Национален Форум
Вход Регистрирайте се Въпроси/Отговори Потребители Търсене Национален Форум


Единен дарителски номер. Дарителска сметка.

 
Създайте нова тема   Напишете отговор    Национален Форум "Моето дете"от 0 до 18 г. www.moetodete.com Форуми » Зов за помощ
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Мариана
Site Admin- Педагог


Регистриран на: 02 Яну 2007
Мнения: 3257

Пуснато на: Чет Дек 20, 2007 8:39 am Заглавие: Единен дарителски номер. Дарителска сметка. Отговорете с цитат

Единен дарителски номер вече и в България

Единен дарителски номер вече и в България Български дарителски форум и фондация “Помощ за благотворителността в България” обявиха старта на DMS в България – единна система за даряване чрез SMS и телефонни обаждания. Партньори на проекта в България са GLOBUL, vivatel, БТК и TERACOMM. DMS е регистрирана търговска марка, разработена за първи път в Чехия в партньорство от Чешкия дарителски форум, Vodafone, Telefonica и T-Mobile. Този партньорски проект предоставя възможност за дарения чрез SMS на абонати на GLOBUL и vivatel в България и чрез телефонни обаждания от абонати на БТК. DMS има следните предимства:
гарантира предоставянето на обратна връзка на дарителите за набраната сума и изразходваните средства; предоставя на легитимни неправителствени организации и публични институции в България възможност да набират средства с благотворителна цел чрез един от най-лесните механизми за даряване – кратки текстови съобщения и телефонни обаждания;
въвежда единни критерии за достъп на организациите и институциите;
налага единен номер за всички благотворителни кампании и за всички участващи мобилни оператори;
налага единна цена на дарителския SMS и телефонното обаждане, еднаква за всички кампании и участващи оператори.
За повече информация:
Весела Герчева, Български дарителски форум
Тел.: 02/930 66 55
Моб. тел. – 0899-93-57-96
НАЙ-ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ:
Как мога да даря чрез DMS?
За да дарите чрез SMS, трябва да знаете уникалната кодова дума на кампанията, която искате да подкрепите. Списък на уникалните кодови думи на активните кампании можете да намерите на Интернет портала на DMS (www.dmsbg.com) или да получите от организаторите на съответната кампания. Абонатите на GLOBUL и vivatel могат да изпратят SMS с текст DMS kodova duma на 17777.
(По-долу препратки към някои кампании, подробности, както и кодовите думи за всяка отделна кампания, заместващи “kodova duma”. Б. ред.)
Как мога да даря чрез телефонно обаждане?
Намерете уникалната телефонна линия на избраната кампания от www.dmsbg.com, Наберете номера.
Колко струва един SMS /едно телефонно обаждане?
Всеки изпратен SMS на номер 17777 се таксува с 1, 20 лв. с ДДС. Всяко телефонно обаждане на някой от уникалните телефонни номера, независимо от продължителността му, се таксува с 1, 20 лв. с ДДС.
Какви кампании могат да бъдат включвани в DMS?
В DMS могат да бъдат включвани кампании на граждански организации, публични институции и физически лица (само онези, които имат нужда от средства за лечение). Организациите, които предлагат кампании за включване в DMS, трябва да бъдат легитимни организации, които нямат неиздължени плащания към държавата и могат да докажат, че тяхната история не включва случаи на злоупотреба с финансова помощ и дарения.
DMS включва само кампании, чиято визия и послание уважават човешките права и човешкото достойнство и не представляват обида на малцинствена, религиозна или друга основа.
Как се взимат решенията за включване на кампаниите в DMS?
Процедурата за разглеждане на кандидатурите е основана на подкрепа за кандидатстващите и предоставяне на препоръки. Всички кампании, които отговарят на критериите за включване, могат да набират средства чрез DMS. След предоставянето на необходимите за кандидатстване документи, те се разглеждат от експертите на Фондация “Помощ за благотворителността в България”. Експертите на фондацията преглеждат документите за регистрация на организацията, удостоверяват реална ли е исканата сума и набират експертизите, необходими в случаите на кампании, които набират средства за лечение на физически лица. ФПББ подпомага кампаниите в процеса на подготовка на техните документи.
Как се осигурява целесъобразността на кампаниите, които набират средства чрез DMS?
DMS е услуга, която предоставя на дарителите възможност за избор в зависимост от техните предпочитания. За да се избегне възможността за дублиране на средства, ФПББ и Български дарителски форум проверяват дали не съществуват други отделени източници на средства. Например за кампаниите за лечение на деца се проверява дали исканата сума не може да бъде предоставена от Фонда за лечение на деца. За каузите на организации се проверява дали исканата сума не е отделена в държавен или местен бюджет.
Как можем да сме сигурни, че с даренията не се допускат злоупотреби?
ФПББ и БДФ осигуряват събирането на отчети и финансови документи за изразходването на средствата от кампаниите, които са включени в DMS. Тези отчети се проверяват за коректност и целесъобразност на извършените разходи. ФПББ и БДФ информират дарителите, като публикуват резултатите от кампаниите на Интернет сайта на DMS. Кампании, чийто отчети са незадоволителни, се прекратяват._________________
Добре дошли в НФ "Моето дете": Сайт за настоящи и бъдещи родители, всичко за развитието и възпитанието на детето от 0 до 18г. www.moetodete.com


Последната промяна е направена от Мариана на Пон Апр 21, 2008 6:42 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Мариана
Site Admin- Педагог


Регистриран на: 02 Яну 2007
Мнения: 3257

Пуснато на: Чет Фев 14, 2008 2:21 pm Заглавие: Новини за "DMS-България" Отговорете с цитат

Новини за "DMS-България"

Все повече благотворителни кампании ползват Единната дарителска система “DMS – България” като начин за набиране на средства. От стартирането на краткия номер 17 777 до сега абонатитe на GLOBUL и vivatel са дарили 18 313 лв за общо 24 кампании. Повече от 80% от кампаниите набират средства за хора с тежки здравословни проблеми.
Организации набират средства за различни каузи в обществена полза: осигуряване на архитектурно достъпна среда за деца с увреждания, лечението на ранени животни, съхраняване на защитени природни територии, превенция на трафика на деца. Най-голяма дарителска подкрепа получават кампаниите, свързани с деца и особено деца и млади хора, които се борят с тежко заболяване.
Новостите:
Съветническият Борд на DMS прие промени в процедурата, които позволяват разглеждането на кандидатури от семейства на деца, които са чакали отговор от Комисията за лечение в чужбина или Фонда за лечение на деца към Министерство на здравеопазването повече от един месец. Причина за промените е неприемливо дългия срок на отговор на молбите, заведени в Център Фонд за лечение на деца.
Приетите промени няма да допуснат дублиране на средства дори и при последващо одобрение на кандидатурите от Фонда за лечение на деца в чужбина тъй като Фондът преглежда извлечения от дарителските сметки на кандидатстващите преди да одобри окончателната сума на финансиране. В процес на развитие са и преговорите с МТел за отваряне на 17 777 към абонати на оператора. DMS се осъществява в България от Български дарителски форум, Фондация “Помощ за благотворителността в България” с партньорството на GLOBUL, vivatel, БТК и Тераком България с подкрепата на DMS International и Чешкия дарителски форум. DMS дава възможност на неограничен брой кампании да набират средства чрез изпращане на SMS с текст DMS kodova duma на номер 17 777. Цената на дарителския SMS е 1,20 с ДДС._________________
Добре дошли в НФ "Моето дете": Сайт за настоящи и бъдещи родители, всичко за развитието и възпитанието на детето от 0 до 18г. www.moetodete.com
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Мариана
Site Admin- Педагог


Регистриран на: 02 Яну 2007
Мнения: 3257

Пуснато на: Нед Апр 20, 2008 5:16 pm Заглавие: Откриване на дарителска сметка Отговорете с цитат

Откриване на дарителска сметка

Съществуват два начина за разкриване на специална разплащателна сметка за набиране на средства за лечение.
1. С участие на МЗ. Пациентът, нуждаещ се от лечение в чужбина, се насочва към КЛЧ, която прави предложение за издаване на заповед от министъра на здравеопазването за лечение или отказ. Министърът издава заповедта, в която изрично е указан начинът, по който ще бъдат изразходвани средствата.
2. Без участие на МЗ. В този случай изразходването на средствата по сметката е под контрола на банков борд.
За откриване на специална разплащателна сметка за набиране на средства за лечение (дарителска) е необходимо да бъдат представени:
1. Епикризи на лицето, което ще е титуляр по сметката
- Ако титулярът на сметката е непълнолетно лице – необходими са акт за раждане на детето и личните документи на родителите/настойниците му. Банката извършва проверка на документите и предоставя двустранен договор. След откриването, сметката се блокира по дебитите до предоставяне на документи, позволяващи усвояването на набраните средства. Средствата се усвояват само безкасово и целево, след предоставяне на документи, удостоверяващи поет ангажимент от съответната здравна институция и сумата, която трябва да бъде платена. За транспорт до здравното заведение на пациента и придружител (в случай, че е дете) се представят разходооправдателни документи - за самолетни билети и т.н. Когато титулярът на сметката е непълнолетно дете, разпореждането със средствата става само на база издадено разрешение от съда._________________
Добре дошли в НФ "Моето дете": Сайт за настоящи и бъдещи родители, всичко за развитието и възпитанието на детето от 0 до 18г. www.moetodete.com
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Мариана
Site Admin- Педагог


Регистриран на: 02 Яну 2007
Мнения: 3257

Пуснато на: Пон Апр 21, 2008 6:43 pm Заглавие: Благотворителна кампания за набиране на средства... Отговорете с цитат

За родители, които предприемат благотворителна кампания за набиране на средства за лечение на детето си
Ако сте потърсили съдействие от Министерство на здравеопазването, Център „Фонд за лечение на деца” или НЗОК, получили сте отказ и сте взели решение да набирате сами необходимите за лечение на детето ви средства, предприемете следните стъпки:
1. Разкрийте специална разплащателна сметка за набиране на средства за лечение (дарителска), с титуляр детето ви, в удобна за вас банка.
1.1. Едновременно с откриването на сметката, направете постъпки в банката за създаване на акаунт за онлайн банкиране, чрез който ще можете да следите от личния си компютър постъпленията, както и да публикувате имената на дарителите.
2. Осигурете максимално подробна информация за дарителите – епикризи, оферти за лечение, точна сума, от която се нуждае детето, снимки, телефони за контакт
3. Ежедневно актуализирайте даренията и сумата, която остава за набиране
4. Обърнете се към медии – телевизии, вестници, радиостанции в населеното място, където живеете, както и в близките градове
5. Потърсете съдействие от фирмата, в която работите
6. Потърсете помощ и от други фирми
"Спаси, дари на..."_________________
Добре дошли в НФ "Моето дете": Сайт за настоящи и бъдещи родители, всичко за развитието и възпитанието на детето от 0 до 18г. www.moetodete.com
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Мариана
Site Admin- Педагог


Регистриран на: 02 Яну 2007
Мнения: 3257

Пуснато на: Пет Юни 06, 2008 3:07 pm Заглавие: Мобилтел е новият партньор на DMS България Отговорете с цитат

Мобилтел е новият партньор на DMS България

DMS България навърши една година. Абонатите на GLOBUL, vivatel и M-Tel могат да изпращат SMS с текст DMS кодова дума на номер 17 777 в помощ на кампании на организации и лични каузи на хора, които имат нужда от скъпоструващо лечение. Единният дарителски номер 17 777 е партньорски проект на Български дарителски форум и Фондация "Помощ за благотворителността в България", който стартира през 2007 с подкрепата на GLOBUL, БТК, vivatel и TERACOMM – България. Проектът предоставя достъпен и прозрачен механизъм за набиране на средства чрез SMS при еднаква цена за трите мобилни оператора от 1.20 лв с ДДС, а организаторите се ангажират с предоставянето на обратна връзка за изразходването на набраните суми.
Можете да помогнете на Добри и като изпратите дарителски SMS с текст DMS dobri на единен дарителски номер 17 777 (за абонати на GLOBUL, vivatel и M-Tel ).

Можете да помогнете на Георги и като изпратите дарителски SMS с текст DMS georgi на единен дарителски номер 17 777 (за абонати на GLOBUL, vivatel и M-Tel ).

Можете да помогнете на Татяна и като изпратите дарителски SMS с текст DMS tania на единен дарителски номер 17 777 (за абонати на GLOBUL, vivatel и M-Tel )._________________
Добре дошли в НФ "Моето дете": Сайт за настоящи и бъдещи родители, всичко за развитието и възпитанието на детето от 0 до 18г. www.moetodete.com
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Национален Форум "Моето дете"от 0 до 18 г. www.moetodete.com Форуми » Зов за помощ Часовете са според зоната GMT
Страница 1 от 1

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


Google
 
Powered by moetodete.com © 2006- 2007 Моето Дете
Theme created by phpBBStyles.com | Themes Database
Translation by: Boby Dimitrov