| Предишната тема :: Следващата тема |
| Бихте ли емигрирали? |
| Да, при първа възможност! |
|
23% |
[ 3 ] |
| Вече съм емигрирал. |
|
0% |
[ 0 ] |
| Не, за нищо на света! |
|
46% |
[ 6 ] |
| Зависи от обстоятелствата и офертата. |
|
30% |
[ 4 ] |
|
| Общо гласове : 13 |
|
| Автор |
Съобщение |
Мариана Site Admin- Педагог

|
| Пуснато на: Сря Авг 15, 2007 2:29 pm Заглавие: Бихте ли емигирали? |
|
|
Бихте ли емигрирали? Много млади семейства и образовани хора напускат България, раждат децата си в чужбина, предпочитат да работят каквото и да е, но да са извън страната ни. Това много ме натъжава, защото нацията ни се лишава от много млади и кадърни хора, а според мен с повече усилия и тук животът може да бъде привлекателен. Аз не бих емигрирала. А вие?_________________ Добре дошли в НФ "Моето дете": Сайт за настоящи и бъдещи родители, всичко за развитието и възпитанието на детето от 0 до 18г. www.moetodete.com

Последната промяна е направена от Мариана на Сря Авг 22, 2007 5:49 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
Keti Потребител
|
| Пуснато на: Пет Авг 17, 2007 9:41 am Заглавие: Бихте ли емигирали? |
|
|
| Да, бих...след последните две години в които се убедих, че системата ни няма скоро да проработи, а когато го направи аз вече сигурно ще съм пред пенсия, вярата ми и надеждите ми, заради които всъщност се върнах след дълъг престой навън се изпариха тотално. Вече нямам нерви да чакам и да копая самичка с надеждата нещо да се промени. Вече не съм ентусиаста, който вярваше, че "България има нужда от мен"... Къде беше китната ми родина когато аз имах нужда от нея... криеше се зад социалните, които ми обясняваха колко пари са 18-те лева детски помощи...да седя тук и да мъча себе си и детето си при положение, че съм достатъчно квалифицирана и с желание за работа, за да водя нормален живот, където не всичко се свежда до хляб и парно....
|
|
|
Didi Потребител

|
|
|
didoni27 Потребител

|
| Пуснато на: Чет Дек 11, 2008 2:16 pm Заглавие: Бихте ли емигирали? |
|
|
Да,при първа възможност,тук не виждам никаква реализация на плановете ни като семейство,а да не говорим за бъдещето на детето ни!_________________  |
|
|
Veniamina Потребител
|
| Пуснато на: Вто Дек 23, 2008 9:40 am Заглавие: Бихте ли емигирали? |
|
|
На този етап, за да оцелее човек в България или трябва да работи на две места или трябва да разчита на помощта на родителите си.Въпреки стабилното образование, професионалната реализация е само кумир пред един млад специалист.Унизително е работодателят да припомня на младата майка, че за нейното място "чакат вън" още десетки...а иначе се говори непрекъснато за демографски срив
Все още не мога да се реша да напусна България, но при изгодна оферта, която ще ми гарантира стабилно заплащане и висок жизнен стандарт, колебанието ми ще се трансформира в решение.
_________________ Посей постъпка - ще пожънеш навик,
посей навик - ще пожънеш характер,
посей характер и ще пожънеш съдба!
|
|
|
viki_kati Потребител
|
| Пуснато на: Вто Дек 23, 2008 2:08 pm Заглавие: Бихте ли емигирали? |
|
|
| Не, не бих емигрирала. За да се променят нещата в БГ трябва всеки един от нас да положи усилия. А не да бягаме. Емиграцията не е алтернатива. |
|
|
monev66 Потребител
|
|
|
Мама87 Потребител
|
|
|
dazi Педагог

Регистриран на: 18 Мар 2007 Мнения: 208 Местожителство: гр.Силистра
|
| Пуснато на: Нед Авг 30, 2009 8:27 pm Заглавие: Бихте ли емигирали? |
|
|
Бих излязла да работя в чужбина, но зависи от условията и офертата!
Все още не на всяка цена....
А въпросът за родолюбието и честта българска, някак си остават на заден план, когато не можеш да издържиш, когато не можеш да насмогнеш на темпа и ритъма на съвременния живот. Когато парите не стигат даже да се храниш, камо ли да се развиваш и усъвършенстваш.
Жалко, но когато ножът опре до кокъла, човек се променя....
|
|
|
|