...., сега е по спокойна обстановката стараем се пред него да не се разправяме, но понякога направо изключваме присъствието му в това изнервено ежедневие..Заиграва се много хубаво и сам и с други деца, понякога се получават дразги но в рамките на нормалното като при такива неща аз отивам при него и му обеснявам ако трябва по няколко пъти научи се да дава играчките си да се редуват за дадена играчка.За мрънкането когато иска нещо примерно да отиде на вън почва мрънкащо да го казва и ако му кажа да изчака повечето пъти не спира докато не излезнем, понякога се отклонява примерно или забравя за малко, и като цяло нещо като иска е много усилен и не да го каже нормално нали ,ами казва ми го мрънкаики...На разходка и пред вкъщи се събират много деца и си играят много хубаво, но само с мен за съжаление с баща си не е ходил сами да отидат иначе заедно се случва един два пъти в месеца.

Върнете се в началото
Мариана
Site Admin- Педагог

Пуснато на: Нед Юни 23, 2013 4:06 pm Заглавие: Здравейте! Отговорете с цитат

Отговорите ви на въпросите ми, дават отговор на причините за нещата които ви притесняват относно вашето дете. Проведете откровен разговор с бащата и нека приоритетно освен работата да бъде и общуването със сина му, като имам предвид спокойно общуване което да е в духа на подкрепа и доверие, игри, разходки, време само за детето. Трудно ми е да си обясня как един човек, който е толкова зает служебно и има толкова малко време за семейството си, не използва това време пълноценно с внимание към детето?! Не е редно общуването с детето да е досадно за родителя и да употребява бой и грубост. Личните конфликти не разрешавайте пред детето. Вероятната причина за напикаването, проблемът с говора и тиковете е стрес. На тази възраст няма място за памперси и както казах детето трябва да контролира физиологичните си нужди. Потърсете консултация с уролог, детски невролог и детски психолог и логопед!

kamelia_ivanov
Потребител

Пуснато на: Сря Апр 16, 2014 12:04 am Заглавие: Детето ми не общува Отговорете с цитат

Стимулирайте го, събирайте го по-често с други деца !

Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
silviq boqdjieva
Потребител

Пуснато на: Чет Юни 26, 2014 10:43 am Заглавие: Детето ми не общува Отговорете с цитат

kamelia_ivanov написа:
Стимулирайте го, събирайте го по-често с други деца !

Ние сме постоянно със други деца. От януари тази година посещаваме и логопед и психолог, т.е тя е една и съща жена. За съжаление все още няма много голям напредък с напикаването, но започна да се изразява по добре и да се разбираме по добре. Сега ще го водим и на невролог, и ако трябва и на уролог.

Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Национален Форум "Моето дете"от 0 до 18 г. www.moetodete.com Форуми » Проблеми, отглеждане, развитие и възпитание на децата от предучилищна възраст: 3-7 г. Часовете са според зоната GMT
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

Google