Национален Форум
Вход Регистрирайте се Въпроси/Отговори Потребители Търсене Национален Форум


Кредит за оборудване на кабинети

 
Създайте нова тема   Напишете отговор    Национален Форум "Моето дете"от 0 до 18 г. www.moetodete.com Форуми » За специалисти
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Мариана
Site Admin- Педагог


Регистриран на: 02 Яну 2007
Мнения: 3257

Пуснато на: Пон Апр 21, 2008 5:13 pm Заглавие: Кредит за оборудване на кабинети Отговорете с цитат

За информация:

Банките отпускат преференциални кредити за оборотни средства и оборудване на кабинет за лекари и стоматолози

Немалко от специалистите, завършили Медицинска академия, се оказват оковани в един омагьосан кръг. За да започнеш практика, ти трябват пари за оборудване на кабинет, а за да осъществиш това, ти трябва практика, чрез която да набавиш необходимите средства. Доскоро този проблем на младите лекари и зъболекари изглеждаше отчайващо неразрешим, но благодарение на кредитите, отпускани от българските банки, изходът от омагьосания кръг вече не зависи предимно от помощта на близки и роднини. Заемите за медицинските специалисти спадат към кредитите за свободни професии, към които при някои трезори са включени и адвокати, нотариуси, архитекти и други. Различните финансови институции предлагат разнообразни условия и възможности за кредитиране, които варират от инвестиционни и оборотни заеми до овърдрафт. Размерът на кредитите се движи до около 30 хил. лв, а лихвите – между 8 до 12 на сто. Обезпечението може да бъде както ипотека, така и притежавано вече оборудване, парични средства в лева или валута, ценни книжа и др.
Заеми за лекари и стоматолози се предлагат от ДЗИ банк по програмата Медика прим, от SG Експрес банк – програма Експерт, Първа инвестиционна банка – програма Професионалист, HVB банк Биохим, УниКредит Булбанк, СИБ, Токуда банк, Алианц България, ДСК, ПроКредит банк, Райфайзенбанк България, Централна кооперативна банка и други. Макар че не е насочен към медицинските специалисти, заслужава си да се спомене и уникалния продукт на Сибанк и Фондация „Искам бебе”, предназначен за семействата с репродуктивни проблеми. По-подробна информация за предлаганите от различните трезори продукти, както и кредитен калкулатор, може да се намери на специализираният уеб портал www.bgwebcredit.com.
- Кредитите за оборотен капитал:
Заем за оборотен капитал може да се получи по програма „Експерт” на SG Експресбанк, като срокът за погасяване е една година, а размерът на отпусканата сума варира между 1000 и 20 хил. лв. Лихвените проценти в лева са между 8,5% и 11,50%, а в евро – между 7.9% и 10.9%. Клиентите на Алианц България могат да ползват потребителския кредит за лица, упражняващи свободни професии, който е предназначен за финансиране на текущи лични или професионални нужди. За заемите до 20 хиляди лева не е необходим поръчител, а за дълговете, обезпечени с ипотеки, срокът на погасяване достига до 15 години. Специфично за свободните професии е, че доходите на специалистите често варират през годината, затова Алианц България предоставя възможността потребителите сами да определят погасителния си план според личните си нужди. При банка ДСК, лекарите и стоматолозите могат да изтеглят до 80 хиляди лева, като в случай на кредит за оборотни средства срокът на изплащане на задължението е три години. Трезорът предлага и револвиращ кредит със срок до три години и кредитни линии, условията по които се уговарят конкретно с клиента. При Първа инвестиционна банка, схемите за ползване на оборотни средства са под формата на овърдрафт. Срокът на погасяването на тези кредити е до 10 години, а размерът им достига до 80 хил. лв. При добри финансови показатели на клиента, той може да ползва до 30 000 лв., без да представя материално обезпечение. Новият продукт е предназначен за производители и търговци, земеделци, както и лица със свободни професии. Лихвата по Бизнес овърдрафта започва от 5,99% за първата година и от 8,99% за всяка следваща в случаите, когато заемът се отпуска с ипотечно обезпечение. Средствата могат да се усвояват без ограничения според нуждите на кредитополучателя, като единственото условие е да се реализират определени минимални обороти през сметките му в банката. Специално за лекари Първа инвестиционна банка предлага и кредит със срок до 10 години и 7% лихва. Овърдрафт за лекари предлага и ПроКредит банк, а Централна кооперативна банка предлага кредит „Оборот” за свободни професии. При Райфайзенбанк България, бизнес овърдрафтът за малки и средни предприятия e на стойност до 60 000 лева и е без обезпечение. Срокът е до 12 месеца, с възможност за продължаване За свободно практикуващите лекари, стоматолози и фармацевти се предлагат преференциални условия и лихвени нива от 10,15% за лимити в евро.
Уникредит Булбанк също предоставя възможност за краткосрочно финансиране на потребностите от оборотни средства чрез овърдрафт. Максималният му размер е до 5 хил. лв., а договорът е безсрочен. Комбинираният потребителски кредит за свободни професии съчетава овърдрафт и кредит с равни месечни вноски. Плюс на тази услуга е, че през първата година клиентът сам решава кога и колко да харчи и да връща. Лихвеният процент е 9,8%. От своя страна, Токуда Банк предоставя потребителски кредити на лекари, членове на Български лекарски съюз, и на стоматолози, членове на Съюза на стоматолозите в България. Тези заеми служат както за посрещане на текущите потребности, така и за ремонт и модернизация на кабинети или обучение и повишаване на квалификацията. При “Токуда Медика Стандарт” се отпускат от 1000 до 20 хил. лв., а при “Токуда Медика Овърдрафт” – до 10 хил. лв. Лихвеният процент е 7.5 на сто на годишна база, а годишния процент на разходите - 8.87 %, при размер на кредит „Токуда Медика Стандарт” от 10 хил. лева и срок 36 месеца.
Общинска банка също предлага потребителски кредит за лица, упражняващи свободни професии и преференциални клиенти, с лихва от 13.77 на сто. Максималната сума на заема е 5000 лв., а срока за погасяване – до три години.
- Кредити за покупка на оборудване:
Освен вече споменатите кредити за ремонт и модернизация на кабинети, отпускани от Токуда банк, редица други трезори предлагат достъп до заеми средства за покупка на оборудване. При Societe Generale Експресбанк, този инвестиционен кредит достига до 150 хил. лв., с лихвени проценти от 7.5% до 11.5% в лева и от 6.9% до 10.9% в евро. Срокът за погасяване на заемите до 30 хил. лв. варира от 12 до 96 месеца, а при по-големите кредити - от 12 до 120 месеца. Банката предлага и кредити за покупка на имот, както и кредит „Начало” за стартиращ бизнес на млади специалисти с една година стаж. Заемите за инвестиционни цели на ДСК са с максимален срок за издължаване седем години, а при бързоликвидно обезпечение - до 10 години. Допустимият гратисен период по главницата е до 6 месеца, а в случаите, когато средствата са предназначени за ново строителство, реконструкция и разширяване, той може да бъде удължен с още 60 дни. Лекарите и стоматолозите, клиенти на Райфайзенбанк България могат да се възползват от микрокредитите без обезпечение, чиито размер варира от 1000 до 60 хиляди лева, със срок за погасяване седем години и гратисен период три месеца. Лихвеният процент е 11.4% за заеми в евро. Погасяването е на равни месечни анюитетни вноски, а таксата за управление е 2% от размера на кредита, но минимум 40 лв. Заедно с “Микрокредит” банката предоставя безплатна дебитна карта Маестро и застраховка живот. Кредитът за професионални нужди на УниКредит Булбанк е предназначен за закупуване, реконструкция или модернизация на офиси или закупуване на офис оборудване. Финансира се до 80% от стойността на имота, но не повече от 75% от експертната оценка на обезпечението. При закупуване на офис-оборудване се финансира до 80% от стойността по издадените проформа-фактури или фактури. Срокът на кредита е до 10 години при закупуване или реконструкция на недвижим имот и до пет години за оборудване. Максималните гратисни периода са съответно шест и три месеца.
-Програма „Искам Бебе”:
Макар и да не е предназначена за медицинското съсловие, програмата „Искам бебе”, която е съвместна инициатива на Сибанк и едноименната фондация, заслужава да бъде отбелязана като уникален продукт. Основната цел на кампанията е да постави на обсъждане същността на проблема “безплодие” и основните причини за стерилитет. Регистрираните в България бездетни семейства са повече от 270 хиляди, а задълбочаващата се демографска криза прави техният проблем значим за цялото общество. По-голямата част от тези двойки не успяват да се възползват от методите за изкуствено зачеване, тъй като не разполагат с необходимите средства. Затова целевият кредит на Сибанк „Искам бебе” цели именно да финансира метода Ин витро за оплождане и замразяване на стволови клетки. Кредитът е уникален по своята същност, защото за пръв път предлага на много български двойки адекватно решение за преодоляване на финансовите бариери. От продукта могат да се възползват всички, нуждаещи се от финансиране на специализирани процедури за лечение на стерилитет, процедури за асистирана репродукция “Ин витро”, както и замразяване на стволови клетки от пъпна връв. Сибанк предлага гъвкави и удобни схеми на усвояване и погасяване - еднократно или на етапи, с възможност да се ползва гратисен период от 12 месеца, както и режим овърдрафт. Лихвите са преференциални от 7.40% до 9.40%, в зависимост от схемата на обезпечението, а клиентите са освободени от стандартните за потребителските кредити такси.

Информацията е предоставена на НФМД от www.bgwebcredit.com_________________
Добре дошли в НФ "Моето дете": Сайт за настоящи и бъдещи родители, всичко за развитието и възпитанието на детето от 0 до 18г. www.moetodete.com
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Национален Форум "Моето дете"от 0 до 18 г. www.moetodete.com Форуми » За специалисти Часовете са според зоната GMT
Страница 1 от 1

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


Google
 
Powered by moetodete.com © 2006- 2007 Моето Дете
Theme created by phpBBStyles.com | Themes Database
Translation by: Boby Dimitrov