Национален Форум
Вход Регистрирайте се Въпроси/Отговори Потребители Търсене Национален Форум

Полезна литература за родители!

Създайте нова тема   Напишете отговор    Национален Форум "Моето дете"от 0 до 18 г. www.moetodete.com Форуми » Семейство и родители.
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Мариана
Site Admin- Педагог

Пуснато на: Съб Мар 31, 2007 3:51 pm Заглавие: Полезна литература за родители! Отговорете с цитат

Да посочим полезни книги за родителя, които сте прочели и препоръчвате. Моите препоръки са:
- "Истината за бебетата" от Мари- Клод Моншо, една много полезна книжка за полово възпитание на децата от 3 до 12г.
-"Детето през ранната възраст" от Т. Делчева, Р. Стаматов и К. Генчева
- "Моето бебе от 1 ден до 3 години"- Ан Бакюс. Много полезна книга за млади родители.
- "Азбука на детската психология"- Ст. Степанов. Всичко за психологията на детето в достъпен стил.
- Трудните деца"- д-р Зорка Угринова и д-р М. Иванов. Книга за хомеопатията в помощ на детето.
- "Да живеят бабите" - Несия Ланиадо и Джанфилипо Пиетра. Книга за ролята на бабите и дядовците в живота на техните внуци.
- "Детето- как да го обичаме истински"- Д-р Рос Кембъл. Това е книга, която ще искате да прочетете и препрочетете. Изпълнена е с практична, полезна информация.

Последната промяна е направена от Мариана на Сря Апр 23, 2014 5:05 pm; мнението е било променяно общо 13 пъти
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Didi
Потребител

Местожителство: Церово

Пуснато на: Съб Юни 09, 2007 5:23 pm Заглавие: Полезна литература за родители! Отговорете с цитат

Аз бих препоръчала " Грижи за бебето и детето" от д-р Спок. Тази книга много ми помогна при отглиждането на децата ми

Педагог

Местожителство: гр.Силистра

Пуснато на: Нед Яну 11, 2009 12:26 am Заглавие: Полезна литература за родители! Отговорете с цитат

Книгата "Аз съм бременна " онлайн
http://www.azsambremenna.hit.bg/

Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Мариана
Site Admin- Педагог

Пуснато на: Вто Окт 20, 2009 4:10 pm Заглавие: Поредица "Моето сексуално образование" Отговорете с цитат

Цитат:
Поредица "Моето сексуално образование"

ИК „Кръгозор” издаде първата в България поредица за сексуално образование в ранна възраст! Книгите „Моето сексуално образование. За деца до 6 години”, „Моето сексуално образование. От 6 до 9 години” и „Моето сексуално образование. От 9 до 11 години” са създадени от д-р Жоселин Робер, а консултант и автор на предговорите към българските издания е Весела Банова. Поредицата ще помогне на родители и възпитатели да представят пред децата основните теми и да развият у тях най-важните умения, свързани с пол и сексуалност. Всичко е представено в книги игри – под формата на забавни картинки, задачи за рисуване и писане, а информацията е структурирана по подходящ и разбираем за съответната възраст начин. Тези книги са подчинени на идеята, че разговорът за сексуалността е естествена част от отговорната задача за цялостното здравно възпитание на децата. Интересът към физическите различия между половете, към това как се създава поколение и как хората изразяват чувства помежду си е само част от цялостното и сложно развитие на малкия човек. Дали ще му помогнат в това опознаване на себе си и на света, или ще се скрият зад приказки за щъркели и зелки – това е изцяло избор на възрастните. Но също е и тяхна отговорност.
Темата за сексуално образование в ранна възраст е нова за българската действителност и вероятно много хора ще бъдат скандализирани от подобен модел на възпитание. Въпреки това ние в „Кръгозор” сме убедени, че българските семейства трябва да направят своя информиран избор, след като бъдат запознати с дългосрочните ползи от подобни добри практики. Убедени сме също, че медиите, организациите и широката общественост желаят съвременните плашещи статистики за сексуално насилие над деца, агресивно поведение сред подрастващи и брой на бременности и аборти в тийнейджърска възраст да останат в историята. Популяризирането на поредици като „Моето сексуално развитие” е първата крачка към постигането на целта?
С поздрав: Илина Начева, ИК Кръгозор, 02/ 944 75 60, kragozor.com

kamelia_ivanov
Потребител

Пуснато на: Пон Апр 14, 2014 11:16 pm Заглавие: Полезна литература за родители! Отговорете с цитат

Didi написа:
Аз бих препоръчала " Грижи за бебето и детето" от д-р Спок. Тази книга много ми помогна при отглиждането на децата ми

И аз смятам че е много подходяща Smile

Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Национален Форум "Моето дете"от 0 до 18 г. www.moetodete.com Форуми » Семейство и родители. Часовете са според зоната GMT
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

Google